Monday, 22 December 2014

Hasil tangkapan di Big Bad Wolf

Assalamualaikum semua! Siapa yang dah pergi Big Bad Wolf Sale kat MIECC, Seri Kembangan? Banyak tak korang habis? Aku sebenarnya tak plan pun nak ke sana. Buku yang aku beli dua tahun lepas pun tak habis baca lagi! Aku ni bukannya rajin sangat membaca, tapi kadang-kadang rasa nak chill duduk rumah bertemankan buku dan secawan latte. Pure bliss!!

Entry aku ni bukan bertujuan nak iklankan event tu, sebab dah habis dah pun. Just nak tunjuk hasil tangkapan aku kat korang je. Masa aku pergi ni dah last day, banyak buku-buku best dah habis. Just that time tu aku dah memang ada kat Mines, tengok Manisnya Cinta di Cappadocia. Alang-alang sampai situ, kawan aku pun ajak usha kejap. Well, why not?


Untuk aku, hey, untuk aku... 'Blood Born - Kathryn Fox', 'Dying for Mercy - Mary Jane Clark' dan 'The Separation - Dinah Jefferies'.  Blood Born dan Dying for Mercy tu murder mystery, genre favourite aku. Aku suka cerita 'sape-yang-bunuh' cam Detective Conan tu. The Separation tu pulak pasal keluarga British yang tinggal di Tanah Melayu pada zaman sebelum merdeka. Memang aku suka baca buku setting zaman dolu-dolu ni.


Ni buku untuk anak-anak sedara. Takdelah asyik main game n tengok Tv je!


Fridge magnet and button badge, buat kenangan. Macamlah kena naik kapal terbang nak sampai ke Mines ni. P.O.Y.O sikit nampaknya haku..


Kat luar dewan ada booth jual button badges. I'm so a sucker for button badge! Kalau nak bagi aku hadiah, bagilah button badge.

Tu jelah kot, dah nak dekat masuk waktu kerja. Oh weekend, y u no stay? Ngantuk..gara-gara layan Liverpool vs Arsenal malam tadi. Good game anyway, walaupun seri!

Thanks sudi baca guys! Sayang korang!


46 comments:

  1. sal
    kaki bola juga ye hihi,,
    rajinnya sal membaca,, apakah rahsia untuk rajin membaca buku ni,, blh share kat anie tak hihi
    novel saya pernah beli, sampai sekarang tak abis-abis lagi hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..takde rahsia anie..baca bila boring je..

      Delete
  2. SS cuma pernah pegi sekali aje Big Bad Wolf ni... Dapat kutip hasil tuaian fridge magnet yang cute2 tu... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel kan fridge magnet dia!rasa nak beli semua..hehe

      Delete
  3. Tak dapat pergi sebab takde sape boleh bawa ke the Mines tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, public transport susah..lagipun kalau beli banyak memang kena naik keter.

      Delete
  4. Waaa.. banyak jugak tangkapan dia huhuhu.. :D

    ReplyDelete
  5. sis yg dekat pun x sampai situ ...

    ReplyDelete
  6. Aku pergi Big Bad Wolf dua minggu sudah. Banyak jugak hasil tangkapan buku yang aku dapat dengan bermodalkan RM100. Tapi banyaknya buku untuk anak-anak aje la. Untuk aku, dapat 2 buah je. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..buku untuk budak-budak banyak yang murah.

      Delete
  7. best nya..akak tak pernah pi pun..jauh le..buat sebelah umah akak nak la pi..hehehe

    ReplyDelete
  8. Ohhh suka button badges ye...
    Akak tak pergi BBW. Tapi suka tgk hasil pancingan kawan2 :)

    ReplyDelete
  9. banyak nyer memborong..jeles aiiiii

    ReplyDelete
  10. scha borong trilogy hunger gamers. tak terbukak pun lagi plastik nya. haha

    akakk, rindu schaa takk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. giler tak rindu..tunggu jugak adik sorang ni bilalah nak datang singgah.hehehe.akak gi last day, takde dah trilogy tu.plastik pun tak tinggal dah

      Delete
    2. sorry kak. hahaha. busy benorr. :p

      Delete
    3. takpe scha...faham.akak pun busy gak...ni lagi sorang dok hilang dari radar. Ct Humairah.. Ct kat mana, Ct awak kat mana?

      Delete
    4. CT pun busy gakk. Hahhahaha.

      Delete
  11. kalau dekat teringin nk p dh ni....

    ReplyDelete
  12. I miss this one...how came..hmmm...

    ReplyDelete
  13. wahh..buku misteri pembunuhan style Murder She Wrote..memang best baca..

    ReplyDelete
  14. Patut la my encik mimpi hepi je, arsenal ngan liverpool seri kot. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. encik mimpi sokong Arsenal kan?rezeki je tu..kalau ikutkan Liverpool boleh menang.semput Schezny, (keeper Arsenal) jaga gol tau.kalau kalah confirm encik mimpi monyok je hari tu.hahaha

      Delete
  15. Samalah kita, Sal. Akak pun suka baca buku ala-ala Detective Conan menyelesaikan masalah. Best tau, dapdupdapdup jantung berdebar sambil membaca dan minum teh tarik jerk!

    Akak ada niat nak pergi BBW ni tapi langsung lupa hujung minggu lepas. Kalau nak pergi pun kena minta HD hantarkan pastu kenalah 'shopping' buku sensorang. Satu rumah ni tak minat membaca kecuali akak. Mereka lebih minat menggoogle aje kerjanya.

    By the way, kita serupa! Akak punya buku from the last BBW masih belum habis baca lagi. Ingatkan nak frame je simpan dalam lemari elok-elok ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kak..teh tarik pun ok.latte la sangat, padahal kopi susu, saja nk taruk nama omputih.hihihi.habiskan dulu yang BBW dulu tu, kalau tak confirm HD membebel.

      Delete
  16. Tak de plan pun nak gi situ Sal, maklumlah......bukan ulat buku hihi....Murah sangat ke Sal....org cakap gitulah.... Ohhh Sal suka button badge yeh.....ok...ok...saved, manalah tau termurah hati pulak hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah la kak..terutama buku budak-budak..ulat buku takpe, jangan ulat bulu..hihihi

      Delete
  17. rasa macam taste lebih kurg je ni. hehe.. The Separation tu nyaris jugak nak ambik tp tak ingat plak nape tak jadi ambik.

    ReplyDelete
  18. alamak...tak sempat nak pergi
    Hari tu akak bukan main berangan nak pergi sana...huhu

    ReplyDelete
  19. Untungnya ... Buku agatha chtistie aa xsiis? Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa saya pergi tak ada . mungkin dah habis. Huhu

      Delete
  20. Kali ni tak berkesempatan kami nak pergi.. harap2 adalah lagi tak lama nanti..

    ReplyDelete
  21. kenapa laa dia buat kt mines...bila g sn tingat azabnya nk parking ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena g lewat-lewat. Sesak jugak tapi bole terima lagi

      Delete
  22. MIECC... Tak pernah pi sana.
    Samalah saya ni sebelum ni selalu je beli buku tapi x habis baca.

    ReplyDelete
  23. bhahaha button yang muka orang tu kelakar laaa Kak Sal.. annoying tau watak tu..

    CT tak gi pun BBW tapi kirim aje pape buku recepi hard cover dekat cousin. dia pegi memborong buku untuk anak dia.. sakan kan sale.. buku cuppies rm10 ajeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu watak 'forever alone' tu..memang annoying tapi selalu kesian kat dia..hehe

      Delete
  24. satu masalah akak ni, susah nak fokus baca buku
    baru baca sikit, tetiba loncat muka surat lain
    tetiba kang habis aje...hehe
    susahlah nak fokus, kalau zaman anak dara dulu okay aje

    tapi blog dari a sampai z baca....
    so moralnya, buku ada muka surat, blog tak ada
    tu pasal rajin baca blog dari buku...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, baca blog ni best sebab santai sikit berbanding baca buku.samalah saya, kalau dah start blogwalking memang habis masa kat situ je

      Delete
  25. x pergi buat tangkapan hari tu sbb tak de umpan heee

    ReplyDelete
  26. kalau Sal nk tahu..sis JM ni lebih rajin baca blog dari baca buku huhu

    ReplyDelete
  27. psst : Selamat Tahun Baru Sal..dah ada azam tahun baru ke :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru kak JM...azam tu ada, bawak dari tahun 2011 lagi..haha

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com