Saturday, 22 August 2020

Sibukkah Aku?

Assalamualaikum dan hai semua!

Korang mungkin tak rindukan aku, tapi aku sangat rindu nak membebel kat blog ni. Sibuk hanyalah satu understatement untuk si bujang macam aku. Lainlah kalau ada anak dua, tiga. Boleh juga buat alasan tak ada masa.

Tapi nak kata tak sibuk, aku sibuk la jugak. Walaupun tak dapat buat aktiviti kegemaran : travel. Tak dapat terbang ke luar negara, kita cuti dalam negara jelah ye. 





Bulan 7 hari tu, aku ke Pulau Kapas, Marang, Terengganu bersama keluarga. Sewa homestay di area Kelulut. Sebab ramai, lagi murah dan selesa dari ambil hotel atau resort. Untuk snorkeling pulak, kami ambil pakej dari Perza Boat Pulau Kapas

Ambil pakej private ni lagi selamat di musim covid ni sebab boleh booking the whole boat. Jadi, takdelah bercampur dengan entah siapa-siapa. Plus point ada 2 staf yang akan jaga sepanjang berada di tengah laut. So agak terjamin bab safety. Memang puas berendam,  sampaikan anak-anak sedara aku tak nak balik. Alhamdulillah cuaca baik sepanjang kami berada di sana. Memang terbakar kulit, tapi ok lah kan kalau hujan cmane nak mandi laut. Aku memang rekemen korang yang nak ke Pulau Kapas ambil pakej dengan Perza Boat. 



Sempat jugak ajak Anies pergi majlis meraikan kejayaan Liverpool menang liga buat kali pertama sejak 1990, bersama Media Kopites Malaysia iaitu sekumpulan peminat die hard Liverpool yang bertugas dalam bidang media. Well most of it la. Walaupun terpaksa patuh SOP, event ni tetap berjalan lancar dan happening. 

Event ni sebelum Aidiladha. Raya haji tahun ni pulak agak hambar sebab tak dapat sembahyang raya di masjid. Sekadar tengahari tu kami anak beranak buatla homemade steamboat. Ala-ala Seoul Garden gitu. Gambar lupa nak amik

Sejak PKP ni tak banyak peluang jumpa bff aku, ND dan SR. Masing-masing sibuk. Lagipun SR ada anak kecik. Nak lepak luar lama-lama, malas nak pakai facemask memanjang. So baru-baru ni aku angkut diorang staycation dekat Platinum Suites@Swiss Garden Residence, Bukit Bintang masa cuti Awal Muharam. Sebab dapat masa satu malam saja, kalau tidak boleh juga nak merentas negeri. If berkesempatan aku share review tempat ni. Apa yang aku suka dan apa yang kurang berkenan di hati.

Selain dari itu, aku menjalani kehidupan macam biasa. Ada jugak benda tak best yang jadi tapi benda tak best macam biasa aku malas nak cerita. 

Salam Awal Muharam untuk semua. Thanks for reading!

p/s: Terkial-kial guna template blogger baru ni



 

Template by BloggerCandy.com