Hadiah dari Blogger Anies

Monday, 12 July 2021

Di suatu hari yang tenang, tetibe blogger Anies whatsapp mintak alamat rumah. Ek eleh, bukan dah datang rumah banyak kali ke? Haha. Gurau je. Kita semua mesti ada macam ni kan. Tempat tu kita dah arif by heart cara nak pergi tapi tak tau pun alamat lengkap. 

A few days later dapat kiriman poslaju. Tengok nama.. Oh Anies rupanya. Pura-pura terkejut walaupun dah expect coz I'm a drama queen like that. Lol.

Meh tengok mem besar bagi apa..


Ada stiker nombor,  pen bentuk aiskrim, set notebook dan pen unicorn dan case nipis plastik warna hitam. Ni kalau anak sedara aku nampak ni memang confirm lah jadi hak milik dia. Rindu pulak si mulut becok tu.


Apa maksud Anies jangan balik Malaysia? Adakah aku nak pindah oversea? Jeng jeng jeng. Kisahnya masa Anies mintak alamat, aku cakap dengan dia aku ada kat St. Petersburg, Russia. Masa tu tengah tunggu game quarter final Euro 2020 Spain vs Switzerland. Berangan jelah konon ada kat stadium sana. Cakap pasal Euro, tahniah Itali juara Euro 2020! Buat comeback ye selepas gagal menyertai World Cup 2018

Bekas hitam tu tak tau untuk apa, so aku buat tempat simpan stiker dan journal trinkets kiriman kak Farrah MF. Laju pulak sel-sel otak aku berhubung time PKP ni. 

Untuk Anies, thank you so much for the gift. Rindu wei ngan ko. Nanti dah tak PKP boleh kita staycation ke, gi ICity ke, gi Anfield ke. Ehhh. Jangan sedih tau team Inglen kesayangan ko kalah. Hehe. Untuk yang nak berkenalan dengan Anies boleh singgah blog Anies and You. Peramah orangnya dan rajin datang mengomen. 

Oklah tu je nak tulis. You'll Never Walk Alone.


Ada peluang kita gi China balik hari lagi.

43 comments

  1. Tahniah! Cantik semua. πŸ‘

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. mengejutkan sungguh hadiahnya.. hehehe.. Tahniah Sal..

    ReplyDelete
  3. Tak silap bekas hitam tu tmpt letak mask.. K ret ada x silap.. N pastu bekas tu letak lam kete.. So bak kluar klu terlupa bw mask dh ada spare lam kete hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke. Hahaha. Pening gak dok belek-belek, ingatkan pencil box tapi awat nipis sangat. Bwtul la kot tu bekas face mask

      Delete
  4. sweetnya member tahniahh dapt hadiah! hihii..salam kenalan

    ReplyDelete
  5. banyaknya hadiah tahniah sal..lps pkp anies n sal mai staycation kat serendah ya boleh jumpa kak

    ReplyDelete
  6. Ya.. Saya pun terima hadiah darinya juga.

    ReplyDelete
  7. Hadiah daripada Cik Anies memang cantik dan oraktikal.
    Moga Anies dan Sal dapat jejak Anfield. Amin.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..selamat sampai juga hadiahnya. Lama pulak Anies menyepi lately. Sibuk agaknya tu. Good idea la simpan dalam tu Sal. Bijak bertindak bila otak sel berhubung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah menyepi gi mana ntah. Dok berwasap jela

      Delete
    2. Sibuk dengan kerja agaknya. Okaylah tu sempat juga dia berwhatsapp dari menyepi lama

      Delete
  9. Cantikkkk pen aiskrim tuu!
    And bekas hitam tu macam tempat letak mask kalau tak silap saya lah kak sal hehehe.
    Sebab macam nak sama dengan yang saya punya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Ramai gak cakap tu bekas mask. Biar jelah dh letak barang malas nak alih

      Delete
  10. tahniahnyer dpt hadiah dari anies..πŸ˜…

    italy 2x euro cups
    england 0 euro cup

    ReplyDelete
    Replies
    1. England sembang je. Its coming home,tapi tak pernah menang pun

      Delete
  11. Assalamualaikum, rezeki dapat hadiah. Tahniah. InshaAllah saya nak singgah blog Aries. Tkasih

    ReplyDelete
  12. Aww comelnya hadiah.. tahniah sal

    ReplyDelete
  13. Baik betul blogger Anies tu, semoga dimurahkan rezeki lebih banyak untuk dia. Btw saya pun pernah dapat hadiah beberapa kali dari Anies sebab komen kat blog..huhu

    ReplyDelete
  14. tahniah sebab selalu dapat hadiah. murah rezeki Sal...

    ReplyDelete
  15. Abis tu kalau tak bagi Sal balik Malaysia, siapa nak jadi partner in crime Anies? ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha tau pun. Nak partner dengan Nina, dia dah sibuk jaga baby

      Delete
    2. Mummy Harraz dah busy nak besarkan hero :)

      Delete
  16. Sesuai dan praktikal bekas mask tu jadi tempat simpan stickers jurnal.
    Syabas, Inspector Sab! Eh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Inspektor sahab x terfikir pulak nak tanya orang yang memberi. Ni kalau dia tau confirm kena gelak

      Delete
    2. Tak pe kira dah pandai improvise tu dah dapat markah lebih. Kalau akak dapat pun akak akan terkial-kial gak sebab tak terdedah dengan macam-macam bentuk tempat letak mask. Akak ni pundat dalam beg mak-mak je selalu :)

      Delete
    3. Saya pulak letak mask dalam ziplock or sampul duit raya yang besar tu.

      Delete
  17. comel hadiahnya secomel penerimanya..hehe..Alhammdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Mekasih. Yang memberi pun comel jugak

      Delete
  18. Alhamdulillah murah reseki kak ret dan sal. Kalau nk pi china teringat disneyland shanghai πŸ˜‚πŸ˜‚ jd mak2 ni kena pi theme park jelah

    ReplyDelete
  19. sama2πŸ‘πŸ‘πŸ‘ŒπŸ‘Œ

    nk g jepanggggggggg😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar sis.. Kita tengok dalam tv je ye. Hihi

      Delete
  20. terbaiklah korang! friend for ever okay!
    Tahniah sal!

    ReplyDelete
  21. cutenya alahai gift tu sal.. anak kakmim sukalah dpt gift mcm tu.. hehehe.. tahniah sal... murah rezeki sgh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini kalau anak sedara saya nampak pun mesti dia mintak

      Delete
  22. Wah! Tahniah!
    Tempat bergambar tu macam pernah Kak Amie berada di situ tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu Di Shenzhen, depan World of Wonders ke apa ntah nama dia. maybe lah kot kak Amie prnah ke sana

      Delete
  23. Muahaha! Jgn balik mlysia yeh, adoii..omeynyer stiker, suka2! Brg comei gini pun klu nmpk dek anak buah mmg jadi hak milik depa je lah,,

    ReplyDelete

Your comment is highly appreciated. Komen dengan berhemah