Monday, 19 July 2021

Hadiah Top Commentator Blog Ako Retna

Assalamualaikum dan hai semua! Tertangguh pulak perkongsian hadiah dari pemilik blog Ako Retna sebagai salah seorang top commentator bulan Jun 2021. Ni kali kedua nama naik. Last time dapat Kurma Ajwa, kali ni meh tengok dapat apa pulak. 


Dapat beg canvas putih berzip. Bebayang kelabu tu sebab efek lighting. Next time amik gambar better siang kan.  Almaklumlah kita blogger part time je, takde mini studio untuk photoshoot. 

Be the best version of you, pesan Kak Retna. Kata-kata semangat yang sesuai sebab aku sekarang sangat malas dan takde motivasi. Sekadar mengharungi hari-hari on auto pilot. Putus asa dah nak cari kerja baru. Apply sana sini pun tak dapat, lagipun dok dengar orang canang tak sesuai tukar kerja dalam keadaan ekonomi sekarang ni. Terus patah semangat. Bertahanlah dengan kerja yang ada. Bersyukur please, ramai orang hilang pendapatan okey.

Eh dah terkeluar tajuk. As always. Lol. Thank you kak Ret for the lovely gift. Nanti kalau travel, boleh guna letak skincare ataupun ubat-ubatan. 

Sesape yang nak berkenalan dengan kak Retna ni bolehlah singgah blog dia. Aku suka baca sharing pasal makanan, travel dan anak saudara dia si Uyum yang keletah. Terubat rindu kat anak-anak saudara bila tengok gelagat Uyum.  Kak Retna ni traveller jugak. Semoga Covid 19 segera berakhir supaya kak Ret boleh balik kampung di Korea nun. I follow...

40 comments:

  1. Alhamdulillah...tahniah....meh la jadi top komentator blog akak plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah. Saya cuba ye walaupun blog kak SA persaingan sengit.hehe

      Delete
  2. alhamdulillah tahniah kak sal!

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..tahniah Sal..

    ReplyDelete
  4. Tahniah Sal ! Rasa nak buat segmen top commentator juga laa hehe

    ReplyDelete
  5. Menarik hidup ikut auto pilot. Akak pun ikut arus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Maksud saya buat benda sama je hari-hari. Takdela auto pilot cam kete Airwolf. 😂

      Delete
  6. Alhamdulillah..tahniah Sal 👏🏽

    Bab kerja tu, Sal jangan rasa putus asa. Belum dapat lain, sebab belum rezeki Sal.
    InsyaAllah moga Allah beri rezeki kerja yang terbaik utk Sal, sebab kita tak tau apa yang terbaik untuk kita, tapi Allah tau. Kekal positif ok 💪🏼

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah..Tahniah Sal. Hadiah selamat mendarat. Quote yang cukup bermakna tu. Keep strong Sal. Saya pun terhibur dengan Uyum tu. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, Uyum memang star blog kak Ret. Haha

      Delete
    2. Haha..penyeri cerita dan menghiburkan :)

      Delete
  8. Waalaikumusalan, Alhamdulillah rezeki silaturahim, best ada kenangan. Ucapan mendoakan lagi, cute tak de studio..:)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah rezeki blogging kan.. selamat hari raya sal dan keluarga :)

    ReplyDelete
  10. Tahniah kerana menjadi pengomen tegar..

    ReplyDelete
  11. Tahniah kak Sal. Rezeki :)

    ReplyDelete
  12. ALHAMDULILLAH TAHNIAH SAL MURAH REZKI SELALU

    ReplyDelete
  13. Tahniah, Sal! Murah rezeki. Moga rezeki Kak Ret bertambah murah rezeki selepas ni.

    ReplyDelete
  14. Selamat Hari Raya Korban, Sal.
    Akak datang singgah raya ni. Makan rendang yang emak buat jangan lupa ingat kat akak ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teringat kak Farrah sampai tak tertelan rendang. Hehe

      Delete
    2. Ekekeke ada lagi ke rendang tu? Akak pagi ni main korek-korek makanan lebihan raya dalam peti sejuk untuk sarapan.

      Delete
    3. Rendang dah habis. Kita makan sup daging plak. Orang bagi daging korban. Alhamdulillah

      Delete
  15. Alhamdulillah tahniah kak sal!
    Kita pun nak follow jugak hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mari... Mari. Tu pun kalau kak Ret nk bawak kita la.haha

      Delete
  16. Alhamdulillah . Rezeki berblogging dapat hadiah dari rakan blogger . Boleh jadi kenang kenangan

    ReplyDelete
  17. wahhh cantik walaupun simple je hadiahnya! Tahniah :)

    ReplyDelete
  18. beg tu nnt bw g Brisbane tau! 😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. Hebatnya kamu.. Yakinnya kamu aku akan ke Brisbane. Haha

      Delete
  19. Tahniah babe! lawo beg tu..yg mahal sebab ado nama sendiri hehee :)

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah...rezeki lagi utk Sal...tahniah..

    ReplyDelete
  21. Wah, antek beg! Congrats kak sal!

    ReplyDelete
  22. cantiknyaaaaa travel beg tu... tahniah sal

    ReplyDelete
  23. waalaikumussalam. cantik hadiah nya tu ^_^

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

 

Template by BloggerCandy.com