Saturday, 21 May 2016

Penghargaan yang tertangguh

Assalamualaikum dan hai semua!! Kita rileks jap cerita travel aku, entry hari ni cerita pasal travel orang lain pulak. Boleh gitu? Ha.. nak buat penghargaan segunung intan untuk rakan-rakan blogger yang sudi ingat pada aku dalam pada diorang dok berkelana di tempat orang.


Poskad ni ada cerita sweet yang tersendiri. Sebulan lepas aku balik dari trip Melbourne dengan Siti Yang Menaip, tetiba aku tengok ada poskad dari dia dalam post box. Cekap budak ni buat kerja. Aku tak tau pun, memang surprise! I lebiu Siti! Nanti ada peluang kita travel sesama lagi ye. Sape yang suka baca blog travel dan makan-makan bolehla follow blog Siti. Dia punya story Melbourne dah jauh, boleh aku copy paste nanti..Hahaha.


Poskad ni pun dari Siti jugak..Yang ni dari Korea. Senyap-senyap je pergi berjalan ye..


Another one dari Korea! Fridge magnet custom made kiriman blogger travel femes ames, kak Jari Manis. Siap ada nama lagi. Maaflah gambar yang tak clear. Sape yang tak kenal kak JM ni rugilah, dia ni memang banyak tempat dah pergi. So, memang someone kau boleh rely on untuk travel advice. Malu bertanya sesat jalan.


Kalau ada kiriman dari Jari Manis, kawan baik dia pun sama gak baik hati. Tengok wajah anggun tampan tu pun dah kenal kan sape. Thanks Scdha Sein aka Wa Ah Kak. Chopstick dari China tu sayang I nak guna. Tapi keychain dari Singapore tu dah selamat digantung. SS ni pun blogger travel jugak. Kalau mengalami kemurungan bolehla baca entry-entry dia, gerenti terhibur.


Tudung, keychain dan FM ni beza dari yang lain, sebab diberi by hand. Dari sape lagi kalau bukan Anies. Antara kawan blogger yang aku selalu lepak sesama. Mak aku pun dah kenal.

"Keluar ngan sape?"

"Ngan Anis.."

"Ok, baik-baik.."

Laku betul jual nama kau Anis. Lagi senang dari menjual Balotelli ke Milan. Hahaha! Thanks Anis, sayang hang bebanyak!

Yang lain tu, bila lagi nak bersua depan mata? Asyik sembang alam maya je..

Fridge magnet pun selamat naik 'board'


Another postcard in the mailbox! Ini kiriman Cik Huda . View cantik ni dekat Mount Cook, New Zealand. Teringin aku nak sampai sini. Tapi Huda kata nak jalan-jalan New Zealand kena rajin drive. Aku ni gi keje pun naik LRT walaupun ada keter. Dah acane?


***

Entry ni memang kelakar, tak sempat habis taip tertekan publish. Pastu tak check blog sampai ke petang. Tetiba ada orang tu ingat kita saja tak nak cerita hadiah yang dia bagi. Revert to draft , ingat nak update tapi gara-gara putus cinta semua nak buat tak de mood. Lagipun sibuk dengan kerja, sibuk jadi pengulas Piala Thomas tak berbayar dekat Twitter (kecewanya Malaysia tak sampai final), sibuk rewang, sibuk wedding cousin dan melayan sedara-mara datang rumah. Ni baru ada free sikit nak ngadap blog.

Again, thanks for everyone yang selalu bagi aku hadiah. Walau tak pernah jumpa depan mata, tapi gaya macam dah kenal lama. Eh, semua rakan blogger aku, aku sayang. Kalau takde korang, aku membebel sorang-sorang. Silent reader is still a reader, regardless.

Jumpa next enry, lovelies! Thanks for reading! 

51 comments:

  1. Indahnya perkenalan alam maya..untung cik sal macam2 dpt.murah rezeki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..orang memberi, kita menerima

      Delete
  2. SYUKUR ALHAMDULILLAH MURAH REZEKI DPT KWN2 BLOGGER YG BAIK N SELALU INGATKAN SAL...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu merapu, sebab tu diorang ingat kot..haha

      Delete
  3. Replies
    1. yup..ramai jugak yang kenal di alam maya sekarang dh jadi kawan selalu wasap n jumpa depan-depan

      Delete
  4. penuh dah FM sal tu,xmuat kat sini ada bnyak kosong lagi hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..bagus gak.ingat nak tumpang fridge jiran tadi

      Delete
  5. kenapa poskad i tak masuk senarai..
    okay i kecik ati .
    bye

    ReplyDelete
    Replies
    1. urm..patut rasa ada yang kureng.aiseh, merajuk ni..nanti mintak SS ngan JM tolong pujuk

      Delete
    2. Ha ha ha...

      Tetiba rasa menyampah kat diri sendiri...

      Ha ha ha

      Delete
  6. Replies
    1. haha..memang ramai yang perasan FM yang 'unik' tu...magnet kuat tak boleh cabut.huhuhu

      Delete
  7. alhamdulillah.. rezeki tu sal. =)
    Kemain penuh FM dia. Aina pun pengumpul tegar FM. hehe

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. dari abg MKL je takde lagi..hehe

      Delete
    2. yeee betul yeee betul !! kite tengok je Uncle kasi kat orang lain sob sob...

      Delete
  9. ehehehehe gulaaaa sangat ni =P gigih berjaga weh tunggu Kak Sal tidoo eheh..

    jomla kita plan lagi.. Aussie ada banyak ceruk tak jejak lagi kan kak.. ooooo btw CT ada benda serious nak cakap. nnt iols wasep k.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..ada 'lamaran' menarik, I on je..2017 still open

      Delete
    2. CT mempermainkan perasaan I, kata nak wasap, tak wasap pun..

      Delete
    3. haaaip nak kena babap ni.. wasap dah kan tapi kita sama2 dipermainkan hahahha..

      sudahla Kak Huda.. yo yo o je bila orang ajak kemain macam2 alasan.. huurm..

      Delete
    4. kah kah kah..bahana buat plan tak tengok kalendar. hanya mampu berhuhuhu

      Delete
  10. CT ni pun dok peram je hadiah2 kawan kasi.. tapi tak buat2 lagi entry.. adeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun dok peram berkurun ni..up sekaligus senang citer..

      Delete
  11. Bestkan ramai kawan alam maya.. sbb mummy pun selalu hadapi masalah kemurungan tahap gaban, tp bila
    baca blog kawan2 kemurungan hilang bagaikan angin lalu gitewww.. keh keh keh :p

    ReplyDelete
  12. Anw untunglah Sal , dpt collect banyak gift dr travel blogger.. syok betui na!

    ReplyDelete
  13. komen yang pertama....

    ooooooooo kawan anies.......ikut juga blog dia...dia travel gi mesir baru-baru...tak baru sngat kan....hehehe dia sibuk sekarang katanya yaka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sibuk bebenor...anis oh anis..orang dok seru nama hang ni

      Delete
  14. sampai hati SYM tak kirim satu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. apala SYM, nape x bagi Abang Long..kan dah kecik hati

      Delete
    2. hahaha.. kita kirim kat kekakak yang gegurl2 je..
      abg long sah sah boboy =P

      Delete
    3. Siti takut nanti jadi gosip..hehe

      Delete
  15. FM biasa lekat kat locker ofis....adat geng opis buat camni...ikut jela

    ReplyDelete
    Replies
    1. opis tak strict bolehla..sini kang asyik kena tegur ngan komittee 5S

      Delete
  16. Gitulah org pemes, hadiah satu bakul!
    Hihi....

    ReplyDelete
  17. syokla pemes.. banyak hadiah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mana ada pemes.blogger biasa je

      Delete
  18. Orang memberi, kita senyum lebar ajelah menerima ^_^ Untung Sal, ramai yang ingat bila pergi travel. Dah namakan kaki travel juga, baguslah dapat ramai lagi kawan-kawan yang sejiwa di alam maya ni.

    ReplyDelete
  19. dah jumpa CML..so bila nk juma Sis JM lak..yg pasti i is pendiam..kang bosan ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke pendiam? ajak cakap pasal travel mesti x pendiam dah..hehe

      Delete
  20. seronok kan dpt kenal rakan2 blogger yg baik hati ni..saling balas- membalas kunjungan..barulah mesra

    ReplyDelete
  21. apa laku2? igt rashford ke? ekekekekekkee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..Rashford is the next Rooney tau..

      Delete
  22. wah banyaknya!
    ni yang untung jadi blogger kan

    ReplyDelete
  23. FM daripada JM tu akak dapat juga
    tapi akak simpan aje
    tak boleh tampal pada fridge
    arwah jadinya! anak akak, lagi si aisy
    dia buat benda tu jadi bahan masak2 dia

    habis semua FM akak tau!

    ReplyDelete
  24. akak pun kecewa kita tak dapat p final thomas cup
    semangat tengok masa dato LCW
    pastu semua hampeh...tak lalu nak tengok
    bila dah bau kekalahan

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com