Friday, 3 April 2015

Selamat hari jadi yang ke-...

Assalamualaikum semua! Tahukah kalian hari ni birthday aku? Haha, of course lah korang tak tau melainkan korang friend ngan aku kat FB macam blogger travel terkenal, Sdcha Sein. Tanjat I olls tetibe dia wish birthday titew..

Birthday yang ke berapa? Rasanya aku dah banyak kali mention, this year I turn thirty. Tiga puluh. Three series u olls!!!

Dulu zaman aku sekolah aku selalu membayangkan by umur 30 aku dah kahwin dan ada 2 orang anak. Bapak besar cita-cita! Sekarang bila masuk umur 30, aku still belum kahwin tapi dah ada 5 anak sedara, dua anak kucing, satu anak tekak dan berkotak-kotak anak mancis. Ok, anak mancis tu aku tipu..orang sekarang pakai lighter kot!

Apa-apa pun aku nak wish selamat hari jadi kat diri sendiri. Semoga panjang umur, murah rezeki dan mendapat jodoh yang baik. Giler forever alone wish kat diri sendiri. Hahahaha.


Tapi kan, tapi kan..paling terkejut aku bila dapat tahu aku sama tarikh birthday ngan Akak Cantik yang dengan anak-anak nampak cam adik-beradik tu. Patutlah selama ni aku ngan dia serasi bersama macam mertua  ngan menantu je. Hehehe. Jangan marah Mak, eh Kak dan Selamat hari jadi! Special tau wish sampai dua kali. Kat blog akak sekali, kat sini lagi sekali.

Apa-apa pun aku tau engkorang yang sweet-sweet belaka ni confirm akan wish happy birthday kat aku, so thank you in advance! (Confident tu penting) Mmmuah sikit!

OKlah, aku nak gi intai Abang Torres I masak apa kat dapur sempena birthday dinner aku malam kang. Jadi ke tidak Paella yang aku request tu.

Abang, jangan taruk belacan ye, I resdung!

Till then..bye u olls! Love you!!!

74 comments:

  1. hhehehe...konpiden kena ada sal...epi besday yerr...moga sentiasa diberkati oleh Allah SWT

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Lahir, Sal! Semoga setiap apa yang Sal impikan akan dimakbulkan Tuhan,..akan jadi kenyataan. Enjoy ur birthday! Not everyday you turn 30 heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yay! Alamdulillah, walaupun tak dapat hadiah, tapi saya enjoy je sebab masih dipanjangkan umur dan ada orang-orang sekelililng yang sayangkan saya ;)

      Delete
  3. Untung mak dapat 2 wish hari ni daripada adik Sal bukan nak Sal hokay.......hihi....
    Yelah...yelah....cuma umur jer beza, mak underestand yg mak dah kakak sangat tauuuuu...ohhh tolong!!
    Hepy Bezday Sal..... agak doakan yang baik baik buatmu dik, dan kalau dah sampai jodoh jangan lupa jemput dan last but not least of kos moga makbul doa doamu tu Sal

    ReplyDelete
  4. Sal....jangan jadi mcm Mr Bean sudah hihi....

    ReplyDelete
  5. Sal....jangan jadi mcm Mr Bean sudah hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kalau dah takde orang nak celebrate ngan saya, kenalah buat-buat cam Mr.Bean tu..hihi

      Delete
  6. Untung mak dapat 2 wish hari ni daripada adik Sal bukan nak Sal hokay.......hihi....
    Yelah...yelah....cuma umur jer beza, mak underestand yg mak dah kakak sangat tauuuuu...ohhh tolong!!
    Hepy Bezday Sal..... agak doakan yang baik baik buatmu dik, dan kalau dah sampai jodoh jangan lupa jemput dan last but not least of kos moga makbul doa doamu tu Sal

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak OKje..hehe, bab tahun tu tak sama, tapi bolehla berkongsi tarikh. akak nak feeling sebaya pun saya tak kisah.kalau sampai jodoh memang kad jemputan pun sampai jugak..hehe

      Delete
  7. sweet 30..muda lagi tu..heheee...
    Happy birthday kak Sal..Semoga cepat akak bertemu jodoh..ehh!! semoga akak panjang umur, n sentiasa dimurahkan rezeki..(ucapan selalu, tapi bermakna kan..)

    ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap ucapan tu kan doa..thanks Qasih.Yup, 30 pun akak rasa cam baru 20..wakakaka

      Delete
  8. Selamat Hari Lahir Sal...Semoga cepat2 dapat jodoh..Nanti boleh berselfie dgn cik suami

    ReplyDelete
  9. Selamat hari lahir Sal. Semoga akan ketemu jodoh sebelum hari lahir ke-31, insyaallah...

    ReplyDelete
  10. Happy belated birthday, kak Sal! :)

    May Allah bless you

    ReplyDelete
  11. kebetulan tadi sis ada nampak birthay wishes hainom kat google+ . jadinya sis terus lah gi ke fb . bila tgk fb , owh , sal pun same day juga ... alah baru 3 series tu . ok lagi . sis pun masih single tap dah ... tu kena fikir sendiri ... selamat menyambut hari lahir . semoga dipermudahkan dan dipercepatkan jodohnya . aaamin .

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sis!haha, takpe fikir positif.jodoh kalau tak di dunia mungkin di sana menunggu.ewah..

      Delete
  12. Cik SaL oooo Cik SaL... Sape kata Cik SaL berumur 30 tahun? Cik SaL still sweet 17 laaa... With 13 years experience aje...
    * Siap amik calculator nak kire... He He He..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...gigih.calculator tu kira GST sekali ke?hahaha.thanks SS.I olls memang sentiasa perasan muda.Hihihi

      Delete
  13. happy belated birthday Sal, semoga ALLAH merahmati Sal ya dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  14. alamak...besday semalam ke bukan hari ni....happy belated besday Sal...dah tiga poloh? biar betik!!! ingtkan baru habis sekolah menengah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Sal... Sila selok kocek untuk komen win ini.,,,

      Delete
    2. keh..keh..keh..ikhlas nih

      Delete
    3. amboi kak JM..pujian tinggi sangat tu..boleh kembang semangkuk ni..haha

      Delete
  15. untung lah blogger travel terkenal org pertama wish..sob sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah tak kenal! Keyboard Cik Sal rosak.. Dia eja Sdcha Sein... Sape tu?

      Delete
    2. adik kembar kepada Scdha Sein kot

      Delete
    3. hahaha...Scha dengan CT lagi kan boleh typo. I olls terujalah, blogger femes wish birthday tu yang typo..hehe

      Delete
  16. baru 3 series..muda lagi...x perlu risau lah...masih jah lagi nak masuk 4 series..so in sha Allah semoga apa yg Sal impikan tu tercapai..aminnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi 10 tahun nak 4 series tu cik sal... lama lagi...

      Delete
  17. Barakallahu fik.. sanah helwah ya habibty.
    Semoga Allah kurniakan dan makbulkan segala doa serta hajat.
    Berlapang dada dengan setiap hal. Insya'Allah hidup akan lebih manis.

    ReplyDelete
  18. Happy birthday Sal...
    Semoga panjang umur, di murahkan rezeki, tercapai segala cita dan di mudahkan segala urusan dunia dan akhirat...aamiin

    ReplyDelete
  19. tak terlewat lagi kan nak wish hepi bezday ...Insyaallah ada lah jodoh akan tiba juga sal...moga dipermudahkan .

    ReplyDelete
  20. alamak, lambat sikit nak wish. sorry kak Sal. happy birthday to you. semoga ALLAH melindungi dan merahmati akak selalu :) semoga bertemu jodoh yang terbaik di dunia. ALLAH tahu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Amy for the wish..amin.akak doa yang sama untuk awak jugak

      Delete
  21. Hepi besday sal.....semoga dipanjangkan umur dimurahkan rezeki

    ReplyDelete
  22. kalu birthday ko 24.7 nak jugak belanja tiket tgk LFC. syg nyer ko da celebrate dulu so x de laa tiket free hahahahaah

    happy birthday sal...

    torres msk konon... muntah kelabu hahahaha

    ReplyDelete
  23. kalu birthday ko 24.7 nak jugak belanja tiket tgk LFC. syg nyer ko da celebrate dulu so x de laa tiket free hahahahaah

    happy birthday sal...

    torres msk konon... muntah kelabu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa nak ucap, thanks wish..haha.sampai tiga kali lak tu..taula aku masuk 3 series..wakakaka

      Delete
  24. kalu birthday ko 24.7 nak jugak belanja tiket tgk LFC. syg nyer ko da celebrate dulu so x de laa tiket free hahahahaah

    happy birthday sal...

    torres msk konon... muntah kelabu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudahlah anies..hang propa je.belanja jersey baru pun boley..nak yang ada nama Coutinho. Demand sangat!

      Delete
  25. Happy birthday Sal.. semoga sentiasa sihat, diberkati kehidupan & tercapai segala yg dihajati... aamiin.
    Semoga liverpool menang musim ni yeah!!.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..wish yang last tu macam mustahil je, tapi kita kan memang orang-orang yang tabah dan suka berharap..hahaha

      Delete
  26. Replies
    1. eh eh, macam mimpi je hang mai sini komen...masak apa ntah.Asam pedas kot...hihih

      Delete
  27. selamat ulangtahun yg ke 30 buat cik sal..semoga cepat bertemu jodoh n doa dimakbulkan

    ReplyDelete
  28. Assalam Sal..hepy belated besday..akk muda sari pads Sal..sbb besday akk 4/4..cuma beza tahun la plak..ki ki
    Sori..lama tak dtg sini, smp Sal pun dah lupa akk kot..
    Moga cepat smp jodoh yea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hepi belated birthday kak.semoga sentiasa dalam rahmat Allah dan bahagia bersama keluarga..mana ada lupa.saya ada je singgah, tapi x tau nak komen apa..

      Delete
  29. Eh, sama birthday ke dengan 'kakak mertua' tu, Sal? Alahai, cian Adik sorang ni. Akak ni sibuk 'rewang' kat rumah dia hari tu. Awat tak habaq awal-awal? Boleh akak kirimkan rindu di angin lalu. Keh3x.

    Happy belated 30th birthday, Sal! Percaya, baru masuk three series tu bukannya tua mana pun. Cuba tengok akak ni dah nak menuju puncak pun masih terasa muda-muda di hati tau *_*

    Moga Sal dikurniakan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki, sentiasa dalam keredhaanNya dan yang paling penting sekali, nanti akak WA Abang Torres Sal tu bila agaknya dia nak bawa masuk rombongan meminang. Dah lama sangat makan belacan, tak akanlah tak teringin nak join kelab sambal belacan!

    Sal nak apa untuk hadiah birthday? *_*

    Eh, akak balik dululah, tetiba jerk banyak kerja ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kan, bangga kejap sama birthday dengan kakak mertua tu...haha.thanks for the wish n prayers kak..tak nak hadiah apa pun, dapat FM dari Tashkent pun boleh...dapat pakwe dari Tashkent lagi bagus..hahaha.

      oh, I dengan abang Fernando skandal je..dia dah ada anak dua kak, tu sebab Mrs.Torres x kasi masuk JDT.jeles lah tu..haha

      Delete
  30. Eah.. sama hari jadi dengan Okje ya.. selamat hari jadi moga murah rezeki dan cepat dapat jodoh ya.. cita2 dan kenyataan ada beza kadang2 kerana hikmahnya tak kita tahu.. insyaAllah ada yang baik2 belaka bakal jadi pada Sal

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for the wish and prayer,sis.yup, kita x tau apa akan jadi ;)

      Delete
  31. nape kiteeee tak kawan kat fesbuk ? kenape kenape ????? mogok !!

    hahaha happy belated bday Kak Sal.. ala apalah sangat three series tu..
    cun melecun lagi.. orang ingat budak sekolah..

    ps : tok CT still pakai mancis.. lagend n classic..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.amboi, nak mogok aje kerjanya ye.nanti addlah akak kat FB.pakai nama Sal Salbiah.gambar Gerrard Suarez Torres. sila.. sila. I tunggu tau.

      orang ingat budak sekolah sebab kecik sangat.tapi takpe, boleh dapat 'student's price' lagi.hehe

      Delete
    2. oh ye, thanks darling for the birthday wish ;)

      Delete
  32. wahhh fernando torres masak untuk akak . cayalah kak . hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..akak sal kau berangan je lebih.

      Delete
  33. hepy belated besday my sis.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear..wish je? hadiah tarak?haha

      Delete
  34. alahh kak sal..relax la baru 3 series...

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com