Sunday, 29 November 2015

Melbourne Part 6 - Nobbies Centre

Assalamualaikum dan hai semua! Let's continue our journey at Philip Island, Victoria, shall we? Selepas puas mengagumi keindahan ciptaan Ilahi di Pyramid Rock kitorang ke destinasi seterusnya iaitu Nobbies Centre. Kalau nak diikutkan itinerary asal, memang banyak giler tempat yang kitorang nak cover kat Philip Island yang luas ni. Bak kata Siti dalam entry ni, sehari memang tak cukup. Tapi, menurut ramai orang yang dah sampai ke Melbourne ni, Nobbies Centre ni masuk kategori wajib pergi.

Ada apa dengan Nobbies Centre? Kalau nak describe dengan kata-kata, memang tak mampu nak explain betapa cantiknya Nobbies ni.



Tempat ni agak besar...bertabahlah menapak.


Kalau penat, duduk kejap...tapi baik-baik takut ada selumbar..hehe

 Locals kata dolphin dan singa laut rajin lepak-lepak celah batu tu..tapi tak nampak pulak




Goodbye Nobbies, kami yang noob ni balik dulu!

Selepas Nobbies, ke mana kita? Sambung kemudian OK. Banyak lagi cerita Melbourne, ni baru hari kedua. Hehehehe.

Part 2


61 comments:

  1. Cantiknyaaaaaa tempat ni, subhanallah.

    ReplyDelete
  2. huihhhh.....masyaAllah....cantik nyer laaa pemandangan kt situ....sy suka tpt yg ada air mcm tuhhh....rasa boleh termenung berjam2 kat situ.....hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau bangun pagi bukak tingkap view macam ni memang best kan..

      Delete
  3. HARI KEDUA??

    dok follow cerita ni dah rasa macam seminggu U ols kat sana..haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..baru hari kedua dah 6 episod, kalau sampai habis mau berbelas...hihihi

      Delete
  4. penguin ngan singa laut tu malu2 nak show off..

    ReplyDelete
  5. Bertuahnya badan dpt bersantai di negara berhawa dingin...

    ReplyDelete
  6. kenapa x rtn smpi ke bwh? bleh tangkap dolphin bw blk mesia ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh sampai ke bawah, ada pagar.kalau tak memang dah ramai posing atas batu...hehehe

      Delete
    2. ehehe kena panjat pagar tu dulu.. nanti semua org amek gmbr kami masuk newspaper..

      Delete
    3. bahaya, kena sambar ombak nanti takde dolphin nak selamatkan..ini bukan filem Free Willy atau Free Sally..

      Delete
    4. hehehe Willy tu seko je baik hati.. yang lain membaham.. oh no.. mak pesan jangan mandi laut =P

      Delete
    5. nak mandi dalam bilik air pun tak tahan sejuk, laut apatah lagi..haha

      Delete
  7. selumbar tu ape ciksal., ammvoiii., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang joho panggil selumbo...hahaha

      Delete
    2. adus.. sakitnya masih kurasakan..

      Delete
    3. Siti dapat hadiah selumbar kat sini kan?

      Delete
    4. bawak balik mesia tak selumbaq tu? ngeee

      Delete
    5. selumbo kat st.kilda la kak.. yang kita deting dlm gelap tu.. ehehe..
      Zaf.. gigih Kak Sal dan Cik Tia nak tlg keluarkan tapi tak dapat.. lastnya redha selumbo kat tangan selama seminggu.. esok nak balik baru dia tanggal =P

      Delete
    6. nak bawak balik takut imigresen tahan..hahaha

      Delete
    7. kena tu sakit tu.. kalau lama xbuang mau bernanah tu

      Delete
  8. Eh, pendeknya entri Dik Sal... tolak gambar, adalah senafas jerk akak baca. Ketandusan idea nak mengarang ke apa ni? Hahaha...

    Takpalah, biarlah akak menghayati keindahan Nobbies Centre ni melalui gambar-gambar yang ada yerk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab memang takde idea nak citer..tu yang tepek gambar je.hahaha..lagipun bila dah lama sangat, tak berapa nak fresh memory..huhuhu

      Delete
    2. hahaha... ohhh ! dah terbaca entri selepas daripada entri ni.. paham dah !ngeh2

      Delete
  9. Tak boleh turun ke bawah ke tempat tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh, tapi takdelah sampai kat area batu hitam tu..bahaya agaknya,tu sebab dia taruk pagar..

      Delete
  10. bila nak abes ni cik sal...

    cepat2... kita nak baca korang g naik chocho train tak?
    steam train ke apa tah namanya.
    saya tak pernah g lagi ne.

    mgu depan nk berangkat dah.

    cepat2 hapdet na...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha.. berjanggut la akak tunggu.. Kak Sal laju sikit dari CT..
      naaaaik.. pegila naik kak..

      nak brangkat dah ? nak itot..

      Delete
    2. huda gi balik, gi balik pun belum tentu kitorang dah habis update cerita..mari Siti, kita gelak keji bersama-sama. kahkahkah

      naik jela Huda, rasa sendiri x sama baca experience orang..

      Delete
    3. yaaa setuju setuju.. mula dlu CT nak naik sebab orang kata wajib naik dan rare..
      aku pun kena naik jugak.. tp dah naik baru rasaaaa sendiri kepuasannyaa..

      ps : sakit montot tapi gigih !! hahaha..

      Delete
    4. huda terbang dah ni rasanya...selamat naik train dan ke GOR ye..hehe

      Delete
  11. akaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkk !!! adeh.. gambar sememeh tu akak tepek *nangis*

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK je gmbar tu, CT je kata sememeh..nampak la traveller, bukan tourist yang nak melawa je..hahaha.kukuh tak alasan? kita sememeh together-gether..

      Delete
    2. ahahahah okehla sememeh together2 hehe.. btw ni dah kesan sunburn ni.. T.T
      tak pakai sunblock.. huwa..

      Delete
  12. CT suka Pyramid Rock lagi.. tapi Nobbies kena pergi jugak.. cuma kalo boleh lama di Pyramid Rock pun tak apa.. seram sebab kat Nobbies diorang letak sign ada ular.. kita pun slamba badak nak pi guling2 atas rumput..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tidaklah, nampak lubang-lubang ular tu,Australia adalah antara benua yang ada byk giler binatang berbisa

      Delete
    2. aaaa akak ada nampak ke lubang diorang ? masa nampak sign tu takot nak pi dekat divider takot dekat dengan semak.. dia punya sign tu mcm mesra alam je binatang tu..

      Delete
    3. tak taula tu lubang ular ke lubang arnab..tak berani nak siasat..hehe

      Delete
  13. huwaaa ni kalo SS tngk gambar ni mesti nanti kena bahan T.T huwaaaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. la..nape pulak dia nak bahan..kat blog I tak boleh nakal-nakal tau..hahaha

      Delete
    2. tunggu laaa tunggu laaaa dia datang sini huwaaaa.. hahaha..

      Delete
    3. ala, bukan sakit pun kena bahan,kena selumbar lagi sakit.haha

      Delete
  14. Untungnya dpt pegi sini. Hehehehe,klu buntut kena selumbar menangis tak berlagu jawabnya. HHeeeheheehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tangan kena selumbar pun dah nangis..kalau bontot lagilah kan..haha

      Delete
  15. sapaaaa tu yang kena selumbar tu isk isk isk !!

    ReplyDelete
  16. cantik view kat sana.. dok sana petang2 smbil layan perasaan ka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. asalkan sedia pakai baju tebal-tebal,ok je..

      Delete
  17. Replies
    1. takpe, nanti tengok sendiri, lagi best!

      Delete
  18. Replies
    1. abg MKL pun boleh nanti tiru gaya kitorang posing..haha

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com