Tuesday, 17 November 2015

Melbourne Part 5 - Pyramid Rock

Assalamualaikum dan hola semua! Aku sebenarnya nak habiskan story operation aku hari tu, tapi ada permintaan aku sambung story kat Melbourne. Yup, aku tak habis lagi bagi korang ngeri seram sejuk seriau sampai buku lali..hahaha. Sebagai blogger perasan femes, kita haruslah memenuhi permintaan pembaca dan peminat. Tak gitu? Ni nama dia ayat mintak penampo.

Selesai feeling-feeling seolah-olah berada di New Zealand, we oll pun berangkat dengan berat hati meninggalkan Churchill Heritage Farm. Menurut adik AK yang kitorang upah untuk drive dan bawak kitorang jalan-jalan di Philip Island ni, kalau tak nak masuk ke dalam area Churchill Heritage Farm, korang boleh jugak jalan-jalan kat bahagian luar. Tak sempat aku nak ambil gambar, tapi percayalah, memang cantik view dia. Definitely breathtaking.

On the way keluar dari Churchill, kitorang berhenti untuk snap gambar ni

Perjalanan dari Churchill Heritage Farm ke Pyramid Rock mengambil masa 20 minit.

Sejuk bukan main masa ni, sebab angin bertiup kencang. Tapi gigihkan jugak. Menggigil-gigil aku.

Frust time ni kamera habis bateri. Ada snap pakai handphone tapi memori card corrupt masa dah balik Malaysia. Sedih! Gambar ni semua dari kamera Siti.



Kat Pyramid Rock tak banyak nak diceritakan. Hanya nikmati view yang cantik dan laut yang membiru. Sejuk pun boleh diabaikan. Aku nasihat korang yang tak tahan sejuk tu bawak sweater extra kalau datang Melbourne musim spring.

OK, nanti sambung lagi ye..

Thanks for reading, gais! 

Part 2

81 comments:

  1. eh eh ... gambar kite macam sama gitu...

    ReplyDelete
  2. tu bukan kat The Nobbies ke Cik Sal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan bukan.. apa lagi kak ? kena mai jejak Pyramid Rock pulak..

      Delete
    2. betul lah huda...thanks tegur! dah remove gambar tu

      Delete
    3. hihihi..jangan melawan cakap orang kampung Melbourne tau..

      Delete
  3. Pic yang dari camera Siti tu, sekali tengok macam Broga pun hado..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...amboi, penat CT amik angle, awk kata macam Broga

      Delete
    2. ahahaha lagi satu.. penat ceq terbang p sana dia kata Broga ?
      nangis senduuuu hahaha..

      Delete
    3. Oh, kalau macam kat Broga, akak pi melawat Broga dululah yerk! Masalah ni, Broga pun tak sampai lagi padahal bukan kena naik kapal terbang pun ^_^

      Delete
    4. hahaha.. sorry CT... ala2 je... mummy dearie, jom ke brogaaa... !! amek feeling sikit... heee

      Delete
    5. Seriously.... nmpk mcm broga...

      Sy pun ckp dlm hati... "eh2... mcm broga je..."

      Mujur broga x de laut... hahaha

      Delete
  4. I all tertunggu2 sambungan tau... U memang femes pun..hehe

    ReplyDelete
  5. view lawa... Kak Sal memang tak tahan sejuk, almaklumlah lemak xckup..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..lemak tak berapa nak ada..macam gitulah

      Delete
  6. canteknyeeeee.. teringin jugak nak rasa angin sejuk di sana. bila lah tu.. hehehe

    ReplyDelete
  7. nak pegi Pyramid Rock lagi !!!!!!!! xmo balik !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lah CT..damainya la rasa kalau hari-hari boleh tengok view gini

      Delete
    2. Kita dtg skali skala... mmg rasa mcm tu...

      Tp kalo suh dok situ terus ... blom tentu kita mampu mnghadapinya... nk p kedai runcit pun jenuh... haha... mydin... tesco... jusco... jgn harap lah kan...

      Kedai runcit pak jabo pun xde tau

      Delete
    3. hahaha..betul gak tu, Philip Island ni jauh dari bandar..lebih seminggu dah tak tentu arah kot kalau saya..

      Delete
  8. cantiknya pemandangan dia..untung la dapat tengok depan mata...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pun beruntung juga diana wei
      walau dapat temgok gambo aje =)

      Delete
  9. Replies
    1. You're welcome..happy jugak bila fapat penuhi permintaan..hihi

      Delete
  10. Thank you kerana mencadangkan tempat ini.

    ReplyDelete
  11. Harap lebih cantik bila berada di sana nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle.. sini mmg best !! kalau suruh pilih Pyramid Rock dengan Nobbies.. CT pilih Pyramid Rock..

      Delete
    2. Abang MKL pergi time summer, rasanya lagi cantik..boleh golek-golek atas lalang tu..hihi

      Delete
    3. Sal....summer kat sana panas cam di msia or sejuk gak

      Delete
    4. diorang kata panas berganda-ganda...

      Delete
    5. Btl2 mid summer panas... sila bwk sun block...

      Terbakar teruk muka ku haritu

      Delete
  12. Teman suka langit membiru, rumput, batu-batan, bau air laut, flora dan fauna keseluruhannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti abe MKL sedang menghitung hari utk ke sana kan

      Delete
  13. ohsemnyet gmbr pemandangan laut dari kamera siti tuuuu ;p

    ReplyDelete
  14. Cantiknya Sal... habis Sal melayang tak bila angin tiup..hehhehee :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..rasa nak melayang tapi berpaut kat CT..hihi

      Delete
    2. komen mummy ni win., harhar2

      Delete
    3. tulah, noti mummy ni...haha

      Delete
    4. mummy, kak sal yang cantikk ka or tempat ni yang cantik?

      kalau kak sal, memang dah lama tahu.. heh2

      Delete
    5. hahaha...tempat ni lah..kak Sal ni biasa-biasa jewww

      Delete
  15. Subhanallah, cantik sangat-sangat! Teringinnya nak pergi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canada lg cantik... nak pergi canada....

      Cik sallll jom...

      Delete
    2. kan..nak merasa lepak tepi tasik Agnes tu...cantik!

      Delete
  16. cantiknya, saya pun tengah kumpul duit nak ke melbourne 2017 dgn family

    ReplyDelete
  17. this entry sentap my memori @ pantai ajibah ;-(

    ReplyDelete
  18. mmg cantik... plus mendamaikan...kalu tensen2 pegi kt sini hilang semua tensen! ;-)

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. bukan saya yang snap, tapi partner travel, Siti

      Delete
    2. kih kih kih ni mesti x baca entri...gambar pinjam memory card corrupt

      Delete
  20. masyaAllah....cantiknyerrrrr...tenang jer tgk view diaaa....leh laa berangan dulu nihhh...heheheh

    ReplyDelete
  21. cantiklah sal!
    tenang aje rasa hati dapat tengok view yang cantik
    kalaulah dapat pergi ni

    ReplyDelete
  22. Untunglah dpt jenjalan .....cantik viewnya. Emak entah bilalah nak sampai...huhu

    ReplyDelete
  23. Takpa Sal kalau perasan famous. Mana tau betul-betul jadi famous satu hari nanti. Ke memang dah famous Dik Sal ni sampai sibuk memanjang lama akak tak nampak tau. Hahaha!

    Eh, akak rasa macam nampak gambar pertama tu kat blog siapa ek...blog Wa kot! Tapi tak pastilah tempat yang sama ke tidak. Maklumlah akak memang bab tempat ni nama pun kadang-kadang malas nak hafal apatah lagi di negara orang!

    Ni kira dah habislah entri Melbourne yerk. Hujung tahun ni nak pi mana pulak, Sal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mana ada habis, barui separuh.jauh lagi nak habis.hujung tahun duduk diam-diam kat opis jelah, keje banyak.

      menghilang bukan sebab femes, tapi sibuk.sebab musabab sibuk nanti saya cerita ek..

      mungkin jugak blog Wa, sebab dia pun gi Melbourne lebih kurang time saya

      Delete
    2. Blog wa ada... siti ada... blog huda je xde... haha

      Delete
    3. hahaha..amik la gambar ni huda, tepek kat blog, takde masalah...hihi

      Delete
  24. kih kih kih sape cakap Sal x pe peminat..ni mesti request ari abe MKL kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, saja bagi gambaran Pyramid Rock cmane..kot dia tak caya saya cakap tempat ni cantik

      Delete
  25. kenapa x semapat nak ambil gambar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejar masa ...area luar tu luas jugak. kitorang terus masuk kereta takut hari makin lewat

      Delete
  26. sib baik ada backup pic tu dari kamera CT kan jika travel solo mmg nangis lah balik msia memori card corrupt..itulah saat paling sedih

    ReplyDelete
    Replies
    1. memori kad handphone je yang corrupt..memory card camera OK..saya tak amik gambar pakai handphone sangat so takdelah frust mana..

      Delete
  27. alaaaaa....tercari2 gaya seksi Sal di phyramid rock ni nan hado ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sejuk-sejuk tu mana ada seksi, seksa adalah kak..

      Delete
  28. batu tiga segi tu ke phyramid rock

    ReplyDelete
  29. subhanallah, cntik ciptaan-Nya

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com