Thursday, 24 March 2016

25 Things that make me happy

Assalamualaikum semua. Aku telah ditag oleh Huda aka Cik Manisah Lesing untuk menyenaraikan 25 perkara yang buat aku happy. Sejujurnya, aku ni masuk kategori mudah terhibur, memang senang senyum dan gelak walaupun gigi berterabur. Eh, terpantun pulak.

Apakah 25 perkara itu? Jom tengok:

1.Tidur yang berkualiti dan cukup
2.Jalan tak jam
3.Spend time ngan family.
4.Tengok Abah ngan Mak senyum. Yelah, budak nakal cam aku ni selalu buat diorang marah je. Huhu
5.Laut.
Old pic - Pulau Penyu, Sandakan.
6.Karaoke
7.Makan, esspecially ramai-ramai, dengan my favourite people.
8.Watching a good movie.
9.Siapkan kerja yang Bos bagi dan dia puas hati.
10.Girl talk with my besties
11.Shoes. I love heels!
12.Bila team bola yang aku suka - menang


13.Bila team bola yang aku benci - kalah. Sifat busuk hati ni memang ada among football fan. Haha
14.Bunga. Dapat bunga, gi kedai bunga, gi taman bunga.
15.Theme park
16.Coffee - terutamanya Mocha n Caramel Latte
17.Travel. Perasaan bila jejak tempat yang kita teringin nak sampai adalah priceless.

Tempat paling best aku pernah sampai? Of course la this one!

18.Habiskan baca murder mystery/ crime novel dan dapat teka siapa culprit dengan tepat.
19.Mengemas. Cleaning keeps me sane!
20.Baca story travel orang lain.
21.Writing a blog entry.
22.Me time. Duduk rumah tak buat apa. Bliss!!
23.Lagu-lagu lama.. Kaki retro ni woi
24.Dapat memudahkan urusan orang lain
25.Video kucing atau baby comel

Actually nak bagi lebih pun boleh, tapi kang kata durhaka pulak. So, mari kita calonkan mereka-mereka ini untuk menyambung cabaran.


81 comments:

  1. TUMPANG GEMBIRA DGN KEGEMBIRAAN SAL..

    ReplyDelete
  2. Cik Sal Munge ske karok baw hang... Cer nyanyi skit

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. baru nak cakap yang itu jugak... fan bola ni peminat munge lahh.. heeee

      Delete
    2. ehh ! part nyanyi tu nanti belanja lagu satu kat kitorang.. kalau nak banyak pun boleh.. tadak hal ! kan SS

      Delete
    3. boleh..boleh..nak lagu apa?


      suka karok tak semestinya suara sedap, u olls...haha

      Delete
    4. Nak tuju lagu boleh? he he he...

      Delete
    5. Akak pun nak tuju lagu, bolehhhh?

      Delete
  3. Berapa inci heels cik sal munge? He he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdela tinggi mana SS..seinci dua cukuplah

      Delete
  4. Replies
    1. thanks..saja je lama x renovate blog..hehe

      Delete
  5. Suka baca blog orang lain...menghibur hati.

    ReplyDelete
  6. hahahaha... *gelak besau*

    akak.. cantik header baru... simple yet nice

    ReplyDelete
  7. maseh tag ... nanti nak pikior dulu 25 benda nya ye....

    er... ! tak sangka orang secomel akak sal munge ni nakal.. ish2

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan terpedaya dengan rupa luaran..haha

      Delete
  8. serius suka pakai heels..tak heran la orangnya kan slim.hehe..

    pasal bola mesti tak tinggal.die hard fans katanya

    ReplyDelete
  9. Nak buat jugaqlah, hehe :)

    ReplyDelete
  10. bestnya no 2 tu kalau dapat selalu

    ReplyDelete
  11. Waaa.. Bnyknya dalam list. Klau kita ni pening nk pikir. Hee

    ReplyDelete
  12. Sal!!! ooo Sall..nampak sangat dah lama x main2 kat sini..blog dah berubah wajah

    ReplyDelete
    Replies
    1. edit blog pun buat saya hepi gak..hehe

      Delete
  13. header blog mengikut minat tuan blog..suka travel, tgk movie, mkn dan bola..tu je ke ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. cukuplah tu..kang panjang-panjang jenuh orang nak tafsir

      Delete
    2. Cik Sal makan banyak mana pon tak gemok... Jeles!

      Delete
    3. Cik Sal metabolisme berdesup cam roket ;)

      Delete
    4. Alhamdulillah...dan nikmat mana lagikah yang kau mahu dustakan wahai Salbiah

      Delete
  14. perkara 1- 5 tu kita sama...tp x berapa suka sgt laut sbb muka cepat sunburn

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi !! nak sunburn cepat je.. nak elok balik pergh.. 3/4 bulan..

      Delete
    2. ok apa tanned..macam jennifer lopes katanya

      Delete
  15. karaoke? boleh geng ngan SS..korang boleh berduet

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti nak duet kat majlis JM..hehe

      Delete
    2. Apa petik2 nama orang lak nih.. iskss...

      Delete
    3. ehehe jomlaaaa gather kat redbox.. ahaha..

      Delete
    4. tulah, sore SS pun sedap gak

      Delete
  16. minta satu lagu boleh? kalau sis JM yang buka mulut hujan terus turun

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je JM..haha, baguslah buka mulut je hujan turun.tak payah pecahkan tembikai..kah kah

      Delete
    2. Kahkahkah ni statement tak yah pecahkan tembikai tu klakau!

      Delete
  17. BUNGA!!!!! mmg sesuailah sgtlah dpt gelaran Cik Sal Munger!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai je kan SS bagi nama gelaran

      Delete
    2. Cik Sal memang sesuai dgn gelaran tu... Lebih nampak ayu... he he he...

      Delete
    3. Nak lagi ayu, tepek bunga kat tepi tudung sekuntum dua hahaha manishhhhhh

      Delete
    4. haha..takdenya saya seayu itu

      Delete
  18. Theme Park? kita boleh geng kalau berani naik roller coaster

    ReplyDelete
    Replies
    1. pastu siap sedia la dengar jeritan membelah bumi..haha

      Delete
    2. eeerk.. ok kalo gitu CT tunggu kat tepi je k.. ehh =P

      Delete
    3. aiseh, jom lah jerit sekali..haha

      Delete
  19. sib baik tak kena tag..SELAMAT!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi dah kena tag dengan MKL..hehe

      Delete
  20. owh my, timm pun lanie suka betoi lepak rumah..mereput xkluar2..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepak rumah gak yang best..tengok TV siang malam..haha

      Delete
    2. samalah.. tho suka mrayau tp sebab panas langsung xde selera..

      Delete
    3. betul, panas-panas macam ni..duduk rumah gak best.kalau nak jalan, kita jalan jauh-jauh.haha

      Delete
  21. Salllll.... hihihi tu je nk ckp

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, hepi nampak..haha

      Delete
    2. ehehe tengah hati munge2 la tu Kak Huda =p

      Delete
    3. uit, apa tu...boleh la share..haha

      Delete
  22. No 1 tu,...memang bahagia lagi membahagiakan,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar tak cukup makan, jangan tak cukup tido..hehe

      Delete
  23. Replies
    1. geng jugak.. tapi tak semua.. sesetengah je suka..
      bila kita nak karok ??? ehem ehem.. karok thru wasep tak diterima tau =P

      Delete
    2. kita buat busking jela..kak Farrah main gitar.boleh dapat duit

      Delete
  24. Video kucing???? Apakahhh? Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  25. ehehehe pengakuan jujur seorang fan bola.. i loike bila team bola lawan kalah =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan..soal ego je tu.sebab pas tu boleh bahan diorang.yay!!

      Delete
  26. akak !! bila nak karoke sama2 ? awat tak habaq suka karoke.. bleh p sama2..
    redbox jomm 4/5 jam ahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom..jom..4/5 jam, keluar tu terus pakai bahasa isyarat je..haha

      Delete
  27. Sal ko refer jer mak punya entry pasal ni. Mak dah habis ilham dah nak merapu weyh...
    Betul ke suka mengemas? Mcm tak caya jer....Mak rasa ko ada yg tertinggallah weyh....
    Saat dapat menjaringkan gol haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak jangan terpedaya ye, saya ni 'kaki pengkor' bak kata orang Johor..pandai sembang je, main bola memang harom tak reti..haha

      Delete
  28. Saya pun suka makan tapi suka makan seorang-seorang je.

    ReplyDelete
  29. no 1 and no 17 = make me happy too :)

    ReplyDelete
  30. letak pic torres tp tak buat ko happy pun? kalu happy kenapa x letak nama torres?


    pekene dgn komen gue ni??????

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com