A little surprise from Mummy Ayu!

Sunday, 11 December 2022

Assalamualaikum dan hai semua! Masa nak moderate comment last week, perasan ada satu komen by Blogger Mummy Ayu, request aku check out entry di blog dia. Ada surprise katanya! Wah, lama takde orang buat surprise untuk kiter! So, aku pun singgah entry 'A little surprise' seperti yang diminta.

Rupanya Mummy Ayu nak bagi aku kalendar 2023 sebagai penghargaan selalu komen kat blog dia. Terharu pulak aku sebab komen tak pernah mengharap hadiah dalam bentuk fizikal. Cukuplah kunjungan balas sebagai tanda ukhuwah. Eceh, ayat tak boleh blah. Tapi memang begitulah. Kalau orang ramah dan rajin singgah blog kita, kita pun balas lah balik. Sambil tu baca entry orang lain dan belajar sesuatu yang baru dari pengalaman diorang. Yelah acuan hidup kita tak sama kan.

Hadiah simple? Mana ada simple Mummy Ayu jeliter, hadiah personalised macam ni bukan senang nak buat tau.

Kak Mummy Ayu bagi aku hadiah kalendar 2023 yang dibuat sendiri. Memang unique sebab menggunakan gambar-gambar aku. Memang takde jual kat kedai ye. Kalau jual pun aku sorang je yang beli. Hehe.

Mummy Ayu grab gambar dari blog. Nasib baik tak letak watermark. Hehe

Kenangan pergi 'Anfield' 

Ada meaningful quotes

Lengkap dengan public holiday yaw! OK boleh rancang percutian

Thanks a lot kak Mummy Ayu. Semoga akak dan keluarga dimurahkan rezeki. Siapa yang belum berkenalan dengan blogger lifestyle yang peramah dan selalu share masakan sedap-sedap ni, bolehlah singgah SINI. Lagi satu kak MA ni peminat kopi, so kalau nak tahu kat mana port kopi sedap, boleh follow blog dia.

Harap 2023 baik-baik aje. Decmber 2022 so far has been painful. Hidup aku pun muram, semuram cuaca di luar sana. Jaga diri gais. Thanks for reading!

38 comments

  1. Usaha lebih pemberi hadiahnya.
    Alhamdulillah.
    Memang ada juga kunjungan tidak harap hadiah sebab suka melawat blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, memang extra effort kan sebab ia bukan sesuatu yang boleh dibeli di kedai

      Delete
  2. Bestnya!!!!!!
    Tahniah Sal..
    Ibu pun selalu happy sgt setiap kali Sal dtg ziarah komen di blog ibu..
    Rasa setiap perkongsian ibu yang x seberapa di blog dihargai..
    Selain ibu dpt kenal Sal dan Sal bawa ibu jenjalan sana sini melalui penulisan yang Sal kongsikan..
    Semoga ukhwah kita juga berpanjangan In shaa Allah!
    Apapun mood kita hidup kita ada masa pasang surut nya..
    Tak sentiasa gembira dan tak sedih selamanya..
    Dari situ kita belajar kawal diri dan memahami emosi sendiri..
    Dari setiap pengalaman kita jadi lebih dewasa..
    In shaa Allah! Yang baik2 saja untuk kamu ye dek..
    Xoxo! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank u so much Ibu Aqil. Tulah, friendship di blog ni seronok juga sebenarnya. Thanks for the doa. Moga yang baik tu berbalik pada Ibu jugak

      Delete
  3. Wah...sampai dah. Cepat sungguh. Jumaat time lunch tu singgah pos. Alhamdulillah...hope you love it!!! ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seremban dengan KL kan dekat je. Petang semalam saya dapat. Thanks ye kak

      Delete
  4. wah bestnya sal dpt calendar yg dah di personal kan...

    ReplyDelete
  5. Tahniah, seronoknya dapat hadiah!

    ReplyDelete
  6. Wah...istimewa sungguh ni Sal.
    Tahniah πŸ‘

    ReplyDelete
  7. mn gmbr ferran torres dlm kalender tu? eh silap... gmbr pau torres... eh bknnn... gmbr marka reus...patut ada tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manalah Mummy Ayu kenal diorang tu. Kang buatnya dia nak letak pemain bola, terletak Harry Maguire. Haru

      Delete
    2. cun apa Harry Maguire? kapten ko tau tak! bkn calang calang tu! larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      Delete
    3. Baik letak kapten Senegal. Haha

      Delete
    4. mcm ku kenal kapten senegal tu. si abou bakar tu kan?

      Delete
    5. jgn bg broken hati si anak imam... ingt tu!

      Delete
  8. Tahniah sal 😍😍 dah tgk dh ari tu kt blog MA.. hehehe

    ReplyDelete
  9. Rezeki Sal ni... bagus la MA, dlm sibuk2 dia di ofis sempat lagi buat kalendar personalized.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. Saya yang tak berapa sibuk ni nak update blog pun malas

      Delete
  10. Rajin MA buatkan kalendar gambar Sal kan haha tahniah.. Eh hadiah awak bila la kita nak pos ni πŸ™ŠπŸ™Š

    ReplyDelete
  11. Cantiknyaaaa.....x sabar nak dapat akak punya plak...tahniah Sal...meh jadi top komentator blog akak meh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah, tapi blog kak SA persaingan hebat sangat. Haha

      Delete
  12. wah buat sendiri tu memang class ler. Tahniah sal

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..tahniah kak ^^

    ReplyDelete
  14. wahh...cantiknya, very creative...berbunga-bunga hati tengok kalender mcm ni....hihi..

    ReplyDelete
  15. wahhh syoknya! kalo gini kalendarnya, habis tahun 2023 pun tetap simpan lagi!

    ReplyDelete
  16. nampak sgt muram tu sampai december pun typo haha... chill la sal, meh rancang ke escape sbb dpt calender cantik

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah.. Tahniah Sal.. Cantik kalendernya..

    ReplyDelete
  18. betul-betul hadiah special ni, siap buh gambar sendiri!

    ReplyDelete
  19. tahniah sal.
    best nya :)
    nak jugak. hu hu hu tapi tak layak ha ha ah ha...

    ReplyDelete

Your comment is highly appreciated. Komen dengan berhemah