Thursday, 12 March 2015

USS Part 3 - Egypt and Jurassic Park

Assalamualaikum semua! Kita sambung entry ke Universal Studios Singapore ni dengan pantun terlajak femes abad ini:

Pergi USS nak naik Battlestar
Battlestar tutup. Kah kah kah

Tak faham boleh refer entry SINI.

Kesian kan, hampa harapan makcik! Ops, aku rasa ramai pembaca macam kak MD yang selama ni keliru sebab tahu aku takut tinggi. Dah kata takut tinggi, tapi sibuk nak naik Battlestar Galactica tu dah kenapa? Hehehe...sebab Battlestar ni tak tinggi mana pun. Aku kalau tak tinggi aku berani je walaupun laju. Kepala ke bawah pun takpe. My only Fear Factor is height. Dan cicak.

Dah frust tu, kita proceed jelah ke area 'Egypt'. OKlah, nak pergi Mesir yang sebenar belum berkesempatan, kita pergi jelah Mesir palsu ni. Bolehlah aku nak feeling Puteri Nefertiri. Tak pun Permaisuri Anack Su Namun (abaikan kalau korang tak tengok The Mummy)

Pengawal, tangkap tiga orang rakyat jelata yang menyibuk dalam gambar beta ni!

Meh kita memburu harta Qarun!

Rick O' Connell takde kena drive sendiri la.. (again, The Mummy reference)


Kat area Egypt ni ada ride yang sangat extreme iaitu 'Revenge of The Mummy'. Disebabkan ramai yang warning ride tu sangatlah scary, kitorang decide untuk skip dulu. Kalau tetibe keberanian tu datang mungkin kitorang akan patah balik ke area Egypt dan naik. Takpelah, kita gi area Jurassic Park pulak.

Jurassic Park ni memang best sebab dari jauh kau dah boleh dengar lagu filem Jurassic Park, macam dalam filem tu! Wajib ambil gambar depan pintu gerbang dia! Gambar aku kat handphone kawan aku, dia tak bagi lagi sebab dia busy. So, tak dapat up kat sini. Huhuhu.

Ada gambar ni je...

Kitorang naik ride ni! Best! Kaki tergantung-gantung, aku siap bukak kasut. Satu USS bau kaki aku! Hahaha.

OKlah u olls, nanti aku sambung lagi ek.

70 comments:

  1. Replies
    1. sekejap je ride kat Jurassic PArk ni.baru nak kecut perut dah habis...

      Delete
    2. kecut perut tak pe abe MKL jgn kecut jantung!

      Delete
    3. x bestnya Jurrasic Park nih tunggu setengah jam...bila naik ride tu x sampai 20 mint dh habis huhu

      Delete
    4. haaaih belum naik dah kecut perut kepala sakit pening lalat semua ada..
      naik kang pengsan ehehe..

      Delete
  2. Replies
    1. tapi hatiku bakal tertinggal di belakang..

      Delete
    2. badan je naik atas, hati tinggal bawah...hehe

      Delete
    3. smpai bawah kalo masih ada kudrat leh kutip hati tu balik..

      Delete
  3. Kalau tau Sal pergi masuk dlm kota purba Mesir tu, saya nak sampaikan salam termanis utk firaun Ramesses II (firaun paling kejam)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kirim salam Maut lah abang JR lain kali...hehe

      Delete
    2. Bro JR : sekali firdaus tu jawab salam mcm mana?

      Delete
    3. firdaus mana lak ni kak JM?firaun lah..hehe

      Delete
  4. Hehehehe.. wah Neferfiri tu.. Dahsyat.. Jom kita tangkap 3 orang pengacau itu.. Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak Kathy tengok The Mummy ek?Nefertiri tu kan hot..hehe

      Delete
    2. Ye...memang filem favourite tu sis.. Sanggup tengok berulang².. Hehehehe..

      Delete
  5. Hahahaha..k wa suka pantun tu sal...memang best..... nasiblah..kadang2 tak semua yang kita nak kita dapat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..takpelah, ride lain kan banyak...huhu

      Delete
  6. Oh mai! Oh mai! Cuak pula tengok macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdelah seram sangat Farah...ride lagi satu tu ye seram..

      Delete
  7. harta qarun apa yg ko dpt sal? ada x simpan bw blk kl? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tak dapat apa pun.dapat peluh je sebab panas..

      Delete
    2. tulaaa duduk rumah saja bawah kipas..
      nikmat ehehe =P

      Delete
  8. Pergh....
    Bilalah kakak mertua ko nak sampai sini agaknya Sal hihi.....mcm best pulak dengar hang cite ni Sal....tambah lagi posing kaki terjulur buksk kasut terus kalau boleh esok gak nak gi Singapore hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, ajaklah anak-anak.confirm diorang excited nak gi.ride terjulur kaki tu memang best..

      Delete
  9. berpantun bagai kak sal ye.. hehe.. dah napa kawan sebelah tu muncung sakan..hik.hik.hik

    ReplyDelete
  10. Dia punya Egypt tu macam real, kalah Sunway Pyramid. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang real!tapi takde Sphinx macam kat Sunway tu.

      Delete
    2. Ye ker. Takda Sphinx ek. Ok, Sunway Pyramid lagi powerrr! Hehe :-p

      Delete
  11. sis ni yg kerap pi jb umah akak pun blm pernah ke seberang tambak ... sis x pernah cuba naik benda tu semua . sat dok fikir , ada gangguan jantung ke idak ya ... hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.kalau ada jangan naik..naya nanti.

      Delete
  12. Aaaa, nak pergi tapi takut nak naik ride. Macam mana ni? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik x yag pergi RUGI hihihhi

      Delete
    2. kita geng Scha.. sebab tu tak pernah pegi USS sebab tau da membaziaq..

      Delete
  13. Sal, Battlestar dah lama tutup , jangan pegi USS tetapi USS TUTUP dah le hihihhih

    ReplyDelete
    Replies
    1. la..memang akan tutup untuk selama-lamanya ke??sayang betul..habis nak buat apa tu?besi buruk?huhuhu

      Delete
    2. kenapa tutup terus ? ada kes ke ? huhuhu.. kalau pegi USS tapi USS tutup rasanya
      Kak Sal nangis meraung berdrama hindustan depan entrance..

      Delete
    3. maunya tak..akak ni dahlah memang kaki filem Hindustan.siap turun hujan lagi suruh bomba Singapore buat...hahaha

      Delete
  14. Revenge of The Mummy tu memang sgt BEST..2 kali ke USS...2 kali sis JM naik...

    lohh..pendek nya entri tu je...baru kentut belum hilang bau dah sambung :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..time tu panas terik, tangkap gambar semua tak jadi.yang jadikkat hp kawan saya, tapi dia x bagi lagi.saja buat pendek-pendek, baru ada modal nak up entry..hihihi

      Delete
    2. wah uols kekakaks memang jiwa rock lah.. tabik spring ehehe..
      CT lari dulu kalau kena paksa naik.. neeeeehi neeeehi khabi neeeeehi..

      Delete
    3. Makkkk aiii... Jay Emm ni jiwa kentut betul nih... Eh Kental... Semua dia pulun main... Apa yang dia tak main? Kalu ada train ulat bulu pon dia naik agaknya... Ha Ha ha....

      Delete
    4. train ulat bulu bahaya...nanti turun-turun je gatal..haha.tak naik pun dah gatal.acane..

      Delete
  15. menarikkk . lain perasaan bila tengok menda2 ni depan mata kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, selama ni tengok dalam gambar je.bila ada kat sana, rasa macam dalam filem pulak.

      Delete
  16. aaaaish CT tak boleh laaaa rides ni semua Kak Sal..
    boleh terburai isi perut.. kalau comel2 macam merry go round tu nak la jugak ehehe..
    baru feeling2 cute.. adus dia main kaki gantung2 plak.. kalo stakat duduk saja tak pusing2 terbalik2 xpe ehehhe.. kalo CT pegi USS ni rasanya memang membazir ehehe.. just nak ambil gambar kat
    globe uss tu aje miahaha..

    ps : part the mummy memang blur sebab tak tengok =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. takat kat globe tu tak payah beli tiket pun takpe CT...sebab dia kat luar.hehehe..akak OK ride semua ni asal jangan tinggi sangat.

      Delete
    2. hihi amek kat situ dah la lalala.. janji da sampai =P

      Delete
  17. Tak pernah pergi sini lagi..teringin woo..

    ReplyDelete
  18. Alahaii....bunda pulak yang gayat.

    ReplyDelete
  19. Bukan setakat kat USS tu je bau kaki, sampai ke BP tau! Nasib baik akak tak balik kampung masa tu. Kalau tidak, memang kena pakai suit khas tahan bau. Hahaha....

    Yalah, Sal ni ride ni tak tinggi tapi naik tinggi jugalahkan. Akak ni asal benda-benda tak jejak bumi jerk akak memang gayat. Lagi terasa senior (bukan tua), lagi bertambah gayatnya.

    Amboi, permaisuri (ke puteri?) bukan main ganas. Pantang dia sibuk nak snap gambar ada rakyat jelata jerk disuruhnya tangkap. Padanlah empayar makin terhapus ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sampai BP takpe, jangan sampai Muar, tu kampung I.

      dahsyat kan Puteri ni garang macam Firaun.hehehe.tu pasal kena turun takhta.

      Delete
  20. Wanie pun takut tinggi jugak sebenarnya kak sal..kalau p bangunan tinggi rasa macam nak terjun..tu takut tu..macam menggila ja..haha..

    ReplyDelete
  21. Replies
    1. ada..tapi gambar kat kamera kawan. dia tak bagi lagi tu yang tak dapat upload kat sini..huhu

      Delete
  22. huihhh...ngeri tgk gmabar last tu sal....gayat weiiii hehehheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..takde apa sangat sebenarnya.tak tinggi pun lah...

      Delete
  23. la...tak naik ke
    ingat kan naik
    tapi kalau akak apa sahaja yang berkaitan dengan ketinggian
    memang totally akan skip =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak naik cmane..dah tutup.huhuhu

      Delete
  24. Haha..sengal kak Sal. Entri paling win. Lawak pecah perut ana gelak tau. Plg tak tahan pantun kak Sal yg xleh blah tuu. >< Mujur takde berita kematian ratusan org kat singapore psal bau kaki kak sal.

    ReplyDelete
  25. Tak ske roller coster.. Iskkksss!

    ReplyDelete
  26. uss ni ada mcm2 kn.. so kita leh masuk semua ka..

    ReplyDelete
  27. yg last tu xgamak saya nak naik..kepala kebawah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak adalah sampai ke bawah, ke tepi je...hehe

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com