Friday, 6 March 2015

USS Part 2 - Sci Fi City

Part 1 boleh baca SINI

Tempat pertama yang kitorang serbu, of courselah ride Transformers ni sebab rata-rata orang yang pernah pergi akan rekemen ride ni, termasuklah ND, yang pernah datang ke USS ni dulu. Transformers the Ride ni terletak dalam Sci Fi City. Memang smart tempat ni, boleh feeling dalam filem Sains Fiksyen orang putih!


All Sparks! (Betul ke eja?)


Kalau dengan orang lain aku kena mintak izin nak upload gambar diorang dalam blog, budak dua orang ni siap 'paksa' aku taruk gambar diorang. Jeles lah tu aku glamer sorang-sorang! Hahaha, nah aku taruk seketul, gambar masa tengah tunggu turn. Snap cepat-cepat sebab line bergerak sangat pantas. Sila jeles, kitorang tunggu tak sampai 2 minit dah naik.

Best ke tidak? Of course lah best! Thrill sangat! Kalau korang peminat francais filem Transformer mesti akan lagi enjoy sebab faham jalan cerita. Aku ni bukanlah peminat, tapi aku dok bayangkan aku ni Megan Fox bertemankan Shea La Bouf sedang melawan robot-robot jahat.Gitewwww.

Kat luar ride ni ada kedai yang jual merchandise Transformer dan souvenir USS dengan tema filem tu.


Keluar dengan muka terkejut, sebab nampak ni...

Ohmaigod! Kenapa kau panggil-panggil aku ni duhai rollercoaster!

Nak naik! Nak naik!


Berjaya ke tidak aku memujuk ND dan SR naik BattleStar Gallactica ni? Ha, nak tau aku naik sorang ke, naik ramai-ramai ke, atau tetibe ketar lutut tak jadi naik, kita tunggu sambungan.. hehehe.

67 comments:

  1. wahhh,, seronoknya roller coaster tu,, kalau bawa budak ni pasti teruja huhu,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak bapak budak pun boleh teruja.hehehe

      Delete
  2. waaaaa... bestnya!!!
    teringin jugak.. maybe one day nanti.. ^_^
    *kumpul duit*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah..sebab ni yang paling dekat ngan Malaysia kan.nak ke Hong Kong atau Gold Coast Australia banyak pulak nak kena spend duit.

      Delete
  3. masih teringat gi sini 2 tahun lepas teruja anak2 nak naik semua, mak2 ni dah tak larat jalan lenguh kaki tangan kan Sal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..memang lenguh.kadang-kadang naik ride tu sekadar alasan nak duduk je.

      Delete
  4. Ni kat mana?

    Kalau ada singgah kat Islamic City, Washington, pos gambar banyak banyak yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kat Universal Studios Singapore.

      Delete
  5. Replies
    1. dok Johor dekat dah tu, nanti boleh ajak cik Abang..hehe

      Delete
    2. Haah, Ros dah dekat kat sana. Sila panjang-panjangkan langkah untuk ke sana :)

      Delete
  6. Mak tak sampai sini lagi hokay!....dah babai malas nak baca buat org jeles jer.....
    Tapi weyh mak mmg tak berani naik roller coaster tu.... takut nok

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni saya berani sebab tak berapa tinggi.saya kalah dengan ketinggian je.laju takpe.kepala dok bawah pun takpe.tapi pastu pucat lesilah kejap muka.

      Delete
  7. Sal kan pandai pujuk orang... saya yakin mereka akan naik punya, betul tak...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi sorang kawan saya tu semput..tu yang teragak-agak nak ajak naik.

      Delete
  8. Kata gayat dulu pastu teruja lebih pulak nak naik rollercoaster. Serius akak keliru tau. Akak rasalah kalau dah buat muka ala-ala baby nak susu tu, dah tentulah kawan-kawan ikut sekali naik. Kang kalau Sal jerit menangis kat depan tu sebab dia orang taknak naik, Shea LeBouf ada pun dia lari sama terkejut tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab yang ni tak nampak tinggi sangat, tu yang teruja nak naik.kalau Shea LeBouf ada, saya ajak dia je naik.akak pernah dengar dia menjerit??sangat epic!! kalah pompuan. ahahaha

      Delete
  9. releks laa naik rollercoaster tu...mcm naik kapal terbang hahahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok pun laju macam nak terbang...huhuhu

      Delete
  10. p/s menjawab pertanyaan... sy guna kamera samsung. PL15 kalu x silap

    ReplyDelete
  11. p/s menjawab pertanyaan... sy guna kamera samsung. PL15 kalu x silap

    ReplyDelete
  12. Bila tengok roller coaster, teringin nak naik tapi tak tahu berani ke tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita satu geng lah, Farah :)

      Delete
    2. tulah, nama pun dah dekat sama...hehe

      Delete
  13. Cik Sal sekali posing kalah seniwati Sarimah! I tergoda u!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..tu baru sikit.ada banyak lagi..

      Delete
    2. eh..mana boleh kalahkan sis JM.ratu posing..hehe

      Delete
    3. Jay Emm ratu boot... Sekali dia lipas dengan boot tu... Mahu pengsan wooo... Jangan carik pasal dengan Jay Emm.... He He He...

      Delete
    4. ahakss...jgn memain ngan i

      Delete
    5. hahaha...effect dia sama macam tercampak dari roller coaster..hihihi

      Delete
  14. Masa kami pi dulu.. roller coaster tu tgh repair.. frust bebudak..

    ReplyDelete
  15. Melampau weh buat entry tergantung! Hahahaha...beli ke merchandize? Mcm mahal je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak beli kat situ. tak minat Transformers sangat.

      saja suka buat saspen cam citer Detective Conan.hahaha

      Delete
  16. wow.. besarnya roller coaster dia :O saya x berani naik. cukuplah sekali kat genting. hahahahha.... amboi, siap jadi megan fox tu. mana shia :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya yang ni takde apa banding ngan triple loop kat Genting tu..hehehe. Shea takde, bayangkan jelah.Hahahha

      Delete
  17. Replies
    1. alaa..abe MKL ni belum cuba belu tau!!!!

      Delete
    2. hehe..abe MKL cakap je.entah-entah dia dah banyak kali naik kot..

      Delete
  18. Wow bestnya.. sempoi.. mencabar dan menceriakan.. :D

    ReplyDelete
  19. Hehe...benda2 yang adventurous ni jangan ajak saya tau...memang ketaq lutut.
    * Nampak dah Bumblebee kat atas tu.
    Baik2 kene himpap takut dia salah landing pulak kang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..bumblebee watak baik kan?takdelah takut sangat

      Delete
  20. ahahah kalo Kak Sal sogok CT ngan tiket free masuk USS pun i wont naik..
    lalalalala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT....tiekt FREE tu bagi pada akak...nanti membazir heee

      Delete
    2. ehehe silakan ambil Kak JM memang tanak masuk USS ni..
      tapi nak naik merry go round.. ada tak ?

      Delete
    3. haha..merry go round tu, funfair kat Klang pun ado...

      Delete
    4. Nampak naaa penakot! Keh Keh Keh...

      Delete
    5. tu dia..taulah SS berani.hihihi

      Delete
  21. Kalau wanie teringin sangat nak naik tapi dalam masa yang sama penakut jugak..so acaner tu..hehehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..samalah macam akak.tu sebab kena ada geng.

      Delete
  22. belom ada keberanian nak naik rollercoster tuhh...seremmmmmm...huhuhuhuh

    sy suka kalau ada yg berkaitan sci fi tuhh...terutama transformers....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak tau kenapa, dah try nak fahamkan filem Transformers ni tapi tak boleh masuk gak.huhuhu.filem lain OK je

      Delete
  23. tgk roller coster ni taklah tinggi sgt . klu seorg x berani , yg lain berani lah kot ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorang x berani...kira nya kalau ramai masih boleh di buat timbang tara lah ye :-)

      Delete
    2. orait kak JM pasni kite 'ajak' Syida naik roller coaster..hihi

      Delete
  24. Amboi, bukan main lagi Sal fefeeling macam Megan Fox bertemankan Shea La Bouf ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya minat Shea tu dari zaman dia pelakon kanak-kanak kat Disney Channel lagi...sebab dia lah saya tengok citer Transformers ni walaupun tak faham...hahaha

      Delete
  25. TRANSFORMER RIDE tu antara ride yang paling BESTTTttttt compare to yg lelain...sis JM naik 2 kali...mula2 naik....wow!!!!...dah keluar tu....ajak adik masuk lagi sekali.kebetulan waktu beratur tak lama...fuhhh...highly recommend

    ReplyDelete
    Replies
    1. kemaruk dengan bam bam bee

      Delete
    2. nampak nau best..hahaha.kak JM kte kan memang suka bnda-benda extreme macam ni

      Delete
  26. transformer ni kalau nampak dek budak afif, mahu suh pegi ni
    takpe, jangan kasi dia nampak...hehe
    mak ai, roller coaster tu buat goyah iman
    confirm tak akan naiklah kalau daku

    ReplyDelete
  27. Transformer tu SS tak pernah masuk... Dulu masa baru bukak USS transformer tu belom lahir lagi kat situ... keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman bila SS gi nih...ntah time tu JM un belum lahir kan ahahahahah

      Delete
    2. nnti kena kaji sejarah USS.nak tau bila USS ditubuhkan..haha

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com