Friday, 23 April 2021

Dapat hadiah Top Commentator blog Amie's Little Kitchen

Ironi bila aku menjadi salah seorang pengomen tegar blog Amie's Little Kitchen sebab aku bukannya selalu masak. Hahaha. 

Aku suka melepak blog Kak Amie sebab dia selalu share resepi sedap-sedap dan unik. Aku copy jelah link mana tau satu hari datang angin rajin masuk dapur. Tapi, selain dari resepi, ada jugak cerita anak-anak terutama si comel Firdaus, cerita  jalan-jalan di Sabah dan perkongsian buku-buku yang Kak Amie suka baca. Sape yang tak berkenalan dengan kak Amie lagi boleh klik SINI. Lagi-lagi yang selalu tak tau nak order Foodpanda masak apa hari ni.

Tak sangka penat lelah aku mengomen pakai handphone dibalas dengan ole-ole dari Sabah. Tak dapat pergi Sabah, dapat kiriman dari Negeri di Bawah Bayu tu pun cukuplah pengubat rindu.



Dapat brooch, gelang dan butang baju Melayu aku mana Pah. Semua mutiara Sabah ok, bukan mutiara naga. Tu kena kumpul 7 biji baru boleh buat wish. Terselit fridge magnet untuk tambah koleksi. Yay, untuk raya dah ada brooch cantik yang matching. Walau raya kat rumah, tudung kena still on point OK. Brooch ni jangan harap la adik ngan anak sedara aku boleh pinjam.


Bercucuran air mata aku baca ayat Kak Amie yang last tu. Bukan apa, mengenangkan entah bila la boleh travel lagi. Hahaha. Over kan kau.

To Kak Amie yang jauh di mata dekat di hati, terima kasih banyak-banyak atas kiriman. Semoga ukhuwah kita berkekalan. 


42 comments:

  1. Alhamdulillah... rezeki sal... tunggu covid lenyap dr muka bumi br boleh sambung pengembaraan all around the world tu ye.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah. Kumpul duit dulu

      Delete
    2. Betul² nnt dh travel sebulan pun ok ajeng... hahahaha

      Delete
    3. Sebulan tu memang balas dendam. Haha

      Delete
  2. Hehe itulah kadang tidak sangka akan jadi pengomen tegar. Alhamdulillah dapat hadiah. Sebenarnya seronok melawat dan membaca blog orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul-betul. Sebab lain orang, lain cara dia pandang dunia ni. So, boleh belajar pengalaman orang lain sambil tambah kawan

      Delete
  3. Alhamdulillah, selamat sampai kiriman kecil itu.
    Sama-samalah mencucurkan air mata mengenang nasib bila boleh travel lagi...eh! Puasalah...mana boleh menangis hihihiiiiii.

    ReplyDelete
  4. Bestkan dapat banyak hadiah dari kak amie...

    ReplyDelete
  5. Tahniah, Sal. Boleh melaram lepas ni.
    Jangan sedih sangat. Kumpul je duit dulu sementara Covid bermaharajalela ni... nanti everything dah ok, silalah berkembara dari satu destinasi ke satu destinasi :)

    Akak ada tag Sal di sini:
    Giveaway Buku Himpunan Kuih Muih Tradisional Melaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bak kata saya pada Anies, by the time boleh travel, kita dah tua , x larat nak backpacking. Kena pakai ajen. Haha

      Delete
  6. tahniah sal. nanti lain kali teruskan mengomen ye

    ReplyDelete
  7. tahniahnyer ciksal.,
    kalo jodoh tak kemana.,
    tapi kalo dh xde jodoh nk wat camane? kannns ;p

    ReplyDelete
  8. Bestnyaaaaa dapat hadiah! Cantikkk pulak tuuuu kan kak sal. Boleh pakai nanti raya :D

    ReplyDelete
  9. tahniah... best best..
    dah lama x gi sabah... nk juga brooch mutiara tu kan ahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti dah boleh travel, moh kita ke sabah menyelam mutiara. Haha. Rindu jugak nak ke sana

      Delete
    2. Nak ikut sebab sabah belum pernah sampai lagi. Pernah kena outstation pi Lahad datu tup-tup bos cancel nama akak sebab dia nak pi...huhuhu takde rezeki.

      Delete
    3. Jom buat rombongan cik kiah

      Delete
  10. Bestkan dapat hadiah nun jauh dari sana. Cantik pulak tu mutiara sabah tu. Alhamdulillah. Tahniah Sal. Yeay! Dah ada brooch cantik untuk matching matching raya nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeay. Selalu brooch caca marba x matching. Hahaha

      Delete
  11. alhamdulillah rezeki di bulan ramadhan, tahniahh

    ReplyDelete
  12. Tahniah! Sal
    Ramai juga blogger yang k.Amie bagi souvenir semoga bertambah rezeki beliau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah. Doakan pkpd tempat kak Amie segera berakhir.

      Delete
  13. Tahniah Sal.. melaram sakan la raya ni na.. hahaha

    ReplyDelete
  14. Wahh.. alhamdulillah tahniah sal

    ReplyDelete
  15. Tahniah...sal. Brooch mutiara nampak cantik bila di laram eh...hehehe

    ReplyDelete
  16. rezeki lagiii.. suka mutiara2 sabah.. beli dedulu brooch mutiara
    tu pun ada yang helok lagi sampai srkng..

    ReplyDelete
  17. alolololo menitik ayaq mata ek? dah dah jom esok kita travel gi IKEA nk ikut tak? heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uit, ko nape gi Ikea. Orang g jalan TAR, cari baju raya.

      Delete
    2. rumah pun nak beraya juga so kena laa deko cantik2 wpn xde sapa nak datang hahahahaha

      Delete
    3. Aku nk datang tapi takut polis tunggu depan lrt. Haha

      Delete
  18. Menangis betul ke tu? Hahahah. Ayat kak amie memahami sgt. Tahniah sal murah rezeki. Boleh pakai raya

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah.. Tahniah sal.. selamat melaram di pagi raya..

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

 

Template by BloggerCandy.com