Saturday, 24 September 2016

100 WISH List Before I Die.. - Part 1

Assalamualaikum semua. Aish, rindunya nak blogging! Al-kisah, aku telah ditag oleh Cik Huda dalam entry ini : 100 Wishlist

100 Wishlist..pergh, banyak giler! Bagi aku banyak, sebab aku adalah seketul manusia yang simple. Aku bukan high achiever, hidup asal tak menyusahkan orang dan dapat membahagiakan mereka-mereka yang penting dalam hidup aku, cukuplah. Tapi aku insan yang lemah, tetap ada nafsu. Dan nafsu aku (OK, tak semua sebab nafsu) ingin sekali mencapai target-target ini sebelum menghembus nafas terakhir.

  1. Kahwin
  2. Menunaikan haji
  3. Belanja satu family bercuti. And no one is left behind.
  4. Find the cure untuk sakit kaki Abah
  5. Ada rumah sendiri.
  6. Nak kulit yang cantik, flawless dan nampak muda 10 tahun. Kah kah
  7. Nak bola sepak Malaysia kembali power
  8. Nak tengok Malaysia menang Piala Thomas - again
  9. Nak tengok Liverpool menang Premier League. Sekali pun cukuplah. #26yearsago
  10. Tengok live match Liverpool kat Anfield.
  11. Tengok live match Euro or World Cup
  12. Tengok live match kat Vincente' Calderon
  13. Tour stadium kat Europe.
  14. Jumpa pemain-pemain bola legend. Tu pun kalau aku tak pengsan dulu.
  15. Naik bullet train kat Jepun
  16. Jadi seorang yang power bab memasak.
  17. Join humanitarian mission.
  18. Disneyland
  19. Belajar berenang. Sebab aku suka snorkelling
  20. Snorkelling kat Sipadan and Mabul
  21. Tengok bunga Rafflesia
  22. Tengok Taj Mahal
  23. Tengok Piramid
  24. Tengok Trevi Fountain kat Rome
  25. Naik gondola di Venice dengan centa hati
  26. Universal Studios Hollywood - Theme Park idaman.
  27. Universal Studios Orlando
  28. Main salji di Switzerland
  29. Melihat bangunan-bangunan bersejarah di Andalusia
  30. Naik cruise. Feeling Pisau Cukur sangat! 
  31. Lepak-lepak di Pantai Maldives
  32. Menyanyi diiringi live band. Feel tak sama ngan karaoke
  33. Belajar Photoshop
To be continued... Siapa rasa nak buat, silakanlah. Malas pulak nak tag orang. Hehe. Nak gak tau wishlist korang. Mana tau sama, boleh kita bergabung meletup menjayakan wishlist ye tak?

Till then..thanks for reading!



29 comments:

  1. Sama la kita jenis simple.wishlistpun macam tak ada sangat..takda passion sgt dengan sesuatu.cik sal punya wishlist tu byk pasal bola..hehe

    Nk kawen wajiblah wishlist no 1..Insyaallah Aminn sama2 kita doakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau klik link tu, tahulah kenapa ia nombor satu..hehe

      Delete
  2. dulu selalu jugak cross wish list camni. hehe tp dah kurang dah sebab byk buat aktiviti yg similar

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..awak nampaknya dah buat macam-macam. I is jealous.tapi banyak je lagi boleh explore

      Delete
  3. HIDUP NI PENDEK JE SAL CUBALAH TUNAIKAN HAJAT TU PELAN2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah kak PI..akan cuba apa terdaya

      Delete
  4. samala wak pon manusia simple yg perlukan seketul berlian., hahar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..seketul tu besar ruas jari kelinking pun dah cukup Wak

      Delete
  5. klu nk senaraikan 100 tu sikit je,manusia ni tak puas dgn apa yg ada,lagi2 perempuan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,saya ni simple je.tak banyak sangat pun wishlist luar biasa. tapi kalau dapat, tak tolak rezeki

      Delete
  6. Hihihi syabas...

    Walaupun kurang lagi 67

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..bila entah sempat nak buat lagi 67 tu

      Delete
  7. Semoga semua yang dihajati dipermudahkan Allah.

    Insya Allah.

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. yelah, kuat makan dan kuat masak kenalah seiring sejalan

      Delete
  9. naik cruise tu mesti buat as kenyataan tau. kami kalau cukup syarat dan ada rezeki boleh naik cruise percuma tahun depan. doakan saya ya.

    ReplyDelete
  10. Biar benar ni Sal, ada Part 1 ^_^ Tak sabar nak tunggu Part 2 pulak. Jangan tergantung aje sudahlah, maklumlah katanya sekarang 'dok kat depan' ^_^

    Adalah juga yang disenaraikan Sal tu termasuk dalam wishlist akak dan memang berharap sangat agar berjaya mencapainya dalam hidup ni. Kena kerja kuat sikit, usaha lebih sikit untuk memastikan apa yang kita impikan menjadi kenyataan ^_^

    ReplyDelete
  11. Banyak kentang nak menulis sampai 100 tu Sal weyh....Kejung jari jemariku kotttt.....haha
    Sukalah dengan falsafah hidup ko tu Sal....
    Kalau boleh, hidup ni malaslah nak menyusahkan orang.... buat sendiri selagi mampu

    ReplyDelete
  12. Hahaha... gelihati kakak sebab to be continue
    Itulah si Huda ni pun satu nak 100 wishlist banyak sangat kan
    Macam ni kena ada tiga part baru settle

    Tapi yg kakak nampak Sal betul-betul boleh makan BOLA:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha ...

      saja suka - suka kak ... kih kih kih

      Delete
  13. menarik...!
    banyak juga yg sama dgn impian aku.. hahahahaa.. leh pergi sama-sama la InsyaAllah.. :)

    macam nak try buat la 100 wishlist ni, nak test diri sendiri.. agak-agak banyak berangan tak aku ni.. hahahahahaa.. :p

    ReplyDelete
  14. insya allah... mudah2an tercapai


    yg 28 tuuuu thn dpn jom!! ;-)

    ReplyDelete
  15. Kahwim carta teratas ....ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahwin tu sonok tau ciksal,

      nak jaga perkawenan tu ug x brape nak sonok., huhu2

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com