Friday, 29 May 2015

Kiriman yang mengembalikan mood blogging

Assalamualaikum semua! Ewah...tajuk entry aku memang tak boleh blah kan? Haha, lately mood blogging memang ke gua ke laut. Keinginan tulis entry baru tu ada, tapi otak aku pun sama blank dengan skrin. Last-last aku baca entry-entry blog lain, komen, klik iklan, komen lagi, blogwalking..  sampai jemu. Style aku, kalau takde mood, aku tak update blog, walaupun idea dan benda nak cerita dah melimpah-ruah. Aku tak suka tulis entry dengan separuh hati. Kalau nak menulis, biar all in or nothing. Macam tagline Adidas pulak kau!

Entry ni sebenarnya merupakan entry penghargaan buat dua orang blogger ni. Yang pertama adalah untuk akak suka travel yang minat kaler pink dan merupakan pelapis sukan badminton negara selepas Dato' Lee Chong Wei bersara nanti. Kau hado?? Sape lagi kalau bukan si sweety sweetu Jari Manis.

Rasanya majoriti pembaca blog ni kenal kak JM kan, sebab dia ni memang peramah, kalau komen kat blog orang memang bawak bom tangan bagai. Selain dari sifat peramah dia tu, kak JM ni famous sebab banyak tempat dia dah pergi dan cara dia tulis travel details dia buat korang rasa macam korang pun ikut sekali. Jangan main-main ye, orang Korea pun baca artikel dia tau! Jemput berkenalan dengan dia ye, single lagi orangnya.. Hehe.


Thanks kak JM, for the lovely gift! Saya ni memang spesis kurang vitamin, kuku selalu patah atau tercabut - pastu stress bila tertarik benang tudung! Lepas ni, tiada masalah lagi! Aku dah macam iklan Terlajak Laris pulak ni.

Blogger kedua adalah cik Siti Yang Menaip. Dia ni kaki travel dan kaki food hunting jugak. Muda lagi orangnya, tapi cara penulisan sangat matang. Chegu la katakan! Ceria je orangnya, memang tak rugi berkenalan dengan dia. Status? Ah, tu korang siasat lah sendiri. Aku tak bertanggungjawab ye..Hihihi


Thanks CT yang comel, bagi hadiah yang sweet ni! Akak belum makan lagi, sayang pulak rasanya. Hehehe.

Saja nak tanya, header baru OK tak? Since aku ni kedekut malas nak upah designer, buatlah sendiri. Cukuplah untuk orang yang tak reti guna Photoshop or Illustrator or whatever.

OKlah u olls, thanks for reading. See you next time lovelies!

p/s : still ada peluang korang nak jadi top 15 kaki komen bulan May. InshaAllah aku akan masukkan  blog korang dalam Bloglist Jun.

68 comments:

  1. Assalamualaikum wbt, Sal...
    masyaAllah... baru rasa berpeluang singgah sini... untung Sal dapat hadiah dari blogger2 femes... Sha teringin jugak nak kasi2 hadiah ni... tapi yelah.. kekangan fulussss buat diri mampu berangan je... hehe... Semoga ada mood blogging kembali ya :)

    ReplyDelete
  2. nah untuk itu jika suatu saat kehilangan mood blogingnya siapkah tak kirimin kado mungil nan cantik dari saya?

    ReplyDelete
  3. Amboiiii header... Seniwati Sarimah pon tak boleh carik makan.. he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sarimah kena pencen dah..kasi laluan kat kak sal.. huwaaawaaa

      Delete
    2. haha...kalau nak ganti Sarimah kenalah ada Abang Kassim..Sabariah takde, Salbiah boleh tak bang Kassim?

      Delete
    3. Abang Kassim...abang Kassim?! Salbiah cari ni!

      Delete
    4. manalah Abang Kassim, quota internet habis kerrr

      Delete
  4. SS kenal sangat Cik Jari Manis tu... Kampong dia kat Koya. Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, gi Koya macam orang ulang-alik Seremban-KL je kan..

      Delete
    2. Haah, sis JM tu tiap kali tukar musim balik kampung :)

      Delete
    3. kan, musim apa dia tk merasa lagi kat Korea tu.musim durian gamaknya

      Delete
  5. Sitiroro tu pon SS kenal... Duta JJCM Penang... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Penang tu dia ngan Razak Mohaideen sama femes...

      Delete
    2. Adoyaiiii! Hanya mampu tumpang gelak kat sini :D

      Delete
  6. Wah..bestnya dapat hadiah.
    Cantik header baru....ada model lagi ...ala2 "tiru macam saya"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, kak Fidah nak tiru pun boleh..

      Delete
  7. "pelapis lee chong wei" kau...yg ni over..hahaha.. hadiah koya tu.. ye lah JM baru pas balik kmpg.. kui..kui..
    I nya coklat dah tggl 1.. mula2 sayang.. tapi mana tahan nengok coklat tu.. lagi tak habis.. kira nak masuk mulut je.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia bukan main badminton... dia pepah raket! keh keh keh...

      Delete
    2. oh..padanlah raket asyik patah je.kalau Yonex jadi sponsor pun boleh bankrap.

      Delete
  8. amboi header.. posing kat pokok pisang kak sal.. hehe.. habislah amelina..dah la baru muncul semula, pasni dia senyap balik lah.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memori daun pisang! kaw mampoooo? keh keh keh...

      Delete
    2. baju dah hijau,kena cari background hijau nak bagi effect kurus...hahaha.

      Delete
  9. comey kak sal buat peace :)
    tahniah dpt hadiah ^^

    ReplyDelete
  10. TAHNIAH SUKANYA DPT HADIAH YA...

    ReplyDelete
  11. TAHNIAH SUKANYA DPT HADIAH YA...

    ReplyDelete
  12. wahh...header blog...cantik...Sal slim melim

    ReplyDelete
    Replies
    1. header tu kalau Sal pakai spek hitam..fuh mengancam!!

      Delete
    2. itu nak jadi panca sitara! ha ha ha...

      Delete
    3. pastu bergabung ngan SS...pecah punggung ahahaha

      Delete
    4. hahaha..nanti saya edit taruk spek mata hitam tu..barulah meletup Cik Manisah...

      Delete
    5. hahaha..nanti saya edit taruk spek mata hitam tu..barulah meletup Cik Manisah...

      Delete
  13. kah kah kah kah...hamooi Sal...pengganti Lee Chong Wei katanya...habislah dia x leh cari mkn lagi lepas nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..jangan kata dia,Lin Dan pun boleh tapau sekali..

      Delete
  14. suka ravel dan minat kaler pink tu mmg betul...tambah satu lagi....Jari Manis tu kekasih hati SS...ehh....ye ke...ntah2 JM je angau sorang-sorang ahahaahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. jari manis tu memang single but not available! kah kah kah kah kah...

      Delete
    2. ehehehehe....mana SS tahu nih

      Delete
    3. alamak, minta maaf ye para peminat JM, terbagi info salah...kahkahkah.ketinggalan gosip retis lah

      Delete
  15. Sal....si Jari Manis tu bukan saje single tai ANDALUSIA hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. serupa lah kita..sekapal..hahaha

      Delete
    2. u'ouls can jump together! ha ha ha...

      Delete
  16. apa? kuku x sihat...nampaknya perlu byk minum kalsium ni sbb kuku juga adalah tulang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite geng cik sal... kuku pecah!

      Delete
    2. kalau mcm tu..JM hadiahkan something tuk SS nak? utk kuku yg sihat

      Delete
    3. jeng jeng jeng... apa itu?hahaha. bagilah ketip kuku Koya kat SS satu.

      Delete
  17. coklat dari CT yang menaip? yeayy...sis JM pun dapat...bestkan dapat rakan blogger yg baik hati dan pemurah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. paling best hadiah dari Bandung...belum sempat nk up entri

      Delete
    2. rakan bloggewr yang baik hati dan pemurah, macam JM..hehe

      Delete
  18. Yeay.. ketip kuku tu pun saya dapat juga Sal.. tapi coklat mini tu tak delah.. mcm sedap je tengok.. best. Tahniah Sal.. :)

    ReplyDelete
  19. huntonglah.. rezeki alhamdulillah. =)
    kita pulak kalau takde mood, usahkan nak update entry, BW pon belum tentu. HUHU

    ReplyDelete
  20. Saya ni kalau boleh nak menulis tiap tiap hari. Tak bergantung oada mood.

    Kalau tak ada ilham pun, saya akan tulis jer ikut rentak jari.

    Tapi nak blogwalking tu berat sikit sebab masa perlu diberi pada ibu_suri. Lama sikit mengadap pc, dia mula pot pet...

    ReplyDelete
  21. Saya ni kalau boleh nak menulis tiap tiap hari. Tak bergantung oada mood.

    Kalau tak ada ilham pun, saya akan tulis jer ikut rentak jari.

    Tapi nak blogwalking tu berat sikit sebab masa perlu diberi pada ibu_suri. Lama sikit mengadap pc, dia mula pot pet...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah, lain blogger lain caranya..huhuhu.kadang-kadang menulis ni boleh hilangkan beban tekanan.

      Delete
  22. Tahniah sal.. Banyak peminat.. Hehehhe..

    ReplyDelete
  23. Wahhhh bestnya dpt hadiahhhh

    ReplyDelete
  24. Alahai, tadi masuk-masuk jerk dah nampak si kebaya dok sengih kat atas tu tapi biasalah bila dah ghairah mengomen, terlupa apa isu penting nak dikupas kopek untuk dikomen tau!

    Simple itu cantik, menarik, tertarik. Ni posing berkebaya ni bukan sebab nak mencari jodoh ek, Sal.... Huahahaha.... Gurau jerk silalah jangan terhiris hati pulak!

    Ni yang tak faham. Dapat 'sobenear' jerk terus up mood menaip entri. Kalau gitu, bila mood berblogging ke lautan sepi, kita orang kena kirim sobenearlah yerk Dik Sal?

    Okeylah, akak take note awal-awal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..bukan sobener yang jadi masalahnya tapi sebab memang pemalas..hahaha.

      oh tidak, saya hati kering tak mainlah terasa-terasa hati ni.simple kan...up gambar pakai kebaya lah kata wanita Melayu terakhir..hihihi

      Delete
  25. sis pun dah dapat dr JM juga ... nak coklat ... heeee

    ReplyDelete
  26. sonok kan sal dapat hadiah dr kengkawan...rasa syg nk guna...hahahaha

    ReplyDelete
  27. untunglah asyik dapat hadiah je..

    cantik header. jeles tgok cik sal slim je.huhu

    ReplyDelete
  28. ehhhh dh baca brapa entry baru perasan...header baru la... cute la plak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..eh..baru perasan ke akak ni cute..haha

      Delete
  29. tahniah kak Sal thorbaik lah :D

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com