Saturday, 28 May 2016

#UCLFinal #GoAtleti!

San Siro Stadium, Milan, Itali
29th May 2016, 2.45 pagi waktu Malaysia
Final Champions League 2015/16
Atletico Madrid vs Real Madrid


 10 sebab aku nak Atletico Madrid menang

1. Atletico ada Torres

2. Their coach is Diego Simeone, one of my favourite. Dia buat taktikal 'parking bas' followed by counter attack nampak genius instead of boring.

3. Final 2014, same fixtures, Atletico Madrid kalah. Dah elok leading 1-0, tetibe Ramos score di minit terakhir. Lagi pedih? Real Madrid tambah 3 biji gol di extra time. Ngeri! 

4. Sebab Torres

5. Atletico tak pernah menang Champions League. Lainlah Liverpool, juara lima kali. Kalau Real menang, ini kemenangan yang ke-11. Asyik muka sama je menang, boring gak kan.

6. Sebab Real Madrid kelab kaya yang penuh star, berbanding Atletico. Dalam bola sepak, duit dan nama besar bukan segalanya.

7. Cristiano Ronaldo tu ex-player Men Yu. Boooooo!!!

8. Torres tu ex player Liverpool.

9. Kapten Atletico, Gabi somehow buatkan aku teringat kat Gerrard.

10. Sebab aku ada banyak jersi Atletico, so bolehlah aku pakai dengan bangganya kalau menang..Muahahaha

Throwback sikit.. Sal at Sydney, musim bunga 2014

Can't wait! Jangan tak terjaga sudah.



44 comments:

  1. hoho.. semoga terjaga la ye... dan atletico madrid menang.. :D

    Blogwalking sini, jom belajar tutorial ni

    How To Display Author Info Box in blogpost article...

    ReplyDelete
  2. hehehehe.. Zaf suka Real dari zaman ZZ.. susah nak move on ! so, Zaf stay ngan Real je la.. boleh ?? ngeh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ha ... zaf kalo g europe ngn sal tgk bola kena masuk entrance berasingan ye

      Delete
    2. kitorang tak sama team, so tak boleh gi Europe sesama.haha

      Delete
  3. Replies
    1. Kannnn....

      Baca pasal bola kt sini sgt berinformatif

      Delete
    2. hahaha..bohong je banyak

      Delete
    3. ye betui.. banyak sgt sampai mummy tak paham.. hehhee :)

      Delete
  4. idok la teman paham..(bola)
    hahaha

    ReplyDelete
  5. Cik sal dan bola mana boleh dipisahkan.hehe

    ReplyDelete
  6. Berjaya tak tu berjaga pagi tengok perlawanan ni, Dik Sal?

    Kalau ikutkan pada sebab musabab yang tersenarai, haruslah tak tidur malam masa ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestilah terjaga..tapi kalah pulak..kecewa lagi.huhuhu

      Delete
  7. Replies
    1. bulan 9 ada di Malaysia je abang MKL...

      Delete
  8. saya pun nak AM menang malam tu tapi apakan daya nasib tak menyebelahi mereka..kemenangan RM membuatkan liverpool makin bertambah jauh nk kejar pencapaian mereka..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. enam piala je nak kejar, boleh tu..haha

      Delete
  9. lawoo nya minah yg kat bawah tu.. phewittt!!

    ReplyDelete
  10. terjaga ke tak Sal..ke terlepas game tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. berjaga sampai 3 jam..pastu sia-sia sebab kalah..kena bahan lagi.huhuhu

      Delete
  11. kalau dah minat kan..sanggup je tdo dulu pastu bgn semula..set alarm

    ReplyDelete
  12. ehem2..tiba2 ada moel kat dlm entri ni..aa rahsia tak nk kurus mcm model tu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. rahsia dia minat bola, pastu makan hati tiap kali team kalah..haha

      Delete
    2. Nanti mummy nak trylahh.. bole kuruih macam Sal.. fuhhh , tiup jambul rambut sikit.. hehehehe

      Delete
    3. kalau mummy nak try, minatlah Liverpool...memang pakar bagi harapan palsu kat peminat.hihihi.

      Delete
  13. hahah...minat jgk bola tp xdela fanatik sgt ..tu pun hasil dr duk dgr adk2 laki duk bercerita sama2 dorang..so akak kat tepi tlg dgr je la..

    ReplyDelete
  14. nak gi sydney lagi ke ... wah ... berbunga-bunga lah nanti ... terjaga ke idak tu ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh tak lah, teringat je..masa gi Sydney pakai jersi Atletico Madrid

      Delete
  15. sal!!!!!!!!!!......pekabo??? sihat kaaa??? lama dah xterjah sini.....blog pon mcm suda tukarrr.....waaa...byk tol sy tertinggal nihhh......huhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekap luaran je, isi tetap merapu macam dulu.

      Delete
  16. nti sy dtg terjah lg yerrrrr....ni kira tumpang lalu kejap jer niiii....kalau lelama kt sini kena bwk tilam bantal....hahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..bawak kuih muih sekali tau

      Delete
  17. apakan daya.... sian torres...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh Torres..meh sini nak lap air mata

      Delete
  18. bukan diorang kalah ke? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulis entry ni sebelum game lah kak YY

      Delete
  19. tapi jujurnya akak tak berapa layan
    juara-juara liga...cam tak sonok
    pada akak la

    EURO sal! choose your team!

    ReplyDelete
    Replies
    1. choose lama dah..Spain u olls!

      Delete
    2. bkn england ke? peminat setia (hooligan) raheem sterling hahahahahahhahahahahahahhaahha

      Delete
    3. aku dah berhenti sokong England since Beckham bersara dan Owen asyik injured..kah kah

      Delete
  20. bab nak berjaga tu laaa yang payah hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berjaga sebab Torres takde problem, Siti..haha

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com