Thursday, 26 November 2015

Lovely Gifts from Lovely Ladies

Assalamualaikum semua. Entry ni merupakan entry penghargaan untuk dua orang kakak cantik yang telah menghantar hadiah untuk aku. Pandai betul buat surprise, takde hint langsung, tetibe sampai je.

Hadiah dari blogger travel, kak Jari Manis .Antara blogger travel favourite aku sebab cara dia menulis yang sangat detail, korang rasa macam ikut sekali, padahal dok nganga depan PC je. Travel aku ke Sydney dan Gold Coast tahun lepas pun aku banyak refer pada dia. Kak Jari Manis kalau datang drop komen, memang bertalu-talu. Rasa segan pulak, sebab aku pun tak sekomited itu. So, korang jangan keji dia sebab jarang update blog ye, dia sibuk gi jalan-jalan blog korang sampai terabai blog sendiri. Mohon terharu beramai-ramai. *Matilah aku kalau JM baca ni*

Gigih tau dia panjat gunung Bromo demi nak belikan FM untuk aku kat puncak...hihihi. Tak caya? Korang tunggu lah dia update entry nanti. Siap dengan sekeping surat cinta pink kaler dan collagen Ephyra supaya awet muda macam dia jugak.  Thanks Sweet Finger yang sweet!

Hadiah kedua dari kak Farrah MF. MF stands for what? Aku rasa aku tau tapi saja tak nak bagitau korang. Hahahaha. Biarlah ia menjadi misteri...Aku memang admire ngan akak sorang ni sebab dia ni dahlah kreatif, pandai main gitar, pandai speaking dan pandai masak. Nak je aku pinang jadi kakak ipar tapi takut akak-akak lain jeles, so tak jadi lah. Hahahaha.

Handmade post-it-notes kaler biru, kaler twitter sebab aku memang hantu twitter. Hehehe. Kesian kak Farrah tu perah idea nak buat football theme ye. Mungkin kak Farrah takut tersalah pilih. Nak amik kaler merah Liverpool, terpilih merah Manchester United pulak. Takpe kak, saya appreciate apa je yang akak bagi. Mmmuahhhh bebanyak!

Post-it-note pemberian kak Farrah aku simpan je, sayang nak guna. Fridge magnet kak JM bagi dah naik board. Tapi aku takde blogger board, ada fridge board aje.


Terima kasih daun keladi, kalau sudi, mailah baca blog I lagi..


58 comments:

  1. menariknya FM yang sal dapat. rezeki murah tu...ramai yg sayang..

    ReplyDelete
  2. Murah rezeki tu namanya Sal.....alhamdulilah....
    Rasanya cukup tahun ni penuhlah satu pintu esbok dgn FM hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, nak bukak pintu pun x jumpa pemegang nanti..haha

      Delete
    2. Pernah gak terfikir nk bli esbok baru sbb nk letak FM yg dah beratus ni. Hihihi

      Delete
    3. tumpang peti ais jiran..haha

      Delete
  3. Haha... comel adiah...
    Fewwwittt

    ReplyDelete
  4. UMNO tu yg nampak ketaraaaa...hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...tak tau tu dapat mana.Adik akak lah kot..kalau akak memang tak letak unsur-unsur politik ni..

      Delete
  5. dulu2 banyak FM ni kat peti ais,, bila anak dah pandai pegang satu pun dah tak de cuma tinggal yang macam sal punya je FM umno tu hehehe,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sape ada FM UMNO tu mesti tau yang dia punya magnet kuat gila ok!nak cabut pun tak boleh...

      Delete
    2. Perhhh puteyeee yumno ni...
      #UMNOterusMARA untuk rakyat malaysia...

      #habesss lah ... haha...

      Delete
    3. hahaha..tu adik punya kerja! saja je, nak memenuhkan fridge..pastu gam punyalah kuat, nak cabut tak boleh

      Delete
  6. wahhh untungnya Sal banyak dapat gift dari gegirl blogger ni kan
    dah penuh tu FM kat petiais tu haha
    kaknoor ni kena letak tinggi2 dha skrg ni cucu dok main sampai ada yg hilang dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat fridge tu tak semuanya yang saya dapat...everyone dalam family kalau dapat FM memang tepek situ. saya mana yang sayang-sayang atau rare memang letak tinggi, nanti anak sedara kacau

      Delete
  7. WAH BANYAK DPT HADIAH SAL DARI BLOGGER2 FEMES NI...TAHNIAH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita amik sikit tempias femes diorang tu

      Delete
  8. wahh bestnyer dpt hadiahs tuuu .,

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak lagi best, hadiah dari Germany

      Delete
  9. Replies
    1. Ahli nujum tiga lalat ni masih dgn ramalan mather father nya hahahah

      Delete
  10. farrah tu x penah tunjuk muka dlm blog., malu agaknye mukin ade tahi lalat kat hidung tuuu., ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahi lalat bawah bibir macam siti nurhaliza kot...hehe

      Delete
    2. Hihihih ada tahi lalat dalam lubang hidung kot,...jap pegi check ;)

      Delete
  11. Replies
    1. alhamdulillah...sayang menyayang...nyanyi sikit.

      Delete
  12. Comelnya post-it notes dari kak Farrah tu! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang comel memang dapat hadiah comel

      Delete
  13. tahniah dan alhamdulillah..murah rezeki cik Sal ni..

    ReplyDelete
  14. Waahhh!... best ni Sal - rezeki berbolg inilah salah satunya:)
    Tahniah dari kakak

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah rezekiii... mereka ni memang kakak yg awesome..:)

    ReplyDelete
  16. rasa dah lama tapi nak jugak tanya, gigi camna? ada sakit2 lagi x

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah cabut takdelah sakit Syida sayang..thanks for asking.mmuah sikit!!

      Delete
  17. waaa....byk dpt hadiah ni sal.....mohon nk jeles bleh x??? hahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, tak semua hadiah tu dari blogger, jangan jeles sangat...hihi

      Delete
    2. huda...cepatnyer lulus permohonan kan...nk mohon lagi la pehni hahahhaha

      Delete
  18. fuyoo..untunglah..
    ya kak jm memng penulisan dia detail sangat..rasa mcm kita yg p
    sronok baca :)

    ReplyDelete
  19. Tumbang peti ais tu nnt hahahaha

    ReplyDelete
  20. Farah memang kreatif pong.. Adore ngan semangat dia yg marvellous tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala mummy, jangan puji lebey2,..nanti terlebih kembang. Saya tak larat lari jauh2 macam mummy :)

      Delete
  21. Cik Bee Yah, tak payah nak sayang2 la post it notes tu. Gunalah. Nanti kena makan dgn ulat buku baru tahu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..jangan ulat bulu sudah..yelah, nanti saya guna ye..

      Delete
  22. amboiii awat kata lagu tu kat sis Jari Manis....satu entri sis berhari-hari nak kena taip....detail kan...tapi memang hebat apa rahsia tak tahulah boleh singgah ke segenap blog di pelusuk bumi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...saja mengusik kak JM..dia sporting, don't worry

      Delete
  23. tahiah Sal.....semoga dumurhakan rezeki lagi,...sis JM memang pandai buat surprise sampaikan dia tak tulis nama pada hadiah yang dia hantar....fuhhh punya jenuh nak teka....

    ReplyDelete
  24. ahahaahhaah...cik Sal nak kena babab ni...ye ye blog terabai sbb sibuk balas kunjungan plus malas nk update story kih kih kih

    ReplyDelete
  25. Wah, bestnya dapat FM! Akak pun suka. Tumpang tengok ajelah yerk kat sini. Baca komen kat atas, tetiba terfikir juga patut ke kita beli esbok besar sikit demi segala FM yang ada? Nampak betul kayanya. Hahaha!

    Ramai juga yang sayang Dik Sal yang comel ni. Tak jadilah akak nak buat bakal adik ipar... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...akak mana ada adik lelaki, jangan permainkan perasaan saya tau...hihihi

      Delete
    2. Eh, ni akak nak buat bakal adik ipar HD! Tapi dah Sal ramai sangat yang sayang, akak cancel ajelah plan ^_^

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com