Monday, 7 January 2019

My Top 10 Movies 2018

Assalamualaikum dan hai semua. Aku nampak orang buat list ni kat twitter, so aku ingat nak buat list yang sama kat sini. Top Ten ni pilihan aku. Lain orang lain citarasa. So best bagi aku, tak semestinya best bagi orang lain kan. So here goes :




1. Venom

Suka sebab : Tom Hardy, what else!!!

2. Ready Player One

Suka sebab : Jalan cerita menarik, berkonsepkan gaming dan fantasy, banyak famous movie reference.

3. Polis Evo 2

Suka sebab : Lagi best dari yang first, pelakon-pelakon semua mantap, action pack macam citer Hollywood boh!

4. Jurassic World Fallen Kingdom

Suka sebab : Memang follower movie francais ni. Confession : I watched this movie twice dekat wayang

5. Black Panther

Suka sebab : Sebab #WakandaForever

6. Aquaman

Suka sebab : It's a beautiful movie with beautiful graphic and beautiful actors. Fight scene pun real dan gempak

7. Avengers Infinty War

Suka sebab : Semua watak Marvel Superhero berkumpul dalam satu movie. What's not to like?

8. OneTwoJaga

Suka sebab : Filem polis yang realistik, pelakon best. Bagi aku filem ni underrated. Rugi korang tak tengok

9. Skyscraper

Suka sebab : The Rock, cerita yang simple walaupun banyak action

And the best ever... aku pilih filem ni


10. Pulang

Suka sebab : Liverpool, Remy Ishak, jalan cerita based on true story, sinematografi yang sangat-sangat indah.

So, apa filem yang keluar tahun 2018 korang rasa paling best? Share lah dengan aku. Oh by the way ada a few movie aku termiss tengok kat wayang macam A Star Is Born, Hantu Kak Limah, First Man, Into the Spiderverse, Robin Hood dan Incredibles 2 jadi maaflah andai list ni tak memuaskan hati u olls.

Till then, thanks for reading!

30 comments:

  1. Good sharing. Cheery pun xsempat nak follow citer 2018..yg nengok pun hantu kak limah..yg lain xsempat pun

    ReplyDelete
  2. paskal tak top 10 ke hehehe.. most filem yg sal senaraikan ni zie dah tegok.. tp this year bnyak layan cerita kartun..layan kan budak2 ni hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. paskal bolehla, tapi entahla rasa polis evo 2 lagi best. Huhuhu

      Delete
  3. Replies
    1. bolehla, tapi pendapat saya bukan top 10 favourite movie last year

      Delete
  4. Black Panther je yang kami pun tengok...

    ReplyDelete
  5. satu pun akak tak tengok lagi filem2 tu sal huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi. kalau terlintas nak tengok movie keluar wayang tahun lepas, nilah cadangan saya

      Delete
    2. baru tengok aquaman dengan polis evo tu ahad lepas hahaha

      Delete
  6. nk tambah sikit no 10 tu.... movie tu jd sedap sbb dpt tgk dgn mem besar hahahahahahhahahahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. sepertimana aku predict liverpool tersingkir dari fa cup, aku jugak dah predict ko akan komen ni

      Delete
    2. ecehhh... sejak bla ko jd nujum pak belalang katik ni?😆😆😆😆

      Delete
    3. Aku predict Liv menang liga. Do u believe? Hehehe

      Delete
  7. banyak movie menarik last year..Munafik 2 pun ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tengok sebab penakut cerita hantu. Huhuhu

      Delete
  8. Satu je... spiderman: into the spider verse. sebab filem ni sangat unik dengan cara yang tersendiri dan jugak sebagai penghormatan kepada raja cameo (dia jadi cashier kedai serbaneka).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku sangat-sangat terkilan tak sempat tengok movie ni. ramai kata best.

      Delete
  9. dalam banyak2 tu CT tengok Black Panther dan Avengers je. yang lain ada yang CT tak penah dengar pun hihi.. tapi boleh cari online cm menarik2 juga. Fantastic Beast tak minat eh ?? Newwwt hensem <3 hehe..

    jom deting tengok movie =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. mari dating!!! lama tak jumpa. Fantastic beast yang 2nd tu tak best macam yang 1st

      Delete
  10. perasan x venom tu scene mula2 dah kat Malaysia kann., hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, kat Sibu. Excited betul masa tengok. Hahaha

      Delete
  11. Ahkak layan citer Hantu Kak limah je tu pun member download bagi tenguk.....sebenornya dah berjaman tak pi movie walaupun pada mulanya nak tenguk Pulang sebab ada remy sahak..tapi member semua tak free ....huhuhuhu nangis kat tepi bucu katil huhuhuhu eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak kak..jangan nangis ye. Pulang tu saya rasa raya mesti tayang. Hahaha

      Delete
  12. Semua movie tak de yg tengok pun.... Best ek cite Pulang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best jugak Mak. Raya tahun ni confirm tayang. Hahaha

      Delete
  13. aida tgk 6/10.
    ok la tu. more than 50% :)

    ReplyDelete
  14. Dari 10 senarai Sal tu 3 Mrs. A tengok Polis Evo 2, Avengers Infinity War dan Aquaman satu layan kat astro best si Venom tu tapi tak layan sanagt venom tu anak yang order.

    Bumblee Bee best la sedih tau, Munafik 2 pun best, Paskal Mrs. A layan kat astro first jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bumble bee OKlah, filem tu light je. Munafik tak tengok sebab penakut. PAskal pulak entahlah kenapa tak sampai ke hati. Haha

      Delete
  15. Mama suka semuanya mng best2 Tapi Aquaman mama x tgk lagi

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com