Friday, 2 April 2021

Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan Blog

Aku telah di tag oleh kak NA, tapi kalau tak kena tag pun tetap akan join sebab pemilik blog Shida Radzuan selalu jugak datang meriahkan blog aku yang sendu ni. Marilah kita as blogger support each other.

Klik saja pada banner untuk join GA ni. Sewaktu entry ini ditaip, Shida kata nak cari 10 pemenang. Hadiah dia pun best tau. Tengok SINI. Ha..best kan? Manala tau ada rezeki.

Perasaan menyambut Ramadhan dan Syawal? Hurm..bagi aku, takdelah beza sangat sebab memang duduk dengan mak ayah. Syukur berpeluang berpuasa dan berhari raya bersama sedangkan ramai yang terpisah dengan keluarga sebab pandemik ni kan. Kalau ada pun harapan untuk pencapaian kendiri. Nak tingkatkan amalan seperti mengaji, sedekah dan solat sunat. Terawih di surau kawasan rumah aku untuk tahun ni ibarat filem Hunger Games. Kena 'berperang' untuk dapatkan tempat. Lagi pulak jemaah perempuan sikit saja saf yang diberi. Honestly aku lagi suka terawih berjemaah, sebab kalau buat sendiri kat rumah aku selalu buat sambil lewa. 

As for Syawal, persiapan biasa je. Takdelah beria, macam zaman budak-budak. Teengoklah mood cmane. Awal lagi nak sembang. By the way, Raya PKP ni satu je aku suka; tak yah mengadap bebawang yang suka menyibuk tanya soalan sensitif.  

Kalau aku ada kuasa, aku nak suggest kerajaan bagi kebenaran rentas negeri untuk orang bujang or suami isteri PJJ je. Yang ada keluarga tu tak payah. Biar diorang plak berkorban. Selalu korbankan bujang je kan, tak dapat cuti raya lama-lama. Ceh! Eh akak emo dik. Nampak nau mangsa 'cuti raya sekejap'. Hahaha.

Eh termembebel plak. Aku tag kak Amie dan ct cheery Kalau dah join harap maaf ye.

41 comments:

  1. Belum joint lagi Sal. Memang nak joint sebab Anies dah tag. Nampaknya dah dua kali kena tag ni, malam ni jugak kena siapkan homework kihkihkihhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Dah join belum? Nanti saya singgah baca entry kak Amie plak

      Delete
  2. Selamat ber'give away' 😃

    ReplyDelete
  3. selamat bersegmen.. Naim pun dah join.. semoga ada rezeki untuk menang.. :)

    ReplyDelete
  4. suami pjj bole je rentas negeri gi langkawi utk buka ranting baharu.. huhu cawangan bisness baharu mcm neelofa ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cawangan bisnes x apa, jangan cawangan lain

      Delete
  5. Hehe tidak seronok rebut saf.
    Aha betul itu tidak jumpa orang suka mengumpat. Nikmat.

    ReplyDelete
  6. gud luck Sal..
    btw hadiah dah otw ye :)

    ReplyDelete
  7. Salam SAL :)
    Shida blogwalking ke blog peserta-peserta GA Raya Bersama SRB.

    Betul, yg mana terpisah sebab rentas negeri mesti dah kerinduan dgn keluarga di kampungkan. Sedih juga bila dgr dah setahun xdapat jumpa keluarga alahai. huhuuu

    Terima kasih sudi join Giveaway Raya Bersama SRB <3
    ALL THE BEST! P/S : sal jgn lupa email shida butiran tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ingat dah menang baru email. Haha. Join tapi x baca syarat betul2. Orait nanti sy email

      Delete
  8. Singgah sini lagi ye Sal...
    Nanti emelkan details ke salamiez@gmail.com
    Ada hadiah untuk Sal nak kirim. Sal tersenarai di antara Top 10 Komentator Mac 2021.

    ReplyDelete
  9. good luck! Moga ada rezeki Sal :)

    ReplyDelete
  10. wah belum puasa dah raya....tapi akak suka hari raya sebab hanya pada hari tersebut sahaja dapat berjumpa adik beradik anak saudara cucu saudara berramai-ramai berkumpul. Hanya hari tersebut sahaja kami dapat berkumpul walaupun mak dan bapa telah tiada. Hanya itulah kegembiraan bagi akak yang dah tua ni opsss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pulak tak suka ramai-ramai. Rasa gelisah. Dapat kumpul famili kecik saya cukuplah

      Delete
  11. Semuga Allah kurniakan rezeki sal menang GA tersebut. Hadiah bukan biashe biashe tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap dapat hadiah tudung. Haha. Boleh tak nak main pilih-pilih

      Delete
  12. semakin berusia ni kita memang kurang mood raya. Bagi chance adik adik sambut raya dengan meriah. rentas negeri tu entahlah. rasanya semua orang kena berkorban kalau nak kembali normal. walaupun hati ni nak balik kampung. tapi bila fikirkan kes tak surut, rasa pendam je lah dulu. cuma harap dapat rentas negeri kalau ada urusan penting buat masa ni.

    Semoga ada rezeki Sal dalam GA Shida ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adik-adik pun dah besar, tengok anak-anak diorang la pulak. Betul tu Fizah, kena korban. At the same time, jangan buat perangai. Takut pkp strict macam dulu lagi stress

      Delete
  13. sedih melihat mereka yang tak dapat nak bertemu mak ayah sebab berlainan negeri..
    Semoga ada rezeki Sal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Dengan diorang kesian, parents kat kampung pun sal kesian jugak. Sunyi je bila anak-anak cucu tak balik

      Delete
  14. All the best utk GA ni, Sal. Hahaha terhibur akak baca entri ni. Geng makcik bawang cannot rentas negeri 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makcik bawang raya tak yah jumpa orang. Buat sakit hati je

      Delete
    2. Makcik bawang ni selayaknya dirukyahkan je 😊

      Delete
  15. semoga mng lwn aston villa...
    ehhh salah mane...
    semoga mng GA ni ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza.sib baik menang. Aku tutup.tv baru score. Haha

      Delete
  16. Akak x sempat join GA shida... tau ari tu tp xde masa nk buat... x dpt nk curi² masa sbnrnya... apapun rindu ramadhan 2020... walaupun pandemik tp semuanya ada di dpn mata di umah.. masak sendiri... terawih sendiri... rinduuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai juga ya suka Ramadan 2020 sebab famili ada depan mata. Saya suka tang part work from home je. Letih berdiri dalam lrt nak sampai ke rumah

      Delete
  17. Senarai Pemenang dah keluar ya :)
    Boleh semak, Tahniah kepada semua peserta!

    ReplyDelete
  18. Semoga berjaya.. rugi xdpt join 😅😅

    ReplyDelete
  19. Terbayang kad raya shida yg cantik tiap2 thn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada rezeki Nina dapat jugak. Insha Allah

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

 

Template by BloggerCandy.com