Sunday, 4 September 2016

Bulan Baru, Buku Baru

Assalamualaikum dan hai semua! Berakhir sudah bulan Ogos yang penuh drama. Kita sambung drama bulan September pulak. Kalau ada yang perasan, hujung bulan lepas aku dok meroyan pasal kerja kat Twitter. Gara-gara aku dipindahkan unit dan ada salah faham sikit masa proses rombakan tu. Sape dah kerja, taulah politik pekerjaan ni macamana. Tapi takpelah, aku profesional, dan aku tahu Allah ada perancangan yang lebih baik. Bukan senang nak ubah mentaliti orang dan kita pun tak boleh paksa orang ikut prinsip kita. In the end, masing-masing ada cara kerja sendiri. Yang penting rezeki halal, cukup time balik!

Lagipun buat apa stress, nanti naik jerawat ngan wrinkles. Baik hitung hari nak gi holiday! Badan aje kat sini, hati ngan jiwa dah kat mana-mana entah!

Sebelum aku melalut lebih jauh, meh kita tengok sape yang bakal menjadi my September Sweetheart berdasarkan 15 orang pengomen yang meninggalkan komen dengan banyak sekali macam dah takde hari esok. Mereka adalah:

1.Jari Manis
Blog : http://jarimanistravel.blogspot.my

2.Muhammad Khairuddin Lim
Blog: http://kakitravelkhairuddin.blogspot.my

3. aRz MoHa
Blog : http://www.arzmoha.com

4.nhhas
Blog : http://hnr318.blogspot.my/

5.Siti Nurzafirah
Blog : http://miamorzafirah.blogspot.my

6. Zie Azi
Blog : http://jepunmari2.blogspot.com/

7.Anies
Blog : http://aniesandyou.blogspot.my/

8. Scdha Sein
Blog : http://scdhaseinphoto.blogspot.my/

9.raihanah
Blog : http://vitamin-cerdik.com/

10. Mummydearie
Blog : http://mummydearie.blogspot.my/

11.  Farrah MF
Blog: http://famf-tower.blogspot.com

12. Puan Kutu
Blog :  http://puankutu.blogspot.my/

13.SmBotak
Blog : http://bumibukansfera.blogspot.my/

14.Qaseh Vee
Blog :  http://harumankasehvee.blogspot.com
 
15.Hainom OKje
Blog : http://hainomokje.blogspot.my/

Yang tak tersenarai, jangan ingat aku tak appreciate dan tak menyinggah pulak ye. I olls sangat terharu dengan kehadiran u olls semua. Aku tau ramai yang  nak komen, tapi mungkin tetiba sel-sel otak tak berhubung. Adakah kerana entry aku yang entah apa-apa?  Aku faham kalau kalian tak faham, kerana asal wujud blog ini bukan untuk dipahamkan.. Hahaha, kau merepek apa ni Sal!

OKlah, dah banyak merapu ni. Nanti free time aku gi jalan-jalan blog korang ye. Thanks sudi singgah sini. Sayang korang!

50 comments:

  1. yes,i'm the one of ur list,tocheee
    semuo berebut nak jadik the top comment..
    sal patut bg piala pusingan kui2 kih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..takde sponsor piala. kah kah

      Delete
  2. Hihihi congratulations kepada semua bloggers top 15 pengomen :D

    ReplyDelete
  3. wah bestnya saya dah masuk list. thank sis

    ReplyDelete
  4. TAHNIAH YG TERSENARAI...XLARAT NK DROP KOMEN BNYK2 TAPI TIAP KALI TERBIT N3 SAL YG BARU INSYA ALLAH AKAN ENTER

    ReplyDelete
  5. Haaaa.. nak kemana tu ??? ikottt !!!!

    ReplyDelete
  6. tak pelah rezeki kat department baru.. mana tahu lagi daebak kan ??

    Good luck ~

    ReplyDelete
  7. okeh ! dah kena benti ni, nanti tuan tanah kata takde hari eok pulak.... :p

    ReplyDelete
  8. Hikhikhik masih ada rezeki namaku sangkut di sini :)

    ReplyDelete
  9. Betul tu. Daripada berdengung-dengung hati dan jiwa stress, baik buat countdown holiday ye :)

    ReplyDelete
  10. hok jari manis tu memang manislah jarinya.. mana2 pergi ada dia.. haha..
    btw, congrats semua & happy september!
    ^_^

    ReplyDelete
  11. JM mengungguli takhta...congrats..

    ReplyDelete
  12. no 3 tuuuu hahahaha

    ok dah...kang SS marah plak

    ReplyDelete
  13. tahniah semua.....

    tahniah...no 1....payah nak potong...

    ReplyDelete
  14. Tahniah! buat semua yg tersenarai
    Asyik menghitung hari nak makan angin tak sudah Sal ni ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. daripada dok pening kepala, baik berjalan..hehe

      Delete
  15. Buat apa nak meroyan kat tempat kerja, Sal. Janji kita buat kerja baik-baik, cukup bulan dapat gaji, sudahlah. Lepas tu boleh jalan-jalan makan angin.

    Ni nak pergi holidaying ke mana pulak ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. meroyan dalam twitter je kak..haha

      Delete
  16. Alamakkkkkk corot sudah......
    Tak perlah corot pun corot janji tersenarai....
    Tak best jugakkan kalau pindah unit....tapi well.... benih yg baik, campak ke mana mana pun masih bloleh hidup. Tak gitu Sal

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyalah kak OK je, nama pun kerja kan..kalau tak cuba, tak tahu

      Delete
  17. bersedia nk fight2 jugak dalam ni.. gheehehe

    ReplyDelete
  18. eh , masuk rupanya ... heheheee ... mana lah dia nak pi agaknya tu ... jeles !

    ReplyDelete
  19. suka part..buat apa nak marah-marah stress nanti naik jerawat..kih2..that's true

    ReplyDelete
  20. wow tahniah buat semua tukang komen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mummy!!! rindunya akak cantik baju pink ni! lama tak gi blog mummy

      Delete
  21. Selamat membuka buku baru Kak Sal. Tahniah juga untuk para komentar tegar. Maaf lama tak singgah, iolssss bz melayan sakit yang naik turun. Semoga Kak Sal sentiasa sihat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun doa Tuca sihat.. stay strong sis!

      Delete
  22. selamat harirya korban yee ciksal tewww ., ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya wak..raya haji sebulan gak kan?haha

      Delete
  23. WEE~~lama xberkomen dgn kak sal dlm ni..hehe, kebusyan melampau..
    politik kerja? faham sesgt..huhu..semua tmpt kja sma je kan..

    ReplyDelete
  24. Masih di sini... Di sini... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  25. Adehh... Baru nak buat onar kat sini... tetiba kuar robot lak... potong stim tul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wujud lagi robot ni ye..ingat dah kena bunuh ngan Terminator Arnold Susahnakeja

      Delete
  26. Ehh masih ada dalam senarai walaupun dh jarang2 update..oklah tu.hihi

    ReplyDelete
  27. eikkk ada gak yg no 7 tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. no 7 tu macam James Milner..unsung heroes..haha

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com