Tuesday, 30 August 2016

Entry Pendek di Malam Merdeka


A : Aku rasa Malaysia sekarang tak selamatlah beb..kau baca paper hari-hari ada je berita orang kena bunuh, kena ragut, kena rogol. Nak keluar rumah pun takut.

B: Abis tu ko nak pindah negara lain ke? Syukur lah sikit, kau bayangkan rakyat kat Syria, kat Mesir, kat Palestin...hidup diorang lagi sengsara kot. Bila-bila masa boleh dibedil peluru, diorang lagi takut nak keluar rumah.

A: At least orang Mesir, Syria n Palestin mati syahid. Conform dah masuk syurga. Kita...mati katak. Tak sempat taubat pun.



Selamat Menyambut Ulang Tahun Kemerdekaan yang ke-59.




Ya Allah..kau selamatkanlah negaraku ini dan rakyatnya .Kami sedar jenayah berleluasa dan maksiat yang makin bercambah mungkin salah kami sendiri kerana menjauh dari-Mu. Ampunkan kami Ya Allah sesungguhnya kami adalah kaum yang menzalimi diri sendiri.



22 comments:

  1. "keep calm and tido awal malam merdeka" - aku.

    ReplyDelete
  2. Errrr...errrrrr...errr...
    Tu je nk ckp

    ReplyDelete
  3. still syukur jai rakyat malaysia yang penting x kena jajah

    ReplyDelete
  4. ingat negara lain pun selamat ke..kadang duduk dlm rumah pun x selamat tau

    ReplyDelete
  5. hehe tak abis lg dah publish..hahha
    ms hr merdeka anak buat sukaneka..so mlm tak bolh la nak overnight tgok bunga api.sebb sok kang tak boleh bngun..tgok bunga api kat rumah je laa

    ReplyDelete
  6. Bau Malaysia itu yang penting seperti di Melbourne..boleh bau laut dan pantai dari jauh lagi.

    ReplyDelete
  7. semoga bumi ini terpelihara...

    ReplyDelete
  8. ouch, sentap! nice point si A. apa pon, selamat hari merdeka ^_^

    ReplyDelete
  9. betul sekarang ni rasa mcm malaysia di mana2 saja ade kes jenayah. semoga negara kita terpelihara daripada anasir jahat :(

    ReplyDelete
  10. Walaupun macam tu, masih selamat lagilah negara kita ni. Kalau ya pun tak selamat, nak lari ke manalah agaknya yang selamat sangat sekarang ni?

    Kalau dah tahu macam tu, dekatkan diri dengan-Nya supaya tak mati katak aje ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni saya setuju sangat..semoga Allah melindungi dan menjaga kita, tak kisahlah kat mana pun.

      Delete
  11. Salam belated Merdeka Sal hihi....

    ReplyDelete
  12. jangan cakap mati katak . lain kali cakap mati dalam husnul khotimah ... heheheee

    ReplyDelete
  13. Selamat hari merdeka..ehh macam dh terlambat je wish..takpelah kan janhi wish.hahaha

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com