Wednesday, 2 December 2015

Bloglist December


Assalamualaikum dan apa khabar semua! Sedar tak sedar dah masuk bulan Disember kan. Cmane azam 2015 korang, dah terlaksana belum? Aku doakan tercapailah hendaknya ye. Kalau tak tercapai pun, semoga kita semua dapat istiqamah menjadi insan yang lebih baik. Ewah..

Untuk bulan Disember ni, macam biasa aku still buat bloglist berdasarkan 15 orang kaki komen tegar. Tujuan aku letak bloglist bulanan ni adalah sebagai promosi blog diorang kat readers lain sebagai tanda penghargaan sebab tak putus-putus komen kat blog aku.

OKlah, meh kita tengok siapa yang jadi penyeri Blog Sal di bulan Disember.

1. Jari Manis
Blog :  http://jarimanistravel.blogspot.com

2.Siti Yang Menaip
Blog:http://sitiyangmenaip.blogspot.com/

3.nhhas
Blog : http://hnr318.blogspot.my/

4.Muhammad Khairuddin Lim
Blog: http://kakitravelkhairuddin.blogspot.my

5. Yana Yani
Blog : http://iamaproudmama.blogspot.com

6. Qaseh Abadi
Blog : http://syidamenulis.blogspot.com

7.Deanna Morni
Blog : http://kameqdeanna.blogspot.com

8. Farrah MF
Blog: http://famf-tower.blogspot.com

9.Mummy Julia
Blog : http://notachentamummy.blogspot.my

10. Anies
Blog : http://aniesandyou.blogspot.com/

11.Zarul Farhana
 Blog : http://sayazarulfarhana.blogspot.my/

12.tiga lalat
Blog: http://tigalalat.blogspot.my

13. Mummydearie
Blog : http://mummydearie.blogspot.my/

14.Kathy R'bain
Blog : http://kathyrbain.blogspot.my

15. Scdha Sein (SS)
Blog : http://scdhaseinphoto.blogspot.com/

Tahniah Jari Manis sebab berjaya mengekalkan kedudukan pengomen paling tegar. Scdha Sein terguling-guling ke bawah mungkin kerana sibuk holiday.  Takpe, I believe you'll come back stronger. Kalau tak naik jugak, kita salahkan widget lama sebab rosak, pastu aku plak tak pandai guna widget baru. Hahaha. Memang nokharom..

Blogger yang buat comeback, Mama Blogger yang turut menawarkan perkhidmatan edit blog yang tip top meletup - Kathy R'bain (kak Kathy, boleh settle problem widget ni tak?) dan adik Zarul Farhana yang sudah lama menghilang sebab sibuk prektikal katanya. Mummy Julia pulak kali pertama masuk carta. Thanks gais!!!

 OKlah..kita sembang lain kali k..

72 comments:

  1. Adussss.... Tercorot.... Corotttt... Iskkkssss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpeee SS belom jadi cencorot lagi lalala..

      Delete
    2. hahaha..nape ni SS, kena buat kajian besar-besaran kenapa prestasi jatuh

      Delete
    3. tercorot ok lagi tu SS...jgn tercirit dah....hahahah

      Delete
    4. tetapi SS tetap reader setia

      Delete
  2. Nanges nengok nama sendiri... Last month and this month I'ouls busy traveling... Sob Sob Sob....
    * Mencarik alasan.. he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulaaa.. keje jalan je tak nak duduk dendiam.. asyik tinggalkan kita je Kak Sal.. hurm..

      Delete
    2. yeah, dapatkan kalahkan kanda.. :P

      Delete
    3. JM pas button ke SS so make sure SS duduk d tangga teratas tau hiksss

      Delete
  3. nnti wak kalahkan JM tuuhh., ini kali lahhh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes wak u can do it... kipidap wak...

      Delete
    2. kah kah kah..Wak ..silakan...this month JM beri peluang kepada semua tu

      Delete
    3. haip!!! CT n Huda sokong Wak nampaknya tu ;p

      Delete
  4. suka dengan moto Wak, ini kali lahh Wak nak rampas tahta...

    ReplyDelete
  5. Wah, kedudukan akak sekarang ni asyik terumbang ambing ajelah! Kena ikut style pengomen tegar Sal yang lain-lainlah. Satu entri duplohlapankali kena tekan button komen. Kah3x.

    Sal, FM banyak kat esbok tu apakata hantar kat akak satu? Yalah, sebelum terkeluar dari senarai sekali lagi. Tak terkejar akak sekarang ni nak hantar squad komen kat sini ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, boleh je antar, sudi tak sudi je orang tu nak bagi alamat..keychain Ostolia ada lagi ni

      Delete
    2. Eh, malulah akak kalau kata sudi hantar alamat. Cuba Sal rephrase soalan tu macam ni ~ Kak, hantarlah alamat kat saya ^_^

      Barulah laju-laju akak hantar alamat. Kalau macam ni punya jawapan, akak is malulah ngaku nak suruh Sal hantar keychain Ostolia ^_^

      Delete
    3. iyelah, replace..akak, nak alamat plissshhhhhh..OK tak? serius ni..email kat salbiahm85@gmail.com ye

      Delete
    4. mummydearie..kami bukan komen kami main2 kat sini ..kan Sal kan hihihhi

      Delete
    5. Oh, kalau macam tu nak join jugalah main-main kat sini. Macam best pulak ^_^

      Delete
  6. heheheheh....masih terselit nama titew di situ....moga kita dianugerahkan kesihatan yg baik utk saling ziarah rakan2 blogger yg lain.....tahniah pada yg tersenarai.....

    ReplyDelete
  7. sal, suppose cheq no 6 (-1) laaaaaaa

    tra lalalalalalallaalalalalalalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...nombor enam yang menggumbirakan minggu ni.do the Sturridge dance!

      Delete
  8. yes yes.. berjaya gulingkan SS yes yes !!

    ReplyDelete
  9. walaupun CT yakin SS akan merampas takhta semulaa.. CT dah bahagia da dapat gulingkan SS kali ini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah 2,3 kali SS terguling..jangan terkeluar sudah..hehe

      Delete
    2. akak standby je kak.. nanti dia bom.. hari tu dia bom CT tapi bom mercun bola je la..
      ngeh3..

      Delete
    3. pas ni mercun ketupat pulak..hehe

      Delete
  10. orang tu sibuk jalan2 Kak Sal.. sambil buat salam perantau.. Kak Sal tengok dak ?? ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat IG ke? i olls mana ada...

      Delete
    2. ehehe xpaaa tunggu nanti CT viralkan kat fesbuk hehehe..

      Delete
  11. Apalah nasib saya..belum pernah masuk carta. Kena komplen kat juri pengadilan ni, hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. keputusan pengadil muktamad ye..haha

      Delete
  12. No 6 lagi.. nampaknya kedudukan dah sesuai ngan I.. :).. Tapi yg best dapat kalahkan SS.. HAHA...
    Dia bahagia g jalan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita jalan-jalan kat blog je lah...haha

      Delete
  13. Alamak,bottom 2? aiseh? Kena gigih nk naikkan carta nampaknya. Hehhee. Widget msh problem lg sis. Gigih cari secara manual nmpknya sis. Hehe.

    ReplyDelete
  14. Fuhhhh sib baik blom kluar carta...

    Kat rapunzel tower kak farah ... iols dh terkeluar carta dah.

    Saje je i bg chance kt orang lain masuk carta...

    (Hahaha... amacam..Okay x alasan ni...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok sesangat...bukan huda sorang je, I pun dah tercampak dari puncak tower,..dah lari dengan prince ni..hahaha

      Delete
  15. Dah lama tak tersenarai dekat bloglist kak Sal ni, hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat cmane..akak faham Farah busy..tak tersenarai pun akak still g jengah, jangan risau

      Delete
  16. Nak duduk sini. nak duduk sini. nak duduk sini. *mimpi*

    ReplyDelete
    Replies
    1. boeh je..usaha tangga kejayaan..come on!

      Delete
  17. Tahniah buat semua.. nak jenjalan sat.. ;)

    ReplyDelete
  18. dh habis praktikal la kak...
    dh kerja dh skrg... cuma skrg cuba manage time ja ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau dah habis praktikal, tu yang dah aktif blogging balik ni kan..

      Delete
  19. sis JM rasa monthly Top Commenter Dis tu...widget tu cam tak betul je..bulan Dis sis JM baru nak komen tapi bil komen dah cecah 47? ...ajaib!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah JM..saya pun rasa widget tu pening..rasa macam x fair pulak

      Delete
  20. this month..sis JM beri peluang kepada kwn yg lain utk berada dalam tangga pertama kerana thins month akan 'travel' lagi in shaa Allah

    ReplyDelete
  21. tak di nafikan SS sibuk travel last month itu sbb di kedudukan tercorot but masih dalam list..ok lah tu

    ReplyDelete
  22. semua yg termasuk dalam list top tu antara blogger yg rajin boom blog sis JM juga mereka harus di hargai

    ReplyDelete
  23. Heee belum tetap g azam next year..heee azam this year pun belum analisis lagi hehe..wat post mortem

    ReplyDelete
  24. eh nama akak ada ke?
    rasa cam tak blogwalking langsung ke
    ke perewang akak yang datang...musykil ni...hehe

    ReplyDelete
  25. JM memang susah nak lawan
    akak rasa dia ada saka lah! tak pun perewang! haha
    marah JM kalau tahu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. saka zaman sekarang educated, pandai bukak blog..hahaha

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com