Tuesday, 1 September 2015

September Sweetheart

Assalamualaikum dan hai semua! Selamat Hari Merdeka! Alhamdulillah, berakhir sudah bulan Ogos yang sangat memenatkan! Teringat kata-kata seorang rakan alam maya aku, V, bukan nama sebenar, busy ni bagus untuk orang bujang. So, takdelah fikir yang bukan-bukan. So true! Busy tu kekadang bagus. Tapi tulah, busy + stress + tak cukup tidur = kulit muka yang disaster. Aku nak tengok cermin pun takut. Jerawat besar-besar, pastu punyalah liat nak pecah. Ini jerawat ke Dragonball! Dok menghitung hari nak gi holiday! Badan aje kat sini, hati ngan jiwa dah kat mana-mana entah! 

Sebelum aku melalut lebih jauh, meh kita tengok sape yang bakal menjadi my September Sweetheart berdasarkan 10 orang pengomen yang meninggalkan komen dengan banyak sekali macam dah takde hari esok. Mereka adalah:

1. Jari Manis
Blog :  http://jarimanistravel.blogspot.com

2.Siti Yang Menaip
Blog:http://sitiyangmenaip.blogspot.com/

3. Scdha Sein (SS)
Blog : http://scdhaseinphoto.blogspot.com/

4. Farrah MF
Blog: http://famf-tower.blogspot.com

5.Deanna Morni
Blog : http://kameqdeanna.blogspot.com

6. Yana Yani
Blog : http://iamaproudmama.blogspot.com

7. Anies
Blog : http://aniesandyou.blogspot.com/

8. Khaty R'bain
Blog : http://kathyrbain.blogspot.com

9.Muhammad Khairuddin Lim
Blog :  http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com

10. Mummydearie
Blog : http://mummydearie.blogspot.com/

11. QasehVee
Blog : http://harumankasehvee.blogspot.com/

12. Qaseh Abadi
Blog : http://syidamenulis.blogspot.com

13. aRz MoHa
Blog : http://www.arzmoha.com 

14.ros_reeza
Blog: http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/

15.Fidah Shah
Blog : http://whitebarley.blogspot.com

Tahniah Jari Manis, sebab berjaya merampas kembali takhta dari Cik Siti. Hehehe.

Blogger yang buat comeback - arz Moha, Ros_reeza, Kathy R'bain dan Yana Yani. Hari tu, takde angin, takde hujan, tetibe dapat hadiah dari sis Yana Yani. Tanjat titewww! Thanks kak. Masuk bloglist ni bukan bodek tau!

Bagi aku tasbih, nak galakkan aku selalu berzikir. Alhamdulillah. Harapkan kau Sal, tahu karaoke je! Tapi kenapa gambar orang kena tampar kat nota tu? Takut I! Hehehe.

Yang tak tersenarai, jangan ingat aku tak appreciate dan tak menyinggah pulak ye. I olls sangat terharu dengan kehadiran u olls semua. Aku tau ramai yang  nak komen, tapi mungkin tetiba sel-sel otak tak berhubung. Adakah kerana entry aku yang entah apa-apa? Dah free time nak update blog pun malam buta, tu yang keluar cerita bola je. Aku faham kalau kalian tak faham, kerana asal wujud blog ini bukan untuk dipahamkan.. Hahaha, kau merepek apa ni Sal!

Walaupun work event bersepah, tapi malas nak story kat sini sebab dah keluar kat surat khabar n kat Buletin Utama! Malam semalam siap keluar Majalah 3, hokay! Tapi bukan aku lah, bos aku je. Aku low profile. Nampak kamera je lari menyorok. Aku hanya tolong belakang tabir, sempena episod khas Majalah Tiga-170 Tahun New Straits Times.

OKlah, dah banyak merapu ni. Nanti free time aku gi jalan-jalan blog korang ye. Thanks sudi singgah sini. Sayang korang!


64 comments:

  1. akak jarang bW..update blog pun ikut mood...

    ReplyDelete
  2. Ekekeke.... ye ke dragonballl tu meh mak chek kasi tampal satu gambo!
    Tahniah buat mereka yg tersenarai...usaha mengomen lagi kuat ye kengkawan....mak yg kilauan ni belakang tabir jer le....hihi

    Mog gilah makan angin tu jangan lupa balik Malaysia sudahah Sal

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dapat pakwe omputih memang tak balik lah kak.haha. Insha Allah, tolong doa untuk saya ye.ayat cam nak gi haji je

      Delete
  3. hehehe.menyorok bila nampak kamera. tergelak baca ayat ni

    ReplyDelete
  4. September sweetheart katanya heeee

    ReplyDelete
  5. sweetHEART mmg sesuai sgt utk sis JM kah kah kah

    ReplyDelete
  6. Jgn stress Sal...kalau stress jerawat makin byk...jgn jadi seperti sis JM...nyesal sekarang tiada guna huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu..tak terdaya nak elak.kadang2 balik rumah pun teringat-ingat

      Delete
  7. Wah!!! bila nak pergi tu..next week? jelez nye!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...jangan purak-purak tak tau kak JM!

      Delete
    2. Sis JM nya pura2 tak tahu tu kelakar. Sal, nanti travel elok2 ye...kemsalam kat geng travel Sal :)

      Delete
    3. mmg x tahu bukan purak2 je hehehe tp yg pastu tahu pegi ngan siapa heeee

      Delete
    4. Tertanya jugak gi dgn sape... Siti Yang Menaip ke?

      Delete
    5. haha..rahsia dah terbongkar!

      Delete
  8. akak pun tenggelam timbul kat sini mmg tak de harapan nak jadi sweetheart heheee

    ReplyDelete
  9. komen terbyk mcm dh tak de hari esok? TUTUP MUKa!!!

    ReplyDelete
  10. tahniah kpd pengomen2 tegar...

    ReplyDelete
  11. nampak kamera terus menyorok? mcm kura2 ke ni kih kih kih..kalau sis JM mcm burung unta..pantang nampak kamera hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha apa punya perumpamaan tu kak.. kura2 lawak.. kura2 nyorok kalo kena ketuk je.. kalo nmpk camera sengih tnjuk gigi..

      Delete
    2. ehh..salah eh..ke PENYU! hihihih

      Delete
    3. hahaha amboi mentang balik redang =P terus CikNyu haaaa keluar

      Delete
    4. hahaha..kura-kura boleh, penyu pun boleh...yang penting I menyorok sebab pemalu..

      Delete
    5. Kura-kura kalau sengih nampak gigi ke? Cukup besar ke giginya utk kita nampak?

      Delete
    6. Kura2 ada gigi ke?
      * soklan x berapa nak pandai...

      Delete
  12. Tahniah buat mereka semua!
    Oohh... kakak menonton kisah NST itu Sal. Not bad, kakak suka dan banyak ilmu ditimba dari program tersebut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke...akak nampak saya tak? Hahaha..takdelah. Tulah, bukan senang nak buat suratkhabar ni.Time orang tido, kami kerja..

      Delete
  13. takleh jadi ni.. cem mana JM merampas takhta !! hahaha tp xpela i still atas itu SS hahahahah..

    ReplyDelete
  14. jelesnya lah, sana sni org nak gi jalan2.. I alls melepak aja kat rumah..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. U blogwalking, kira jalan-jalan gak tu

      Delete
  15. last month xsempat sangat nak BW.. nasib boleh bertengkek indah lagi dlm senarai tu..hehe

    ReplyDelete
  16. waaa.....ada jugak namaku terselit di situ...heheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak yah nak buat2 terselit laaa... Dah memang kite penyibuk pon... Kah kah kah...

      Delete
    2. hahaha..buat-buat terkejut tu biasalah kan...I pun selalu buat gitu kat blog SS

      Delete
  17. patut ada nmpak mcm bayang sal jer kat majalah3 mlm td....hik hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..saya sanggup tahan tak gi toilet segan nak lalu masa diorang shooting tau

      Delete
    2. amboii...sanggup thn perasaan nk ke toilet ehhh....segan punya pasal...haahha

      Delete
  18. finally.... hehehehehe.. tu pun sipi-sipi je kan sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..nombor lapan tu kira OK la tu..thanks kak Kathy rajin mai sini

      Delete
  19. Alhamdulillah..masih ada dalam senarai.
    Comei pulak tengok dedaun kaler pink kat header blog Sal...(haha..sorry, komen tak kena tajuk)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..baru taruk daun dah comel, belum taruk gambar saya lagi..hehehe

      Delete
  20. Sebab suka merapu tak faham tulah yang akak suka sangat datang sini membaca, Sal. Kita sekepala. Merapu meraban macam ramai betul peminatnya. Eh, kita memang ramai peminatkan! I minat you, you minat I. Aha, dah dua orang 'peminat' di situ. Hahaha!

    Asalkan nama akak ada lagi dalam senarai, takdalah akak nak komen sampai penuh jadi satu entri. Satu perempat entri cukuplah... itu tandanya akak amat faham apa yang Sal merapukan (kecuali cerita bola). Bila nak terbang ni, Sal? Kalau blog terabai lama sekali lagi maknanya tuan punya badan dah takda hati tertinggal di sinilah yerk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..kalau akak tengok lebih seminggu blog terbengkalai macam rumah tak siap, tu tandanya tuan punya blog dah ke mana-mana entah. Hahaha. Betullah kak, kita ni kan sama-sama blogger perasan femes. Kalau menulis memang lupa diri. Bab komen pun sama. Lantak la orang faham ke tidak..

      Delete
  21. orait, aku tanam azam nak jadi top 10 untuk bulan ni. tapi kalau kau update 3 entri je macamane? hahahaa! terpaksa la aku komen 20 kali dalam satu entri...

    *aku ada buat bidaan dalam entri terbaru, sila la kalau nak join...

    ReplyDelete
  22. Lama xsinggah sini..mnta maaf k sal..hehe..

    ReplyDelete
  23. nmpk laa sal muka ko dlm tv tu hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada muka..hidung pun tak nampak.haha

      Delete
  24. Yeayyy! Merasa jadi sweetheart Dak Sal utk sebulan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak jadi sweetheart forever pun boleh..hehe

      Delete
  25. Asalam..salam kenal..Etuza muncul lagi dlm arena blog

    ReplyDelete
  26. eh ada ye nama akak kat situ...kita pun tanjat tau!

    dapat dah ye. alhamdulillah =)
    akak biasa bagi barang suka bersimbolik...sape paham, pahamlah
    tak paham, memang tak akan paham =)
    meh reveal sikit...
    tasbih tu kalau perasan warna pada bendera palestine
    akak ada juga letak #freepalestine pada bawah surat
    beruang tu menggambarkan zionis yang sentiasa menzalimi rakyat palestine
    that's it =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh..itu simboliknya. Tahulah saya ni lambat sikit kekadang.hehehe

      Delete
  27. sis pun dapa gak tasbih tu dr yana yani ... minggu lepas baru sampai . posmen dtg seminggu sekali je sekrg . dah krgkan pekerja kot ...

    ReplyDelete
  28. Dekat sebulan tak update..bw pun tak..dh keluaq carta dah.uwaaaaa....

    ReplyDelete
  29. salam nih dari blog negare tetangga :D

    ReplyDelete
  30. SS pernah merasa sekali je jadi tangga 1... Pastu menjunam... jay Emm tak kasi can langsung! Cissss... Ha ha ha...

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com