Wednesday, 6 May 2015

MayDay! MayDay!

Assalamualaikum. Hola! Adoilah, sungguh kak Sal kau ni update blog pakai Internet Explorer ke hape! Dah 6 haribulan baru terhegeh-hegeh nak ucap terima kasih kat pengomen-pengomen awesome bulan lepas. Hahaha. Apa nak heran, 30 Syawal pun orang kita still ucap Selamat Hari Raya, ye tak?

*Sambil tiup habuk kat blog* Ada tak yang rindu nak baca bebelan aku kat sini? Bulan April memang aku busy mengalahkan Ahmad Maslan. Lapan entry je..tapi ada hati nak jadi blogger fofuler. Takpelah, aku fofuler kalangan korang je cukuplah kan. Ok apa, last month follower aku 202, bulan ni 209. Hihihihi.

Tak apolah, ado tak ado pun, den totap nak update bloglist berdasarkan pengomen tegar bulan lepaih. Kelimabelasan utama aku adalah:

1. Jari Manis
Blog :  http://jarimanistravel.blogspot.com

2.Siti Yang Menaip
Blog:http://sitiyangmenaip.blogspot.com/

3. Amy Syeera
Blog : http://amysigadisweird.blogspot.com/

4. Muhammad Khairuddin Lim
Blog : http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/

5.Deanna Morni
Blog : http://kameqdeanna.blogspot.com

6. Anies
Blog : http://aniesandyou.blogspot.com/

7.Kathy R'bain
Blog :  http://kathyrbain.blogspot.com

8. Scdha Sein (SS)
Blog : http://scdhaseinphoto.blogspot.com/

9.Fidah Shah

Blog: http://whitebarley.blogspot.com/

10.Mummydearie
Blog : http://mummydearie.blogspot.com/

11. Farah
Blog : http://herlifemanual007.blogspot.com/

12.Sis Vee
Blog : http://harumankasehvee.blogspot.com/

13. Hainom Okje
Blog : http://hainomokje.blogspot.com/

14.Qaseh Abadi
Blog : http://syidamenulis.blogspot.com

15. Ismi Ana
Blog : http://annaputri20.blogspot.com/

OKlah, macam biasa nak ucap thanks kat sesape yang selalu singgah kat blog aku ni. Tak kisahlah follower, silent reader atau kaki komen, korang semua memang awesome! Thanks a lot, walaupun korang tak sedar, aku memang happy dengan kehadiran korang.

Sekarang ni hopefully dah kurang busy, boleh fokus kat projek 'Bawaku Terbang' bersama blogger 'S' dan projek 'Sorak sampai lebam' dengan blogger 'A'. Projek baik punya nih! Hahahaha. Kepada blogger lain yang ada cadangan projek menarik, bolehla email aku bersama nombor handphone sekali. ;)

Till then, see you next time, lovelies!

126 comments:

  1. Kak JM kita tetap mengungguli carta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu bukan ikut turutan pun...

      Delete
    2. Habis..sis JM no berapa -:)..tak ikut turutan pun x pe janji sis JM sentiasa di hati Sal kan hihihih

      Delete
    3. hihi..tak ingat lah kak JM..tapi biasa nombor 1 n 2 tu akak ngan SS je...hihi

      Delete
    4. Jay Emm tak puas ati tak ikut turutan.. Kah Kah kah...

      Delete
    5. yolah lah yunk SS..i sepatutnya bukan yg pertama..kang jelly2 yg lain heee

      Delete
    6. Hikhik dont worry. Tak de sapa nak jelly2 kan sis JM lah :)

      Delete
    7. Farrah je ke?jelly ni..huhu

      Delete
    8. JM & SS mmg slalu no 1 tak pun no 2. mana mampu nk saing deme tu =P

      Delete
  2. HAI KAK SAL,MEK BARU SEMPAT BLOGWALKING..NI PUN BLOGWALKING TIME BOS TAKDE,NGULAR SEKEJAP,HAHAHHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi mek..samalah kita.hahaha

      Delete
    2. amboi.. kepslok semua hahahaha..

      Delete
    3. tulah, ingat marah tadi..haha

      Delete
    4. dia nk cepat tak ut bos 'tangkap"

      Delete
    5. zaman dah canggih.... Ngular dalam blog je... ha ha ha...

      Delete
    6. haha..nampak duduk depan PC macam buat keje, tapi sebenarnya ngulor.

      Delete
  3. Alhamdulillah...masih ada dalam senarai.
    Apa kabo Sal?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sihat kak Fidah..lama tak jalan-jalan blog akak.

      Delete
  4. Macam-macam projek kak Sal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. projek memikat suami je takde..ehehe

      Delete
    2. jgn pikat suami Sal...lain bunyi nye..orang salah faham nanti eheheeh

      Delete
    3. oklah, projek mencari suami boleh?hehe

      Delete
    4. Projek mencari cinta... he he he...

      Delete
    5. Haaa nama projek SS ni sesuaiiiii :)

      Delete
    6. U olls nak join boleh la..tapi tak nak lah share, tak best..hihi

      Delete
  5. banyak project nampak.. hehe..
    ada jgk nama I kat situ.. kekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada..lekat jugak.thanks selalu mai komen sini

      Delete
  6. Lepas semua projek siap, buat projek kawin pulak...biar saya yang jadi tukang buat pelaminnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. abang Jr nak sponsor ke..terima kasih.hehe

      Delete
  7. byknye projek ..... hebat hebat

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdelah hebat, projek perabih duit je..hihihi

      Delete
  8. Alaaaaaaa... Potong stim betul laaa sebut2 nama Wak Sotoloyo Ahmad Maslan tuuu... Iskkkssss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..panjang betul nama baru Wak tu..Wak ni memang buat malu negeri jer kan..

      Delete
    2. Memang buat malu negeri! Nyampah!

      Delete
  9. Pesal budak si SS tu nombor 8???? Banyak kena tolak markah ke dia tuh???????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tak ikut turutan la SS, sebab hari tu pas update bloglist terus tukar coding untuk bulan May plak.bila nak buat entry ni tengok jelah nama yang ada kat bloglist tu.hehe.faham tak ni?

      Delete
    2. kekekeke.. faham tak ni SS ? hahaha..

      Delete
    3. haha..tak silap SS nombor 2.jangan merajuk Ss, mai lah datang komen lagi

      Delete
    4. kah kah kahh....sian SS...byk dia komen sekali no lapang...sis JM yg kurang komeng dapat no 1..SS nk tukar ke...nanti minta Sal edit entry ni..letak SS no 1..i no last pun x pe janji SS no 1..boleh Sal heeee

      Delete
    5. hahaha...teringin jugak, tapi tunggu dapat vitamin rajin dulu.adoi sayang betul SS kat JM, sampai sanggup duduk nombor last..hee

      Delete
    6. SS ni sweetheart Jay Emm... Kah Kah Kah.... Tak pe2... Bagi Jay Emm duduk atas takhta.... Ha Ha Ha...

      Delete
    7. Ala SS,..tak SS no 1, ratu hati SS tulah. U all tukar2 posisi je :)

      Delete
    8. apa ni apa ni..posisi? tetiba teringat benda lain ahahahah

      Delete
    9. posisi? jeng jeng jeng..kak JM jangan otak kuning..haha

      Delete
  10. Jay Emm ratu hati ku... Keh Keh Keh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jay emm ada di mana-mana..haha

      Delete
    2. Rindu kat SS lah...bila mau balik nih mbak jambu....rindu dendam sama kamu...mau dgr celoteh mu itu

      Delete
    3. JM tu tak malu Sal...semua blog dia terjah heeee

      Delete
    4. Pulanglah mbak SS..ramei yang kangen nak dengar kamu ngobrol..

      Delete
    5. Amboiiiiiii! Ngobrol kataaaa nyaaaa... Bunyinyaaa tuuu Jawaaa totokkkk habissss! Kah Kah Kah....

      Delete
    6. Ehhhhh! Jay Emm rindu titew laaa kat sini... He He He...

      Delete
    7. dia rindu di mana-mana ajaaa

      Delete
  11. Wah... Ada juga nama kathy.. Tq sis.

    ReplyDelete
  12. bila kita nak masuk carta ni?hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. PK hantar masakan sedap-sedap kat sini terus dapat keahlian percuma masuk carta selama setahun..haha

      Delete
  13. best nya yang masuk carta tu..nak cuba masukkan diri lah...hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah..so far carta saya sentiasa berubah-ubah..hehe

      Delete
  14. Replies
    1. kau memang akan sentiasa sangkut kat sini..hehe

      Delete
  15. Tahniah kpd semua rakan2 yg tersenarai.. beberapa minggu kebelakangan ni masih belum mampu pecut lagi.. asyik ada hal off line je. Salam ceria bulan Mei Sal.. tunggu masuk turbo nak pecut berblogging nih.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah saya..blog pun tak terupdate..hihi.kita cuba apa terdaya.thanks sudi singgah sini.ada kesempatan saya balas kunjungan..

      Delete
  16. hehehehe....masih terselit jugak nama titew kt situ....thniah kepada tersenarai...


    psstt...sal....sila hntr proposal projek tuh....kot2 nk join...dah mcm projek juta2 dlm drama melayu plak....haahhahahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..macam cerita Samarinda sangat kan.tapi masalahnya projek-projek saya ni bukan buat duit, tapi projek perabih duit..tu yang segan nak hantar proposal..haha

      Delete
    2. hahahhaa....leh wat drama ni sal....

      Delete
    3. Jangan lupaaaaa... Drama melayu kena usung kertas majong ke hulu ke hilir ok... Ha Ha Ha...

      Delete
    4. Hahahah usung kertas majong! Tumpang gelak sat!

      Delete
    5. usung kertas mahjung konon-konon pelan.semua nak feeling architect..haha

      Delete
  17. Sal nk ajk ko jumpe luis garcia 17hb..mggu dpn kt berjaya... kalu nk, nnt wassap ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. orait, nanti aku whatsapp hang. ;)

      Delete
  18. ni dah terkena tempias JM ni . p jadi f ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...tu lah pasal.berjangkit

      Delete
    2. ahaahaha...QV..kenafa x tefis

      Delete
    3. Abis dahh virus Jay Emm melarat! Ha Ha Ha...

      Delete
    4. ni mesti dorang x fasang ANTIVIRUS or SAFEGUARD nih

      Delete
    5. fasang dah, tafi virus ni kuat sangat..haha

      Delete
  19. Akak baru je beritahu 'kakak mertua' yang Sal ni kena telan jerung kot. Lama betul tak muncul. Nak CPR, roger ajelah. Nanti akak datang selamatkan. Hahaha!

    Awat akak masih kat takuk 5 ke bawah ni, Sal. Ini bukan salah akak, dah confirm salah Sal sebab tak update blog. Buat apa lama sangat hibernasi kat alam nyata tu? Macam dia pulak yang sibuk uruskan masalah GST nih....

    Mop lantai 'rumah' ni. Akak sentuh dengan jari telunjuk, phewwwww...hitam! *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..janganlah gitu. I olls busy pasal kerja, gara-gara GST gak lah.hahahaha.iyolah, nanti saya update blog.cerita bola boleh tak?hahaha

      Delete
    2. Cerita apa-apa pun, akak baca dengan tenang jerk. Tapi tolonglah jangan ajar akak tanam bunga. Akak lemah semangat sikit bab-bab tanaman ni :)

      Delete
    3. hahaha..saya pun lemah jugak..tanam apa pun tak menjadi gak kak

      Delete
  20. Kakak rasa ramai yg busy awal bulan May ini sebab awal tu kita cuti panajng kan.
    Kakak pun sama sampai hari ini masih busy lagi..

    ReplyDelete
  21. Betul ckp jiran sebelah mertua ko ni Sal.....kami orang baru ngumpat ko....hihi

    Nasib mak termasuk dlm list carta...pergh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...ada lagi dalam carta, kira ok lah tu..tau u olls mengumpat, singgah semalam nampak macam nama disebut-sebut..hihihi

      Delete
    2. Mak ni masuk senarai pun kecoh. Itulah siapa suruh diam menyepi dok tenung jerk bakul baju penuh melimpah ruah. Lenkali update blog lagi bagus. Boleh jemaah mengumpat. Hahaha!

      Erk... ini blog orang lain ler bukan blog kita! Minta maaf ya Dik Sal.... *_*

      Delete
    3. wah,..mak ni rajin lipat baju ke?haha, nape tak tolong lipat kat rumah kak Eton? ngumpat kat sini takpe, ngumpat depan-depan..hihihi

      Delete
  22. Singgah lagi. Jalan2 hujung minggu :)

    ReplyDelete
  23. Sibukla sgt kak oi..ngalahkan ahmad maselan ek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai sham...haha ahmad maselan mana pula ni

      Delete
    2. ahmad maslan menteri femes tu..

      Delete
    3. ARz ni ....kan dah VIRAL semua statement dia tu

      Delete
    4. Ahmad maslan tak kenal???????? Alaaaaaa yang kepala hotaknya berjambul tuuuu hapeeee??? Kah Kah Kah....

      Delete
    5. kah kah kah..menyampah betul SS ngan Wak Maselan tu.jangan benci sangat SS, nanti jatuh sayang...haaha

      Delete
  24. Replies
    1. komen guna kaki ka nani?

      Delete
    2. haha, dah penat guna tangan

      Delete
    3. Cemana kaki yang komen? He He he....

      Delete
  25. selamat pagi Sal lama kaknoor tak singgah sini, semoga Sal sihat2 selalu ya
    tahniah utk semua pengomen tegar Sal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..sihat, kak noor.harap kak noor pun sihat-sihat hendaknya (dah macam surat kiriman tak rasmi plak)hehehe

      Delete
  26. Salam sal. ini kira ok lah 6hb saya 10 hb....adoii kalau malas dah sampai ni jadinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan malas, tapi tak sempat..hehe

      Delete
  27. yuuuuhu yo yo iols ingat namaku nombor 2 rupanya tak ikut turutan.. ngeh2..
    ada projek gempak nak join gak =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, akak dah tukar coding ke bulan lima baru perasan tak ingat turutan..so, ikut jelah kat bloglist tu

      Delete
    2. yeay...sis JM tetap no 1 walaupun komeng sikit je...nampaknya sis JM sentiasa di hati mu kan kan kan ehehe

      Delete
    3. kalau setahun kak JM tak datang komen pun, kak JM tetap di hati!ewah, terharu tak...hehe

      Delete
    4. kih kih kih....tarharu biru

      Delete
    5. Sentapppp tawww tak sentapppp tak ikut turutannnnn... Kah Kah Kah....

      Delete
    6. hahaha..saja nak buat saspen!yelah, yelah, pas ni tak buat dah

      Delete
  28. tak kisah sebernarnya dalam kedudukan ke berapa..yg penting mereka yg masuk list menjadi keutamaan utk BW kan -:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...sebab diorang sudi luangkan masa untuk kita, kita kenalah balas budi kan...

      Delete
  29. projek dngn blogger 'S' dan "A"...mesti menarik nih..nanti leh la kongsi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah, kalau menjadi kita kongsi cerita ye..hehe

      Delete
  30. Assalam sal...akk balas kunjung ya, wah dah makin ramai peminat awak kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..takdelah, tu semua yang saya follow, diorang follow balik

      Delete
  31. Replies
    1. abe MKL minat JM tak heee ...lariiiiiiiiiiii

      Delete
    2. lari..lari...akak Cinta datang kejar dengan penyapu sat lagi...

      Delete
  32. Replies
    1. kalau zarul ada, memang kalah habis la diorang semua ni...hehe

      Delete
  33. tahniah kak Sal! jeles tgk ramai komen dekat blog kak Sal. hehehehe....

    and tahniah pada yang tersenarai juga ^^

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com