Tuesday, 23 December 2014

From Thailand With Love!

Assalamualaikum semua! Sawadi kap!!! Amboi, mentang-mentang Thailand juara AFF Suzuki Cup, terus feeling cakap Siam kat blog ye.. Apa kes?

Al-kisahnya, semalam ada parcel atas meja. Terus jantung I olls dup dap, dup dap. Sape bagi aku hadiah ni? Secret admirer? Ni macam dalam 'Manisnya Cinta di Cappadocia' je.. (tak habis-habis..hahaha)


Masihkah korang ingat aku ada mention aku menang giveaway ole-ole by Kerusi Burok? Ni lah hadiahnya.


Bukan Gajah Perang atau Gajah Pink, tapi Gajah Purple. All the way from Phuket, Thailand! With love tu aku yang tambah sendiri buat sedap. Kalau girlfriend Ajim terbaca ni jangan salah sangka tau. Hihihi ;)


Thanks Ajim a.k.a Kerusi Burok!

Aku tinggalkan korang dengan lagu ni. Soundtrack drama favourite aku zaman sekolah dulu. Sape ingat?Aku tau satu line je..Wai rai wai rai...


Soalan bikin panas : Adakah korang masih teruja dengan kehenseman pemain bola sepak Thailand, Charyl Chappuis? Rileks..jangan sampai memalukan diri sendiri di alam maya, apatah lagi di dunia nyata. Sikit-sikit cukuplah, free kick dengan set piece pun belum tentu kalian tahu bezakan *.* Bukan dia sorang je pemain bola hensem dan berbakat. Tak percaya boleh tengok entry INI.

Anyway, thanks for reading. ;)


64 comments:

  1. kap kun kapp....terus tak marah wpun msia kalah sebab player thai si chappuis tu ensem sgt...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..terus sejuk hati ye..tapi Malaysia tetap di hati kan..cik viva

      Delete
  2. Masa SS baca perenggan atas... SS ingat Cik Sal dah tuko profession jadi Bomoh Siam.. Gurau je.... He He He...

    Kadang2 SS tertanya2... Kalulah Charyl Chappuis tu hanyalah tukang sapu sampah... Adakah dia akan nampak hensem? He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kalau dah hensem,memang akan tetap hensem walau apa pun kerja dia..tapi tak terkenal lah kot.

      Delete
    2. disebabkan jaringan gol..dia dh terkenal..

      Delete
  3. Tahniah dari kakak.
    Comel can cantik keychainnya:)

    ReplyDelete
  4. Tahniaahh kak sal.. Dapat adiah comel2 je kak Sal ni, macam orang dia. Bagi ana kan, Indra lagii ensem. Botak dia tuu yg mahal tuu. *auw* *melting*. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..Indra memang macho.tapi, akak lagi suka tengok Piya..hihihi.

      Delete
  5. Tahniah sekali lagi Sal dapat gajah purple dari kerusi burok. Ni memang tak patut. Lepas Malaysia kalah asyik dok memuji Siam je ni, apa kes?

    Eh, lupa! Akak tak minat bola pun ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..Thailand memang terer pun kak, dari dulu lagi...diorang ada pemain yang main kat Liga Sepanyol kot!

      Delete
    2. Eh, dah habis baca dan komen! Akak baru je nak buat air tadi. Ingatkan mesti panas punggung dok baca entri tak habis-habis. Okey selesai sudah di sini, akak balik rumah dulu ya *_*

      Delete
    3. ahaha..saya ni bukan rajin sangat update blog kak oi..3 hari dapat satu entry pun dah kira banyak..hihihi

      Delete
  6. dapat gajah ungu tu..boleh la buat main2 air..ekekekek...lepas ni boleh la pi kerja naik gajah.hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecoh satu KL kalau saya gi keje naik gajah kak oi..kihkih

      Delete
  7. tahniah.. comei keychain tu. mamamyja x minatlah pemain bola tu. sebab der dengar orang kata dia gay, hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,kalau dia tak gay pun bukannya boleh dapat.hihihi.

      Delete
  8. wah.. dapat hadiah memang best...

    kalau is dah melompat2 dah.. hoho (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak melompat tak boleh sebab kat opis.nanti bos panggil..ahahaha

      Delete
  9. Comel je gajah tu. Tahniah ya kak Sal :)

    Saya suka lagu Wai Rai tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita dia best!dulu berkejar balik sekolah nak tengok..haha

      Delete
  10. Tahniahlah Sal dapat gajah fefel....hihi
    Sal soundtrack apa ke bendanya tu..... Okje tak ingat ar..... haruslah sebab zaman berbeza hihi....
    Ohhhh mamat tu? Memang le hensem tapi tulah banyak dah tengok gambo daring dia dengan lelaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya zaman kru, agak zaman rimba bara, memanglah tak sama..haha

      Delete
  11. Replies
    1. Abe MKL...nk tak ole2 dari JM hihihhi

      Delete
    2. nak..nak!haha.orang lain tolong jawabkan

      Delete
  12. tahniah.. hehe

    Wai Rai High School tu cerita faveret tuuuu. dah la hero hensem.. haha.. tp syg last2 mati jugak.. sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...frust betul ending dia..tapi kte lebih suka yang nama Dan tu..sebab watak budak nakal kot..hehe

      Delete
  13. Wah..tahniah
    Bestnya dpt gajah purple...

    ReplyDelete
  14. kebanyakkan gegurl ni mmg tgk bola sebab player hensem padahal term dan peraturan bola sepak haram satu pun tak paham..hehehe

    tapi x semua gegurl mcm tu la... ada gak yg tgk bola sebab minat bola... suka player hensem tu sekadar sampingan je, 'sambil sambil' kata org... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. .siapa la kita nak judge orang. But honestly bab taktikal ni memang pompuan susah nak hadam.bila kita minat bola ni, kawan - kawan pompuan akan pandang kita cam weirdo so buat-buat la kata tengok sebab pemain.nak nampakkan diri tu normal..haha

      Delete
  15. Hensem lagi safiq rahim. Hehehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. .pendapat masing-masing kak ! David Villa tetap juara carta hati.

      Delete
  16. kalau gajah putih simbolik Thailand kan.. tapi kalau sebut gajah orang tau thailnd kan

    ReplyDelete
  17. Teringat kata-kata seorang kawan di FB: "Nak tengok bola ke nak tengok jantan?". Kadang-kadang lawak juga orang Malaysia ni kan suka menilai sesuatu berdasar aspek luaran melebihi aspek dalaman...
    Saya suka Balotelli - hitam, kuat dan rude...hehehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. .kalau tak cmane boleh dapat gelaran super mario kan..

      Delete
  18. tahniah2...simpan wat kenangan...dr jauh tu ;-)

    ReplyDelete
  19. tahniah ! comel jer gajah tu ... tak kenal pemain tu ... heh heh

    ReplyDelete
  20. wai rai high school eh? mcm lyan jugak jer..hehe..

    ReplyDelete
  21. ingatkan Charyl Chappuis yg bagi ole2 tu..mana la tau..hehe..tapi hensem lagi CR7.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..jauh lagi hensem CR7. mujurlah kalau dia yang bagi, terus saya kena bom ngan awek-awek Malaysia. David Villa Spain hensem lagi!

      Delete
  22. Perghhh. Memang lah si nombor 7 tu hensem. Tapi tngok kkdng perangai rakyat mesia ni pergi hentam je insta mamat tu. memalukan. wuwuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, buat malu kt orang-orang yang memang minat bole.lelaki pompuan sama naik.malu I olls..huhu

      Delete
  23. akak tak minat bola, tapi kalau Malaysia yg main aka tengok juga, bersorak juga, sapa tak cinta tanah air kan.
    Tahniah dapat gajah purple, gantung kat beg sweet je

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu dah mesti kang..haah, memang comel gajah ni sayang nak gantung.sebab saya lasak sikit, takut hilang. so, letak cantik je atas meja opis.

      Delete
  24. Tahniah Sal..Alhamdulillah rezeki Allah tu...

    ReplyDelete
  25. {\rtf1\ansi\ansicpg1252
    {\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 ArialMT;}
    {\colortbl;\red255\green255\blue255;\red34\green34\blue34;\red255\green255\blue255;}
    \deftab720
    \pard\pardeftab720\partightenfactor0

    \f0\fs26 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0
    \outl0\strokewidth0 \strokec2 amboi gajah pepel haaa sekor buat peneman.. owh pasal pemain thailand tu.. CT tak tengok match tp update la jugak score lepas tu. tapi esoknya bukak fesbuk penuh gambar dia.. iols yang dari tak tahu menahu terus macam eh apehal ramai benar share pasal dia.. krik krik krik..}

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kan.biasalah, lumrah alam, manusia suka tengok yang kacak-kacak.haha, akak dah biasa tengok bola so takdelah apa sangat nombor 7 tu.

      Delete
  26. Congrats, Sal! Dapat angin2 thailand tu :)

    ReplyDelete
  27. tahniah dapat hadiah ye
    tu yang best alam blogging ni =)

    part pasal pemain handsome tu, tak boleh nak kata apalah
    memang hakikat dunia ni berputar gitulah
    maksudnya nak merancakkan lagi kalau ada yang handsome dan cantik...hehe

    adik akak tetiba minat tengok bola sebab ternampak keseksian neymar
    padahal camne offside rule pun tak tahu
    tu belum cite yang lelain, dia tahu jerit gol aje...hehe
    setakat pemain jersi 7 thailand tu, handsome lagi MyChintaHati
    sorry to say lah kan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..macam nilah isteri mithali..bagus-bagus, sebab saya belum ada my Chinta hati lagi, so memang anggap dia hensem jelah kan.

      lumrah dunia kan kak, orang suka tengok yang cantik dan yang hensem lagi-lagi dalam bidang sukan ni. haha, adik akak jangan bagi terjebak cam saya, susah.hihihi.dulu suka tengok bola sebab Michael Owen, then start belajar pasal formation dan rules bola sepak.sampai sekarang minat tak hilang.tapi kalau dia suka tengok setakat hobi apa salahnya.

      Delete
    2. akak dulu start tengok bola sebab meneman abah
      dia tak sanggup berjaga malam sesorang, so akak yang kena teman
      adik lelaki kecil lagi time tu
      dari abah start tahu semua pasal bola ni
      world cup pertama akak tengok 98 time perancis menang
      akak lebih minat pemain dulu berbanding sekarang
      oliver kahn, luis figo, zinedine zidane, dennis bergkamp...ish ramai lagilah
      letih nak menyebut! hehe
      in fact referee yang bernama pierluigi collina pun akak minat! dahsyat ko
      tapi akak layan world cup and euro aje, liga tak layanlah =)

      Delete
    3. samalah kita, start tengok bola time world cup 1998..reason pun sama, teman ayah berjaga malam..oh yes, nama-nama yang akak sebut tu memang legend! time tuhaha, referee Itali tu saya pun minat.entah-entah kita ni lebih kurang sebaya je kot..hihihi.

      saya minat luis figo gak, fabian barthez, raul gonzales dan gabriel batistuta...liga ni saya layan EPL je..sekali-sekala layan Liga BBVA.seronok gak sesekali orang yang layan bola singgah sini.tak lah rasa cam cakap sorang-sorang ;)

      Delete
  28. Tahniah Sal..mmg Sal seorang yg bertuah :-)

    ReplyDelete
  29. si Charyl tu mmg dah menjadi Viral skrg ni...tapi syg sudah berpunya..ehh..ada kena mengena ke ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha..kalau tak berpunya pun takde beza bagi kita.kak JM gi Thailand tak bawak balik ke sorang ke yang ala-ala Charyl tu? hihi

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com