Sunday, 16 November 2014

#9 - 11 novel yang ingin dibaca - Cabaran November #1


To be honest, dulu-dulu aku suka baca novel-novel Ahadiat Akashah, Creative Enterprise, followed by koleksi jiwang karat Alaf 21. Tapi entahlah, makin bertambah umur, makin kurang nafsu membaca novel. Maybe aku akhirnya realise yang hidup tak seindah dalam novel and love doesn't happens to everyone. *Bitterness alert!!!* Yang herannya, aku still minat filem-filem hindustan dan addicted to romantic comedies! Pelik-pelik je perempuan sorang ni kan..

Tapi demi menyahut cabaran, aku senaraikan jugak novel-novel yang aku teringin nak baca.

1.Novel-novel tulisan Ramlee Awang Murshid

2.Novel-novel tulisan Hlovate

3.Novel-novel indie keluaran Fixi Publisher

4.Siri The Lost Hero tulisan Rick Riordan

5.'Awek Chuck Taylor'

6.'Laskar Pelangi' - dah tengok the movie banyak kali, so teringin nak baca novel dia pulak.

7.-

8.-

9.-

10.-

11.-

Nota kaki: Aku tak suka e-reading. Baca PDF tak sama feel dengan baca buku. Ah, korang fahamlah kot aku cakap apa.

20 comments:

  1. waaa best ni..ley ada bahan untuk update entry hehe..tapi kalau tanya sal novel ni..haha boleh kira berapa la sangat.. saya malas baca huahua..suka dengar orang ceritakan

    ReplyDelete
  2. dulu aka zmn remaja sis juga suka baca novel . novel popular masa tu , budak setan by ahadiat akasyah yg dah jadi filem . bila masa berlalu , sis makin sibuk dgn aktiviti seharian , tgk citer romatik komedi kat tv jadi pilihan . off course korea lah utk relaks kan otak ni sambil2 tu layan blog utk tambah kenalan dan tambah ilmu ...

    ReplyDelete
  3. Laskar pelangi akak dah tgk cerita dia...best
    but novel belum baca lagi

    ReplyDelete
  4. Kalu ditanya pasal novel sure kita lost coz kita tak suka baca novel..he..he

    ReplyDelete
  5. Akak pun suka baca novel tapi bukan novel cinta. Dah tak sesuailah cintan-cintun dengan emak anak dua ni. Akak lebih suka kisah penyiasatan, thriller, yang boleh bikin seram sejuk berdiri bulu roma keterujaan gitu. Eh, No.7-11 dah takda buku yang ingin dibaca ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, dah takde.saya ni komik, majalah atau blog rajinlah baca..hehe

      Delete
  6. AKAK, LAYANLAH BUKU2 ALTERNATIF KELUARAN LEJEN PRESS, TERFAKTAB. BESTTT. SEBAB ENDING DIA SELAU KITA TAK EXPECT. HEHE.

    Sorry capslock. Eksaited.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ingat marah tadi. ;p best ek, macam fixi jugak kot.penulis kitab terfaktab tu dulu ada blog..akak memang giler baca blog dia, tapi sayang dah tutup.

      Delete
  7. Okje lagilah......e reading ke buku ke.....mmg kurang suka, baca blog jer suka haha....

    ReplyDelete
  8. suka jg buku2 tulisan ahadiat akasyah... dulu smpi nanges2...ntah apa yg sedih pun x tau laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...kan?kan?novel dia best-best.tapi kte takdelah sampai nangis

      Delete
  9. tak suka baca buku.. dari zaman sekolah lagi pemalas. majalah den sukalah :P

    ReplyDelete
  10. Kak sal, awek chuck taylor sangat best. Mohon baca sekarang. Bagi saya, tu novel paling jujur yg pernah saya baca. Sbb tu base on true story si penulis.

    Hlovate saya dah katam semua.

    RAM saya ada yg dah baca dan ada yg belum baca. Paling suka Novel mikhail.

    Fixi, saya paling suka KELABU. Sangat best.

    Rasa teruja akak sembang pasal buku. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, novel awek chuck Taylor tu dah lama kan, tapi akak still belum baca

      RAM akak suka siri tombiruo

      Hlovate pun banyak dah khatam

      Fixi akak baru baca 'bisik' n 'koyak'

      Delete
  11. saya skang lebih prefer ebook. sebab pegang buku penat. hahaha. saya sekarang baca sebelum tidur je.. so, kalau nak baca dalam gelap pun xpe kalau ebook ni. heee

    saya x berapa gemar nak baca novel Hlovate. tapi saya serious suka ayat2 dia. dia pandai fikir dari perspektif yang berbeza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak suka baca Hlovate sebab tu lah..bahasa dia sempoi gak . Mungkin tak sesuai untuk urusan rasmi. .hehe

      Delete
  12. Dah malas baca novel.
    Last baca masa bergelar students kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nazeck : kita serupa..give me five heee

      Delete
  13. x ska baca novel..cepat mengantuk!!!

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com