Saturday, 15 November 2014

#8 - 11 quote yang membawa erti -Cabaran November #1


Assalamualaikum semua..aku masih gigih nak habiskan Cabaran November #1 walaupun kak Kathy R'bain dah start Cabaran November #2 pulak! Takpe, pelan-pelan kayuh deh..

11 Meaningful Quotes

1.Ingat Allah, maka Allah akan ingat kita.

2.Pain is inevitable, suffering is optional

3.Act dumb, you'll learn more

4.Bersabarlah, sesungguhnya Allah bersama orang yang sabar.

5.Be careful with your words. Once it has been said, it can only be forgiven, not forgotten.

6.The less we know, the easier life gets

7.Remember that one person we love so much, we'd do anything to make him/her happy? Let yourself be that person.

8.It's better to be alone but happy than with someone and unhappy

9.Love yourself first, and people will love you

10.Stop comparing yourself to others. You don't know their true story.

11.I'm too busy caring about people who loves me than to think about those who hates me

18 comments:

  1. Replies
    1. kan..kita selalu jeles dengan orang lah, apa lah..kita tak tau penat lelah orang tu, apa yang dia lalui...

      Delete
  2. no 1 dengan no 4 yg terasa dekat di hati ^_^

    ReplyDelete
  3. Saya paling suka yang nombor 10 tu.

    ReplyDelete
  4. No 1 tu yang utama...kena ingat Allah selalu kan sal..

    ReplyDelete
  5. Bersabarlah....sesungguhnya Allah bersama orang2 yang bersabar

    ReplyDelete
  6. quotes 10 tu meaningful betul =)
    membalas kunjungan and done follow sini juga ye
    salam kenal =)
    Diari Seorang Mama

    ReplyDelete
  7. Semualah akak suka ^_^ terutama dari No.8 sampai 11.

    ReplyDelete
  8. Suka 11 tuuu. hehe.

    yg no 10 tu ada akak pesan kat entry scha yg latest. hehe. thanks kak :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe,ada ek?akak memang selalu ingat quote tu setiap kali ada rasa down.hihihi

      Delete
  9. Kalau tengok baru ingat......nama bak mengingatmmg tk pernah hihi .....tak kiralah tgh down ke tgh up hihi.....

    ReplyDelete
  10. no 1 is the best! tapi no 9 tu, hmmm. masih mencuba... hmmm..

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com