Thursday, 13 November 2014

#6 -11 buah yang disukai - Cabaran November #1


1. Mempelam

2.Epal

3.Plum

4.Pisang

5.Jambu

6.Betik

7.Rambutan

8.Ciku

9.Manggis

10.Longan

11.Durian

Menaip sambil dok terbayang pokok buah kat kampung!

26 comments:

  1. Sedap ke plum? Plum bukan masam ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masam..tapi ada gak yang manis.tu yang sedap tu

      Delete
  2. epal! saya kalau g kedai, jus epal lah saya order. selain barli. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kata sebelum interview, makan pisang. sebab pisang boleh buat kita rasa relax..

      Delete
    2. tak pernah dengar ni..tapi akak tak bolehla makan pisang sebelum interview, nanti sistem penghadaman tetibe berjalan lancar..haha.ada plak nak memerut sat lagi, naya..

      Delete
  3. Dalam banyak-banyak buah tu kita tak suka makan ciku...pernah cuba tapi tak boleh terima...yang lain semua bestkan Sal especially mangga harum manis lagi..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. mangga harum manis kat Perlis, memang terbaik...pernah gi sana, makan yang petik direct dari pokok.teringat sampai sekarang..hehe

      Delete
  4. Buah sape tak suka kan huhuhuhu... plum susah nak dapat yg manis kat malaysia.. sebab kalau export ke malaysia diorang akan bekal kan yg belum mask supaya smpai je malayysia dah masak tu yg masam kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, kat Malaysia buah plum banyak yang masam..tapi kalau luck, dapat yang manis, that's the best part ;)

      Delete
  5. Uishhh....jangan disebut-sebut buah durian depan akak! Akak memang tak boleh tahan nafsu. Aduhai, mana ada musim orang jual buah durian sekarang. Kan dah mengidam!

    P.S. Oppppsss.... komen dia terus publish tak payah tunggu approve rupanya...padanlah dia rajin tersengih. Tak sakit jari jemari rupanya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..musim durian biasanya musim panas..musim hujan ni kita makan la buah apa yang ada ek..hehe

      Delete
  6. durian tak minat ke?
    saya ni hantu durian.=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..minat.ada gak tersenarai, nombor 11..hehe

      Delete
  7. mempelam.....
    suke jugakkkkkk
    sep la ngan akkk...durian last sekali suke hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..biasa kita orang Malaysia memang suka buah-buah tropika cam mempelam kan..

      Delete
  8. akak tak suka mangga ke? ke mangga tu adik beradik dgn mempelam? haha

    ReplyDelete
  9. arghh...semua buah tu sis JM suka terutama buahan tempatan

    ReplyDelete
  10. Lama tak makan buah ciku..tiba2 mengidam pulak..=D

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. tunggu musim durian..hehe.boleh-boleh, teringin gak nak jumpa.asyik sembang kat alam maya je

      Delete
  12. oooit buah faveret kot.. apa jenis pun perut ni terima saja. kalau buah mahal lagi perut ni terima dengan senang hati kekeke

    ReplyDelete
  13. Plum, pisang, pear, epal ~> buat fruit salad.
    Durian.~> sungguh enak dimakan begitu saja:)

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com