Sunday, 9 November 2014

#4 - 11 buah filem yang digemari - Cabaran November #1

Masih meneruskan Cabaran November, kali ni 11 buah filem yang digemari pulak. Actually ada banyak, tapi aku pilih 11 filem yang aku dah banyak kali tengok tapi tetap tak jemu.

1. 500 Days of Summer

2. Bukit Kepong

3. Kabhi Kushi Kabhi Gham

4. Devils Wear Prada

5.New Police Story

6.Kal Ho Na Ho


7.When In Rome

8.Pisau Cukur

9.My Best Friend's Wedding

10.Sherlock Holmes

11.Filem-filem Allahyarham Tan Sri P.Ramlee - tengok banyak kali pun still gelak. Al-fatihah untuk arwah dan rakan-rakan seperjuangan beliau.

Nota kaki : Nampak je macam brutal, tapi sebenarnya aku suka gila romantic comedy. Hehehe

19 comments:

  1. banyak gak filem yg saya tak tengok lagi :)

    ReplyDelete
  2. KUCH KUCH HOTA HAI tak da?
    Huhuhu..

    ReplyDelete
  3. akak pun suka tgk file no 2,3,5,6 dan 9 tu...dan terakhir no 11

    ReplyDelete
  4. suka juga tgk bolly dgn devils wear prada.. hehe

    ReplyDelete
  5. wush. samalah taste kita kak. magadd

    ReplyDelete
  6. Boleh cuba tengok cerita-cerita dalam list ni yang saya tak pernah tengok

    ReplyDelete
  7. Akak suka sangat cerita My best fren's wedding....

    ReplyDelete
  8. mohabbatein? hehe..peminat hindustan rupanyer..my best fren wedding best! hihi..mcm terasa pun ada jugak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang minat cerita tu since first time tengok.padahal time tu baru sekolah menengah.sebab ending dia tak cliche' macam romantic comedy lain

      Delete
  9. Okje pulak Sal tak suka betul tengok cerita 2-3 kali....cepat jemulah

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je tengok 2,3 kali tapi ada jaraklah..kalau hari-hari memang la muntah..hihihi

      Delete
  10. 500 days of summer is shooooo gud. bukit kepong ? wow hebak mu Kak Sal hihi.. CT kalo hindustan ske mohabbaten hihi.. and okayla jugak citer2 yang ade srk.. devil wears prada sebab baju kasut and beg semua cantik. nyampah tol hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, pastu berangan nak pakai handbag ngan kasut cantik-cantik gitu gi keje kan?5

      Delete
  11. Bukit kepong mmg terbaik..suka suka suka.. Sedih endingnya kn?

    ReplyDelete
  12. Kal ho na ho tu tengok masa student dulu.
    Lagu dia pun boleh nyanyi sikit2 masa tu.
    Masa tu je lah..
    Sekarang dah x hingat.

    ReplyDelete
  13. KKKG! KHNH! tu je lah saya nampak. hahahahha :P

    ReplyDelete
  14. Ada juga rupanya filem yang tersenarai tapi macam akak tak pernah tengok. Cerita Hindustan tolak tepilah.

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com