Tuesday, 18 November 2014

#10 - 11 jenis bunga yang disukai - Cabaran November #1


Assalamualaikum semua! Lagi sikit je Cabaran November nak berakhir! Ayuh, kita teruskan, 11 bunga paling disukai!

1. Mawar

2.Tulip - tak pernah tengok pun boleh suka? Ada impian nak ke Netherlands lah tu!

3.Carnation

4.Baby's breath

5.Daffodil

6.Orkid

7. Lili

8.Teratai

9.Bunga raya

10. Chrysanthemum

11.Bunga kertas

Kalau ada sesape nak ngorat aku, mungkin boleh cuba-cuba curi hati aku dengan membawa jambangan bunga-bunga di atas. Kecuali bunga teratai. That would be awkward. Very awkward.

32 comments:

  1. First time jumpa orang suka bunga kertas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab rumah lama dulu banyak pokok bunga kertas..so bila tengok tu rasa macam nostalgia

      Delete
  2. mama suka bunga ros.. kelopak dia cantik, bau pun wangi..

    Mama Niza

    ReplyDelete
  3. Weeeeeee flowersssss!!!!
    hiks. Yes. Teratai would be veeery awkward gitchew haha.

    ReplyDelete
  4. hahaha. memang sgt awkward kalau bagi bunga teratai

    ReplyDelete
  5. Hmm... jgn Sal. Ada yg nak buat lain dari lain bila dia tahu Sal kata macam tu lalu dia sesaja bagi teratai.
    Agak-agak kalau dpt teratai apa Sal nak kata.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kira dia hebat la, bukan senang nak dapat teratai, kena pergi tengah-tengah tasik.kalau orang bagi, saya terima je..hihihi

      Delete
  6. heeh Sal..suka bunga raya ya..jiwa patriotik la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga raya cantik kak..ada macam-macam warna

      Delete
  7. Suka gak tgk bunga kertas yg kalerful tu ☺

    ReplyDelete
  8. kalau macam akak pun jenis suka bunga
    apa aje pasal bunga memang buat excited =)

    ReplyDelete
  9. Bunga kertas lawa kan...ade memancam waner. Hik3

    ReplyDelete
  10. paling tak suka yg no 2 dgn 3 tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry salah masuk komen rupanya...hihi

      Delete
    2. hehe..takpe.thanks singgah sini.lain kali datang lagi ;)

      Delete
  11. dulu kat bukit larut ade jugak tulips skrang tak tahula wujud lagi ke tidak.. tulips kayu jadi fridge mgnet adelah hahahaks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh..ada meh?nanti nak roger-roger kawan-kawan ada kat sana.hehehe

      Delete
  12. Saya jenis tengok je bunga tapi xde yg tahap suka. Boleh ke? Hehe. Tapi saya suka lavender

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab wangi ye...tapi akak lagi suka bau chamomile.

      Delete
  13. saya nampak baby's breath je. heeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka gak ye..akak perasan gak dalam entry Amy hari tu.hehe

      Delete
    2. mcm mana rupa baby's breath tu...unik nye nama

      Delete
  14. Replies
    1. Tak tau bahasa melayu panggil apa.dia bunga kecik2 warna pink or putih..kalau Google image mesti jumpa

      Delete
  15. bunga kertas pun masuk list ke Sal hiks..sis suka bunga Rose :-)

    ReplyDelete
  16. No. 4 tu tak pernah dengar lah. Nanti nak google. Hahaha...siap ada pesanan tu. Akak pulak tak suka bunga. Kalau orang tackle akak muda-muda dulu, sapa bagi bunga akak sedekah aje atas meja kawan-kawan. Kalau hati busuk, akak campak terus masuk bakul sampah. Lebih baik bagi coklat. Kenyang ler sikit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya suka dapat bunga.terus hati berbunga-bunga.tapi tak pernah ada pakwe bagi.sebab nampak cam kasar, tapi diorang tak tahu hatiku selembut bunga ros.wahahaha

      Delete
  17. OKje...... entahlah bunga apa OKje suka yek....

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com