Saturday, 11 October 2014

Kenapa aku tak join Nuffnang? Ini sebabnya!


Ramai betul yang tanya aku...

- Nape tak pasang adds Nuffnang?-

Jawapan aku...

-Bukan aku yang tak nak taruk. Aku dah register lebih sebulan tapi still takde jawapan. Aku dah ikut prosedur dan dah follow tutorial dari blogger lain. In fact, aku dah submit ticket tanya pasal ni. Mungkin aku patut lupakan je hasrat aku nak diorang pandang ke arah blog sendu aku.-

Nak merajuk ah gini!

Ada platform lain tak nak buat duit melalui blogging? Kos sara hidup pun makin naik.

Till then, enjoy your CPUV people. Aku nak gi merajuk belakang pintu layan lagu Amy Mastura-Siapalah Aku

30 comments:

  1. kena tggu dlm 45 ari kot...tu yg sy tau...

    ReplyDelete
  2. daftar x ambil masa lama . tapi klu nak cpuv masuk , ada yg lambat , ada yang cepat ... kena sabar .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahla..ada kesilapan masa register kot..tunggu jelah bak kata anies

      Delete
  3. kenapa ye??rasanya daftar tak lama pun..sehari je kot..sesuatu nih..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah..pageview tak cukup tinggi kot ;p

      Delete
  4. Cuba register lagi sekali, mesti ada salah step :) sebab register sekejap jer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ke register lagi sekali?bila nak masukkan blog URL dia kata blog URL already exist

      Delete
    2. akak mcm nk tolong je tap tak tahu caranya...x tahu status Sal...GLITTERI ke tak?

      Delete
  5. pelik...hari tu sis buat sehari je..pastu letak hedar ikan di tiga side yg sepatutnya..terus dpt..jgn putus asa..cuba lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa page view setiap hari..napa akak x nampak pun ikaln di blog ni..Sal ah letak lum dalam layout

      Delete
    2. memula status mmg biase aje.. kalau dapat earning pun thru CPC aje.. kena update entry sentiasa at least 2 hari sekali. then bila status dah naik ke gliterati baru kita ni mendapat perhatian penaja. lagi kena extr rajin.. btw Kak Sal kena check balik ni kot kot salah ikut step. jangan giv up kak.. nanti kalau dah nampak earning bertambah mesti akak jadi lagi rajin dan rajin dan rajin.. akak buat sebulan.. CT buat setahun habuk tarak kekeke.. skarang ni baru ada sikit sikit..

      Delete
    3. nak letak iklan cmane, html code untuk iklan pun takde..cmane nak letak kalau takde apa nak diletak..haha.

      Delete
  6. ambil masa sikit... nnti di luluskan tu.. sbr ye

    ReplyDelete
  7. alolo..ciannyer dia...hehehe..sabar sis..

    ReplyDelete
  8. Rasanya register sehari jer terus boleh...tapi nak dpt cpuv tu makan masa la...akk dulu macam Sal jgk..hampir putus asa sebab langsung tak dpt cpuv..tapi kita kena kerap up entry..rajin anta ticket kat en nuff..bagi pageviews tu meningkat...bila dah meningkat bru en nuff pandang blog kita ni...jgn putus asa Sal..teruskan jer...

    ReplyDelete
  9. Salam hujung minggu Sal...Sabar ya...In Shaa Allah akan ada nanti tu..

    ReplyDelete
  10. Ada harapan tu, Sal.
    Saya masa buat account Nuffnang tu pageviews x sampai 10k rasenye.
    Lama gak tunggu baru muncul.

    ReplyDelete
  11. Hoho..no komen. Ana tak join nuffnang. Ekekeke..ade la tu nanti rezki kak Sal. Kene bebanyak hapdet kot baru dia kasi. :D

    ReplyDelete
  12. alahai merajuk belakang pintu adik kak ana ye, sabar Sal, lambat sb depa nak proses bukan satu dua blog tu, agaknya lah..hehe

    ReplyDelete
  13. selalunya kalau kita hantar ticket, dia reply. atau akak call je terus. ce akak delete balik blog tu kat blog manager. and add balik. ce try kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok gak tu..thanks scha, nanti akak try..hehe

      Delete
  14. Assalammualaikum... sal bee yah,

    ambik masa sikit kot . Insaallah lulus lah tu jgn bimbang k..

    mselim3

    ReplyDelete
  15. saya pnya CPUV pun lambat kak.... tu saya ikut je cakap orang... pasang je ads nuff, pastu update survey sampai xtahu nak update apa dah -.- pastu tanya soalan pape. yang pelik pun saya tnya.. sampaikan orang tu kenal saya -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, tulis entry ni time emo..tulah, tak sabar akak ni.macamlah akak sorang je blogger kat Malaysia ni.

      Delete
  16. memang lambat sal..takpe..letak aje..ada rezeki tak ke mana

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com