Friday, 17 October 2014

Day 1 : A song that reminds you of yourself *10 DAYS MUSIC CHALLENGE*

Assalamualaikum semua...

Haha, mood nak blogging dah kembali lepas baca komen-komen rakan-rakan blogger! So sweet la u olls tak bagi aku tutup blog ni. Thanks for the advice and tips, guys! Sayang korang!

Dalam proses blogwalking ke blog kawan-kawan untuk inform pasal url baru ni, terjumpa plak orang dok buat 10 DAYS MUSIC CHALLENGE. Aku tak pernah join challenge gini sebab takut tak boleh commit, tapi sebab muzik merupakan antara passion aku, so aku rasa aku akan usahakan jugak.

http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/09/segmen-10-days-music-challenge.html

Segmen ni dianjurkan oleh rakan blogger baru aku iaitu BUDAK. Kalau u olls nak join, klik je gambar atas ni, aku dah backlink ke blog dia.

So, tanpa bertangguh lagi kita start terus lah dengan Day 1 : A song that reminds you of yourself

Linkin Park - Somewhere I Belong


When this began)
I had nothing to say
And I get lost in the nothingness inside of me
(I was confused)
And I let it all out to find
That I’m not the only person with these things in mind
(Inside of me)
But all that they can see the words revealed
Is the only real thing that I’ve got left to feel
(Nothing to lose)
Just stuck, hollow and alone
And the fault is my own, and the fault is my own

[Chorus]
I wanna heal, I wanna feel what I thought was never real
I wanna let go of the pain I’ve felt so long
(Erase all the pain till it’s gone)
I wanna heal, I wanna feel like I’m close to something real
I wanna find something I’ve wanted all along
Somewhere I belong

And I’ve got nothing to say
I can’t believe I didn’t fall right down on my face
(I was confused)
Looking everywhere only to find
That it’s not the way I had imagined it all in my mind
(So what am I)
What do I have but negativity
’Cause I can’t justify the way, everyone is looking at me
(Nothing to lose)
Nothing to gain, hollow and alone
And the fault is my own, and the fault is my own

[Repeat Chorus]

I will never know myself until I do this on my own
And I will never feel anything else, until my wounds are healed
I will never be anything till I break away from me
I will break away, I'll find myself today

[Repeat Chorus]

I wanna heal, I wanna feel like I’m somewhere I belong
I wanna heal, I wanna feel like I’m somewhere I belong
Somewhere I belong


Selalu dengar lagu ni masa dok job hunting dulu. Rasa diri kecik sangat dok lepak sesama kawan sebaya semua dah ada kerja tetap tapi diri sendiri,  nan hado...huhu. Terasa diri sangat useless. Biasalah, darah muda...emosi lebih!

Nota kaki : La ni pun still kuat emosi dan drama gak!hahaha

13 comments:

  1. wow. lagu linkin park ha... mantap!

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak dengar lagu Linkin Park

    ReplyDelete
  3. Taste akak mmg superb lahh! hahaha
    sep bontot sikit! :P

    ReplyDelete
  4. sis.. link entri kat bloglist tu dah tukar baru.. jom singgah..heheheh..

    kathyrbain.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. uuuuuish skali haaa linkin park keluar.
    jangan memain. semoga berjaya teruskan Kak Sal.. CT dah day 10 da ni.

    ReplyDelete
  6. Wow superb lah Sal..linkin park tu...

    ReplyDelete
  7. Ana suka lagu linkin park yang tajuknye Leave out all the Rest. Dari tahun 2008 lagi ana suke. Hehe

    ReplyDelete
  8. thanks kak join :)
    linkin park semua best lagu dia. paling suka roads untravelled XD

    ReplyDelete
  9. Striking warna biru tu..
    Makcik Shikin x dpt baca. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, tak sesuai dengan layout blog baru ni..hehe.nanti saya ubah

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com