Sunday, 24 August 2014

Versatile Blogger Award


Assalamualaikum semua!

Sungguh tak tersangka, cempedak dah jadi nangka. Walaupun aku gagal mendapat Nobel Prize dalam bidang Termodinamik, ada gak orang sudi bagi aku  'Versatile Blogger Award'. Aku terima award ni dari dua orang blogger iaitu dari blog http://karyamahirah.blogspot.com dan http://www.schanazri.com. Thanks korang!Untuk menghargai mereka yang telah mencalonkan blog picisan aku dan since aku ada free time sikit, aku pun joinlah. Cara-cara nak join segmen ni adalah...
  • Thank the nice fella who gave you this award ;)
  • Include a link to their blog
  • Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly. 
  • Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
  • Tell the person who nominated you with 7 things about yourself
7 je? 77 aku boleh bagi..muahahaha.

So, the 7 things about Sal Bee Yah are:

1. Minat filem Hindustan
Nampak je macam hati kental, tapi jiwang karat sebenarnya. Aku paling suka cerita yang ada aspek kekeluargaan macam Kabhi Kushi Kabhi Gham dan Hum Saath Saath Hain. Pelakon favourite siapa lagi kalau bukan Shah Rukh Khan!


2. Benci orang berkira!
Aku ni jenis yang sempoi, boleh lebih kurang. Memang pissed off dengan orang yang berkira tak kisah la dari segi harta benda, masa atau pertolongan. Bukan nak mengungkit, tapi please la toleransi sikit ye.

3.Kaki karaoke
Haha, ni memang hobi aku. Kalau nak tau kenapa, boleh baca kat SINI.

4.Neat freak
Rimas kalau bersepah sana-sini. Kalau ada free time aku suka mengemas.  Ada sesape berkenan buat calon?Oh no Sal, kau suka angkat bakul!

5. Peramah
Kalau dah selesa dengan seseorang tu, memang banyak sembangnya. Tu sebab kawan-kawan aku terdiri dari golongan remaja dan remaja purba.Semua pun layan.

6. Suka tengok teater
Tengok teater ni berpuluh kali ganda lagi puas dari tengok kat skrin atau wayang. Aku suka teater muzikal lebih-lebih lagi kisah dulu-dulu cam 'Semerah Padi' dan 'Natrah'. Just that teater ni mahal, tak boleh selalu.

7.Suka menyakat budak-budak
Aku suka spend time dengan budak-budak sebab diorang jujur dan happy je sepanjang masa.Memang release tension dengar gelak tawa diorang.

So, aku nak calonkan 15 orang di bawah ni untuk award yang sama. Suka-suka je, takde paksaan pun, tapi menarik gak dapat tau 7 perkara tentang u olls kan? Jangan lupa tepek banner kat atas ye!

1. Jari Manis - http://jarimanistravel.blogspot.com
2. Dr. Shikin - http://drshikinzainal.blogspot.com
3. Kathy R'bain - http://coretanhatikathy.blogspot.com
4. Khir Khalid - www.khirkhalid.com
5. Khairuddin Lim - http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com
6. Anies - http://aniesandyou.blogspot.com
7. Raudzah - http://myblogsantai.blogspot.com
8.Mimi Azirah - http://coratcoretpinkummi.blogspot.com
9.Cik Misstree - http://cik-misstree-macam2-ada.blogspot.com
10.Mama Niza- http://www.mamaniza.com
11. Anajingga - http://anajingga.blogspot.com
12.Saniah Ibrahim - http://saniahibrahim4.blogspot.com
13. Teacher Basariah - http://teacherbasariah.blogspot.com
14. Nick Nashram - http://nicknashram.blogspot.com
15. Ismi Ana - http://annaputri20.blogspot.com


Thanks for reading peeps!

38 comments:

  1. Sal, no 6 tu nk cabuttttttttttt duluuuuuuu

    ReplyDelete
  2. ok nama akak ada di situ...dah dua org tag...harus buat

    ReplyDelete
  3. alamak...Nama akak orang pertama kena tag kew...tapi blog akak mmg out of VERSATILE tu huhu...malu je nak JOIN

    ohh..suka karaoke eh...mesti suara sedap ni..SATU LAGU plzzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. .versatile la jugak . Kadang2 tulis benda lain dari travel kan..

      Delete
  4. wow Kak Sal jom karok sama sama.. kekeke.. boleh runtuhkan dinding tempat karok coz CT ske karok gak.. hihi..
    sob sob iols tak kena tag T.T sob sob.. mesti sbb iols jarang singgah kat Kak Sal kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alolo...kalau boleh semua 100 follower tu nak tag..jangan merajuk ye Ct nanti kalau turun KL kak sal belanja karok ye.hehe

      Delete
    2. hihiks ape ape ape ? Kak Sal nak belanjeee karok ? yeeeeay. akan daku pastikan ianya terjadi :P

      Delete
  5. Hoh...akak pon suka shah rukh!! Suka karaoke jugk...satu je x suka..teater!! Haha...

    ReplyDelete
  6. salam blogger sis,,,singgah sini, sudi2 follow my blog,,tq..^_^

    ReplyDelete
  7. hai kak sal ^^

    saya pun suka teater ! hiks. jangan lupa folo balik ok. nice to read yr blog here :)

    ReplyDelete
  8. singgah dan follow kembali... :)

    ReplyDelete
  9. aiyoooo... mama pun ade... hihi.. nanti mama buat oke.. kiki

    ReplyDelete
  10. Lebih kurang Liebster awardlah ni yek......
    Sama kita Sal OKje pun suka cerita yg berbentuk kekeluargaan gitu...
    Okje suka gak sembang sembang ni tapi masak mibtak maaf mmg pemalas hehe.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni yang stress online pakai hp asyik terdelete je..huhu.sori Raudz!

      Delete
  12. aduh Sal..terharunya kakakmu... tq tq...erm minat Hindustan tu sama dah kita ni hehe.. :)

    ReplyDelete
  13. Tahniah Sal dapat Versatile Blogger Award dari 2 blogger lak tu... :D

    ReplyDelete
  14. tq sal!oh,bangga sambil menangis apabila dipilih..hehe..macam gedikla plak..(^_^)thanks again dear..free2 nnt cikgu buat ye

    ReplyDelete
  15. hai..helo! haha jom p karaoke~ :D

    ReplyDelete
  16. saya pun suka HINDUSTAN!!!!!! yeah, sep sikit. hehehehehehe...

    saya pantang juga kalau tengok rumah bersepah. sambil kemas rumah, mulut pun membebel juga. hahaha. >.<

    saya tag sis dalam segmen ni ^^,

    http://amysigadisweird.blogspot.com/2014/08/segmen-biar-saya-tolong-cik-farra.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah. .menarik nama segmen.nanti kalau online pakai pc akk join ye Inshaallah

      Delete
  17. amboi.. yang no 6 tu kalau selalu memang parah.. haha.. penggemar hindustan rupanya cik adik ni hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha kan...ingat kaki tengok bola je ke . Sekali - sekala nak gak feeling berangan gitu

      Delete
  18. alamak tiba2 rindu pulak nak berteater, rindu nak berproduksi. sobs.

    jom g karaoke, jom g tgk teater! hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom..muzikal P.Ramlee nak keluar nanti

      Delete
  19. kekeke...Sally pun dah kena tag dgn 2 org tapi belum mood nak buat..muahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..nak buat ni kena fikir betul-betul Sally. :)

      Delete
    2. Dah fikir pun belum rasa nak buat :P

      Delete
  20. Scha pun suka karaoke! Release stress gitu. Thanks sal sudi jawab. Muah ciked :p

    ReplyDelete
  21. Wahhh.. Suka layan Hindustan ye. Tapi Hindustan dulu2 je best bagi saya. Sekarang macam tak berapa dah.
    So,saya dah tau lah 7 perkara tentang Sal. Salam kenal! Hehe.. \[^__^]

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, hindustan sekarang dah macam nak tiru Hollywood..dah takde originality.

      Delete
  22. Saya dari kecik suka menyakat adik-beradik.
    Dah jadi mama..menyakat anak-anak pulak.
    Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan menyakat patient dah ye doc..hehe

      Delete
  23. Diri ku tertag jua.. Aduhai.. Tq sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jemput join sis kathy..boleh kita berkenalan lebih rapat lagi..haha

      Delete
  24. Selamat menjawab buat semua. hihi.. Ros dah menjawab last week.

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com