Wednesday, 4 June 2014

Wordless Wednesday - Bumi

Image credit: Jason Schneider on Popular Science

23 comments:

  1. oh dunia, yang semakin uzur...tapi penghuninya masih leka...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. jimatkan air kak...bulan depan dah start kemarau, takut dicatu macam hari tu.

      Delete
  3. Dunia oh dunia..dah makin tua usianya..

    ReplyDelete
  4. adakah mksdnya sumber air bersih makin kurang? huhu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..sebab dah banyak sangat pencemaran. ;(

      Delete
  5. musim kemarau tak lama lagi.. air pun kering.. huhu...

    ReplyDelete
  6. bumi semakin tua... musim kemarau akan tiba.. jadi bua persediaan mental dan fizikal

    ReplyDelete
    Replies
    1. persediaan secara mental tu cmane ye?

      Delete
    2. secara mental adalah berfikir secara waras apa yang perlu di lakukan

      Delete
  7. Mendalam makna gambor ni. Kita ni air ada banyak, tapi kalau tercemar, serupa juga macam takda.

    ReplyDelete
  8. bumi dah semakin tua..Jom kita berjimat!! huhuhu

    ReplyDelete
  9. terbaik amalan berjimat cermat mengikut keadaan..

    ReplyDelete
  10. Maksud dia kat office nanti bawa sendiri bekalan air minum mencukupi, pejabat tak sediakan sebab air mahal

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..memang.kalau nak kena kumpul duit dan beli sendiri :)

      Delete
  11. Moga kita selalu beringat lah di atas dunia ini akan nikmat Allah.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...kita ni kadang-kadang leka.bila nikmat dah ditarik, tau pulak nak marah-marah.aish...manusia macam tu la ;p

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com