Wednesday, 11 September 2013

What not to sing at your ex's wedding

Antara perkara yang aku paling teringin nak buat adalah menyanyi karaoke di majlis kenduri kahwin orang. Tapi tak pernah cukup keberanian. Huhu.Kau giler, kalau tak sedap kan malu. Mesti korang pernah pergi kenduri dan tetiba kena tadah telinga dengar orang yang conform suaranya ke laut sedang 'menyumbangkan' lagu. Adoi, pedih! Tak tertelan nasi minyak dalam mulut!


 Tapi kalau suara korang sedap sekali pun, sila jangan nyanyi lagu-lagu tersebut di majlis ex korang..Serious awkward!

1. Someone like you- Adele

I hate to turn up, out of the blue uninvited
but I couldn't stay away, I couldn't fight it,
I hope you see my face and that you'd be reminded that for me it isn't over

Dah over tu over je la kak oi..haram gi majlis orang kalau tak dijemput.

2. Air mata di hari persandinganmu- Yusnizar

Betapa sedih betapa pilu,
Melihat kau berdua di situ.
Berdua duduk di atas takhta
Di hari persandinganmu

Tajuk dia pun dah tangkap nangis da..
 
3.When I was your man - Bruno Mars

I should have bought you flowers and held your hand
Should have gave all my hours when I had the chance
Take you to every party cause all you wanted to do was dance
Now my baby is dancing, but she's dancing with another man.


Dah terlepas kat orang lain, nak buat cmane..dulu orang tu depan mata kau tak hargai.

 4. I will remember you - Sarah Mclachlan


 I will remember you, will you remember me?

No dear, I will not remember you.

5. Tenda Biru- Dessy Ratnasari

Tanpa undangan diriku kau lupakan,
Tanpa utusan diriku kau tinggalkan
Tanpa bicara kau buat ku kecewa
Tanpa berdosa kau buat ku merana

Sesuai untuk ex yang ghaib macam hantu dalam botol tetibe tengok kahwin ngan orang lain.


Tapi tenda biru version video atas ni memang serius bangang!!haha

6. Mahligaimu dari air mataku - Lestari

Kau bina mahligai dari air mata
Yang jatuh berderai di wajah sepi ku
Hancurnya hatiku bisa tak terkata
Terhumban rasa diri ku


 Alololo...jangan terhumban dalam gaung dahla ye kawan-kawan.

7.Selamat Tinggal Bungaku - Tan Sri S.M Salim

Selamat tinggal bunga ku
Aku bermohon pergi dahulu
Terima kasih seruan ku
Jasa mu untuk diri ku


Sob...sob...Selamat tinggal awak. Eh, tetibe!

8. Without you - Mariah Carey

I can't live
If living is without you

I can't live
I can't give anymore 


Seriously? Tak boleh hidup? Lagu ni hanya layak ditujukan untuk oksigen dan air sahaja. Sekian

9. Cinta dalam Hati - Ungu

Ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
Meski ku tunggu hingga hujung waktuku
Dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya 


My personal favourite..kalau yang berkenaan terbaca post ini dia tahulah kenapa.

10.Ku sapu air mata perpisahan - Stings

Ku ku ku ku derita
Kau kau kau kau berpura
Diriku menangis engkau ketawa hooo…

Kau Kau Kau aku sayang
Ku ku ku kau singkirkan
Siksa aku selamanya haa…



No offence kepada orang yang buat lagu ni, tapi aku rasa lirik dia agak kelakar. Cam lagu dangdut pun ada..hehe. 'Seronok' dengar orang karaoke lagu ni dengan penuh perasaan.

Memang frust bila cinta tak kesampaian, tapi tak perlu ditangisi dia yang dah jadi milik orang lain.

Pfft!!Aku memang pandai nasihatkan orang..

Dah apahal aku buat entry pasal kahwin time tengah jiwa kacau ni?

Ok..bye!

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com