Masalah Hujung Minggu

Sunday, 4 September 2022

 


Siapa setiap kali weekend ada masalah ni? Nak duduk rumah bosan, nak keluar malas pulak. Malas apa?
- Malas nak bersiap
-malas nak drive/ naik public transport
-malas nak tanya member nak keluar ke tidak. Nanti frust kalau member cakap ada hal. Last-last kena keluar sorang. Sendu yaw
- Malas nak keluar duit. Haha

Semalam nak keluar, tapi famili adik datang. Hari ni period pain la pulak. Tapi gagahkan diri keluar gi mendobi pagi tadi. Time tengah poket sesak nilah mesin basuh nak rosak. Ada cadangan tak mesin basuh yang best tapi harga munasabah? Hari-hari nak gi dobi letih la. 

Cuaca petang ni cantik. Rasa macam nak keluar. Ada urusan yang perlu diselesaikan. Esok dah kerja. Tapi itulah kepala ni menyucuk-nyucuk sakitnya. Dah tua-tua ni period pain sekali pakej dengan sakit kepala pulak. Rest jelah layan blog nampaknya. 

P/s :kembalikan mood blogging ku yang dah hilang 

36 comments

  1. Semoga dipermudah urusan sehariannya

    ReplyDelete
  2. Hujung minggu hari paling sibuk dan uruskan macam-macam hal di rumah hihihiiii.

    ReplyDelete
  3. klu tgh period pain mmg takde mood nak keluar. jgn kan nak keluar, nak bangun buat kerja2 rumah pun berat je.
    cuba cari mesin basuh 2nd hand dekat carousell / mudah.my .

    ReplyDelete
    Replies
    1. parents tak nak. takut tak tahan. so nak tak nak kena cari yang baru

      Delete
  4. Sama malas lagilah tahu ramai orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, cuti sekolah ni orang ramai. saya selalunya kalau cuti sekolah jarang keluar

      Delete
  5. Tapi selalu bila keluar, duit pun laju sepeti air kan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha kan. tu antara malas jugak tu. keluar paling kurang RM50 habis

      Delete
  6. Sama le dengan ahkak cuma bezanya ahkak tak bosan dok rumah tiap weekend sebab rasa dah penat 5 hari ulang alik pi kerja, Dok rumah layan tv dengan hp. Nak keluar malas nak pakai baju cantik malas nak bawa kete....lapor masak sendiri...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ni bosan maybe sebab kerja dari rumah kot. hari-hari duduk rumah so bila tak kerja, nak sangat keluar tengok dunia

      Delete
  7. Malas nak kuar duit tu pun satu hal masalah dunia...hehehe tapi bulan ni rasanya kopak juga le asyik balik muo je tapi syioknya sebab dapat jumpa keluarga...duit kopak takpe yang penting hepey jiwa dan raga. Raga boleh bawak masuk macam-macam

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju tu. spend duit untuk keluarga sendiri tak apa. yang penting happy

      Delete
  8. malas pun kalau terpksa kena keluar juga kan sal

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas boleh lawan lagi tapi kalau sakit tak mampu nak lawan

      Delete
  9. saya jenis malas nak keluar tapi bila dah keluar malas nak balik pulakkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh itu mesti. dah penat siap-siap, nak balik rasa rugi.kalau boleh selagi tak tutup mall nak duduk situ

      Delete
  10. sama..kalu boleh weekend tu memang x nak kuar rumah pun... unless ada hal or prog yg x leh elakkan.. plus anak2...sian plak diaorang kan...kuar jugak la

    senggugut..alahai..memang kena layan je tiap2 bulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. senggugut campur pakej pening kepala lately. memang berteman minyak angin je. nak keluar pun segan dah bau macam nenek-nenek. haha

      Delete
  11. 5 hari keluar ke ofis, weekend mmg time memerap, melepek kat rumah...haha...semoga bertemu mesin basuh yg ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya adi macam ni sejak kerja dari rumah. asal weekend je meronta nak keluar sebab asyik terperap je. haha

      Delete
  12. Kita pernah hadapi situasi mcm awak... Mesin basuh rosak berbulan gak ar nak beli baru.. Hari2 mendobi.. Mmg gila ar hahaha... Nikmat bila akhirnya dpt mesin basuh baru haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! sekarang tengah menanti mesin baru. ni pun tunggu 2,3 hari sekali baru mendobi

      Delete
  13. itu lah dia simptom org perempuan, nak keluar salah, tak keluar pun salah hehehe... tapi ada masa kena paksa diri jgak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kalau sakit tak larat dahlah nak paksa diri. kena rest je sebab tak nak amalkan pain killer sangat

      Delete
  14. Mesin basuh tu boleh try tengok kat Aeon. Kebanyakkan barang elektrik akak termasuk mesin basuh, akak beli kat Aeon sebab lepas semak harga (model sama), Aeon menawarkan harga paling rendah. Siap hantar ke rumah.

    Period pain tu kan…Sal try amalkan supplement Evening Primrose Oil (EPO).

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, kena cuba makan EPO.sekarang makan vitamin c, b complex n fish oil. rasa bercinta nak tambah lagi

      Delete
  15. Selalu juga kemalasan melanda tapi kalau terpaksa, memang gagahkan diri jugalah.. Kalau tak penting, memang stay kat rumah je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang-kadang bukan keperluan tapi kehendak. hehehe

      Delete
  16. try cari kat mudah.my, kadang2 ada juga mesin basuh yang ok dan berpatutan harganya..tapi kalo rega macam better beli baru, baik beli baru aje..

    ReplyDelete
  17. semoga dilancarkan segala urusan di dunia wa akhirat ya. Penghujung minggu enaknya kencan saja

    ReplyDelete
  18. mama la tu.. mmg malas nak keluar rumah kalau weekend tapi ada aje nak buatnya nnti

    ReplyDelete
  19. Sedang mengalami masalah ni Sal. Nak keluar tapi malas. Malas nak bersesak malas nak bersiap. Tak keluar, eh bosan pulak. Bergaduh dengan diri sendiri. Mood blogging saya baru nak naik darat balik ni ha...begitulah turun naik mood seorang blogger. Ayuh Sal, semangat!!!

    ReplyDelete
  20. mesin basuh kita berpakat ke ni rosak berjemaah? adehhh

    ReplyDelete
  21. musim hujan ni ke dobi jelah, nk keluar pun malas

    ReplyDelete

Your comment is highly appreciated. Komen dengan berhemah