Wednesday, 16 December 2020

9 Years and Counting


9 years and counting!

Pantang mundur kecuali kena retrench (dengan pampasan, hopefully) atau dapat kerja lain yang gaji lagi besar. Whichever comes first.

p/s: Berdamai dengan takdir. There are no such thing as 'perfect job'

58 comments:

  1. tahniah sal dedikasi terbaik moga sukses dlm kerjaya

    ReplyDelete
  2. kalo ada baby sudah masuk darjah 3., hehehe

    ReplyDelete
  3. Tahniah Sal, semoga terus maju jaya di alam kerjaya. Amiin :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Tak adalah hebat. Tapi bolehla nak hidup dan sekali sekala reward diri sendiri. Thanks wak

      Delete
  5. tahniah... semoga more years to come ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far banyak kali la terselamat dari retrenchment. Tengok future macamana

      Delete
  6. Wah lama bertahan. Tahniah. Harap bergembira.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada hari gembira, ada hari sedih. Biasalah keje kan

      Delete
  7. yes.. berdamai dgn takdir... kita bersangka baik dgn perancangan Allah... anyway tahniah Sal... semoga semakin maju jaya dalam kerjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Tak salah nak maju dalam hidup, tapi tulah xde pekerjaan yang sempurna. Mesti ada kurang lebihnya

      Delete
    2. Xpe sal.. rezeki jugak tu.. yg penting jgn bandingkan hidup kita dgn hidup org lain.. bahagia kita yg cari dan tentukan.. be positive 💪🏻💪🏻

      Delete
  8. wah staff media prima rupanya. Tahniah sal. Semuga terus maju dan jaya dalam pekerjaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sal 9 tahun dah rasa lama. Akak lagi lah berpuluh tahun tinggal tunggu nak pencen ja. Insya Allah tetap suka kerja yang selama ini akak buat.

      Delete
  9. tahniah!! semoga terus maju jaya di masa depan..

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah kak.. insyallah semoga yang baik2 saja..
    ayuhh bercuti ehhh =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mari.. Mari. Jom balik kampung ostolia

      Delete
    2. nampaknya yang ini 2/3 tahun lagi la gamaknya..
      tak nampak nak redaa hehe..

      Delete
    3. Lagi 2/3 tahun akak pun dah tua, x larat dah

      Delete
    4. kita amek package kak.. amboi kemain nak cepat tuanya..
      kamonnn kamooonnn turn the radiooo on..

      Delete
    5. hahaha. Kalau bab berjalan, tak jadi tuanya. Terus cergas macam budak belasan tahun

      Delete
  11. Was tahniah dah 9 tahun ye. Berkerjabdi tempat yg sama ke selama 9 tahun tu. Semoga cepat Naik pangkat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naik pangkat n naik gaji. Hehe. Naik pangkat je x best.

      Delete
    2. Takpelah sal.. mama pun lama dah keje tempat sekarang.. sejak pkpb lagi downgrade gaji ada la

      Delete
  12. Alhamdulillah, itulah rezeki namanya. Ada kerja, ada duit, ada kehidupan yg baik, sahabat baik, boss baik, semua tu rezeki yg wajib disyukuri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, bersyukur apa yang ada. Manusia kalau ikutkan memang tak pernah cukup

      Delete
  13. tahniah sal.. tak pernah lg kerja dgn satu company lebih dr 4 tahun. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penat la nak lompat2 ni. Nak interview tu yang malas. Sebab dulu pernah menganggur hampir 2 tahun. Tu yang sayang keje bila dh dapat. Tetibe dah 9 tahun

      Delete
    2. betul nk lompat2 ni malas, nk iv lg. harap Sal tabah kerja WFH

      Delete
    3. Best gak WFH. Boleh keje sambil layan movie. Haha

      Delete
    4. blog jgn dilupakan.. haha
      jgn jd mcm anies. makin ke laut

      Delete
    5. rajin dia update. minggu ni cite pasal kopi je

      Delete
  14. Tahniah sal setia bekerja di tempat yang sama selama 9 tahun.

    Moga tahun-tahun yang mendatang akan lebih banyak kepuasan dapat dicapai dalam bidang yang diceburi hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdela setia mana tapi dah susah dapat keje lain yang gaji sama or lagi tinggi. Haha. Sayang keje takpe, jangan sayang company. Hari ni kita mati, esok dia ganti orang lain dah

      Delete
  15. Tahniah Sal. Jika dah tertulis sumber rezeki di sini, teruskan saja. Situasi sekarang pun tak mudah cari kerja di tempat baru. Tapi kalau dapat kerja baru dengan gaji yang lebih lagi, boleh cuba pengalaman baru pula :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teringin jugak nak try pengalaman baru tapi gara2 covid ni persaingan tinggi. So rilek dulu tengok cmane. Tunggu ekonomi pulih balik

      Delete
    2. betul tu sal. Ekonomi dah stabil nanti baru fikirkan semula ye. Semoga dipermudahkan urusan Sal. Aaminn

      Delete
  16. wahhh lama tu...husband ciksun left media prima about six years ago..dapat pampasan tu lah..sebab vss kan..huhu..mudah2an rezeki sal berpanjangan di sini..ameen ameen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu media prima memang buang ramai orang. Tapi lepas tu teruk nak recover balik sebab yang dibuang tu otai2 yang tau banyak selok belok keje

      Delete
  17. media prima? wah. moga panjang jodoh rezeki sal dgn MP.
    nanti kem salam kat azwan ali :) ha ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. AA bahagian tv, saya suratkhabar. Tak dapek la nak jumpa

      Delete
  18. Tahniah! Sal 9 tahun sudah. Mrs. A 11 tahun sudah.
    Mrs. A pun setuju dengan there are no such things as 'perfect job' selagi kita bekerja makan gaji lainlah kalau kita kerja sendiri, sendiri kuli aka bussines woman gittewww...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Business sendiri lagi penat sebenarnya. Tak boleh malas. Kalau malas alamatnya makan pasir

      Delete
  19. Tahniah Sal untuk 9 tahun yang ohsem..
    semoga dipermudahkan segala urusan Sal lepas ini..

    ReplyDelete
  20. Happy 'belated' work anniversary, Sal!
    Semoga terus semangat dan sukses untuk tahun-tahun yang mendatang.

    ReplyDelete
  21. kalu keje gomen ni dah gred brape dah ni? hahahah

    ReplyDelete
  22. Tahniah...tahniahhh..bukan biasher2 company sal tu❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Tu yang sayang nak tinggalkan

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

 

Template by BloggerCandy.com