Friday, 1 May 2020

Wake me up when PKP ends

Assalamualaikum dan apa khabar semua! Berakhir sudah April, bulan yang sendu kerana PKP. Selamat Berpuasa by the way. Ramadan kali ini sangat berbeza berbanding Ramadan yang lepas-lepas. Tiada solat terawih berjemaah di masjid, tiada majlis berbuka dan tiada bazaar. Semoga Allah murahkan rezeki dan permudahkan urusan kita semua dalam melawan virus Covid19.

Walaupun begitu, aktiviti wajib setiap kali awal bulan tetap aku teruskan. Tujuan aku letak bloglist bulanan ni adalah sebagai promosi blog diorang kat readers lain sebagai tanda penghargaan sebab tak putus-putus komen kat blog aku. Yang tak ada pun jangan risau, aku akan tetap terjah. Percayalah, kekerapan aku merayap kat blog orang, lagi tinggi dari kekerapan update blog sendiri.

OKlah, meh kita tengok siapa yang berjaya jadi pengomen tegar bulan lepas. Terima kasih masih ada yang sudi datang mengomen despite blog sendu tahap hujung minggu seorang extrovert yang suka bersosial tapi kena duduk rumah sebab PKP. Nasib baik aku introvert, takdelah terasa sangat.


nohas
Blog: https://al-pakri.blogspot.com/

Azhafizah MN
Blog: http://www.azhafizah.com/

notie
Blog : http://sajesuka-suka-notie.blogspot.com/

nayfatimahrasyid
Blog: http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/

Sha Mohamed
Blog:http://kasihkuamani.blogspot.com/

Ana Jingga
Blog : https://www.anajingga.com/

NA
Blog : http://me-soul-searching.blogspot.com/

paridah
Blog : https://karyaku-paridahishak.blogspot.com/

Redza Channelz
Blog : https://theredzachannelz.blogspot.com/

Etuza
Blog : http://madey09.blogspot.com/

Siti Yang Menaip
Blog: http://sitiyangmenaip.blogspot.com/

Mrs.A
Blog : https://mrsablogstori.blogspot.com/ 

Fadzi Razak
Blog : https://www.fadzirazak.com/

Wak Lat
Blog: http://tigalalat.blogspot.com/

Sunah Sakura
Blog : https://www.sunahsukasakura.com/

Thanks for reading and supporting my blog . Stay home dan stay safe! Walaupun Ramadan ini berbeza, itu bukan alasan untuk tidak mencuba jadikan ia Ramadan terbaik.

Till then, thanks for reading!

31 comments:

  1. Ya masuk senarai. Selalu terjah sini juga.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. masih tersenarai.. TQ Sal..

    ReplyDelete
  3. entah bila pkp akan berakhir entah lah kan..mari kita fokus pada bulan ramadhan. Terima kasih Sal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gitula. Ambil kesempatan ni untuk fokus Ramadan ye

      Delete
  4. TKSH SAL SALAM JUMAAT MULIA

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum, wah. rasanya first time SS singgah sini.Ntah laa merayau kat blog siapa ntah, sedar2 dah sampai ke blog Sal.. happy blogging!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh berjalan ye. Blogging takpe sebab xde PKP. Hehe. Thanks singgah

      Delete
  6. ehh macam semut jugak la. tau2 sampai sini. rasanyadari blog yang dah lama tak update, ada list blogger kat sidebar. wahh sangat berguna~

    ReplyDelete
  7. Take care! Kalau tak perlu keluar rumah jangan keluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. U too. Tapi kena keluar jugak untuk keje

      Delete
  8. selamat berpuasa cik sal.
    hi hi
    we sang the same song la
    i told my sister yesterday

    wake me up when pkp end. ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Lambat lagi nak habis pkp. Dah tido bangun tido balik dah ni

      Delete
  9. Kami dah mula kerja dari pejabat hari ini...

    ReplyDelete
  10. waaaa blog kita pun adaa..mekasih sal!!

    ReplyDelete
  11. Saya pun introvert, best duduk rumah. Yang tak bestnya sebab masih student, otak jadi lembab bila dah lama tak study sejak PKP ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Study online x sama dengan masuk kelas kan? Sabar la Aisya. Study je apa mampu

      Delete
  12. sama la kita.
    intorvert.
    takde masalah if kena dok rumah.
    tapi tapi tapi... lama sgt gini boleh jadik biol gak, sal.
    anak-anak pun dah berkepak keboringan memasing :) ha ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul aida. Kita yang suka duduk rumah ni pun dah gelisah. Kalau extrovert tu lagi x tentu arah

      Delete
  13. aida ada buat segmen kat blog.
    moga sudi la join :)
    matlamat nyer nak buat satu bloglist kekal kat blog.
    senan nak blogwalking.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha allah Aida. Sekarang selali online pakai hp. Tu yang jarang join segmen

      Delete
  14. syok betul pkp ni, walaupun WFH, mmg santai habis kat rumah..ingatkan duk rumah sampai 9 Jun, tetiba hadiah hari pekerja...'kena gi kerja'..hahaha...

    Salam hujung Ramadan..selamat beramal di 7 hari terakhir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Xpela kerajaan nak hidupkan balik ekonomi so marilah kita bekerja. Tapi dh syok duduk rumah, berat rasa nk g opis. Huhu

      Delete
  15. Tq sal. Seronok rupanya pergi kerja time PKP ni sebab jalan clear. hehehehe Apa pun semuga kuman virus covid 19 ni terhapus dari muka bumi. Walaupun akak lebih suka duduk rumah tapi dah rindu nak bergosip dengan kawan-kawan sambil makan-makan JJCM. Salam Ramadan sal

    ReplyDelete
  16. marilah bekerja seperti biasa sambil mematuhi SOP yang ditetapkan. ehhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bersama kita putskan rangkaian covid19 katanya..

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com