Thursday, 20 February 2020

Rindu Pada Mu

Rindu Pada Mu - Yasin

Tiada sehari yang berlalu
Tanpa ku mengingati Mu
Rindu pada Mu
Sentiasa mendambakan
Kasih dan sayang Mu

Semalam aku bermimpi
Dalam hujan ku berlari
Berlari mencari
Memangil-manggil nama Mu
Nama Mu yang sempurna

Kuharap dan kuberdoa
Semoga dapat bersua denganmu

Tiada kata yang dapat ku gambarkan
Perasaan yang ku alami
Cinta ku ini tiada berbelah bagi
Cinta yang suci dan abadi

Adu'llar Rahmani
Arju An La Tinsani
Fi Kulli
Awqati
Nafsi Wa Fuadi
Laka Ya Maliki

Apakah aku diterima
Atau kau kan membiarkan saja
Kerana ku berdosa
Jangan biarkan ku terhina
Ku merayu pada mu





Siapa pernah dengar lagu ni? Lagu ni antara lagu Yasin yang aku suka selain dari Mimpi Laila, Salsabila, Kerana Dia dan Alhamdulillah (duet dengan Too Phat). Lagu ni mungkin kurang popular tapi aku suka sebab suara Yasin sedap dan lirik lagu ni penuh makna. Tentang seorang hamba Allah yang mengharap kasih sayang dari-Nya walaupun sedar diri tu banyak dosa.

Nanti korang dengar lah ya, pastu share pendapat dengan aku. Thanks for reading!


Status : Dah putus asa mengharap cinta manusia

12 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. tak penah lagi mama dgr lagu ni. mv menarik siap ada wardina lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa ni wardina baru berhijrah pakai tudung tak silap saya

      Delete
  3. suka lagu Alhamdulillah..lirik penuh makna..

    ReplyDelete
  4. dah dengar lagu ni..nada dia quite upbeat sikit, kalau lower the tone, lebih syahdu kot rasanya..

    ReplyDelete
  5. ya suka dengar lagu ni. dari dulu lagi :D

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com