Saturday, 1 February 2020

Berakhir sudah Januari

Assalamualaikum dan apa khabar semua! Allahu, Januari terasa begitu lambat berlalu. Mungkin sebab bulan lepas aku demam sampai 2 kali. Ni pun baru nak baik. Atau mungkin jugak sebab bulan ni macam-macam bencana yang jadi. Virus Wuhan, gempa bumi Turki, gunung berapi Taal di Manila. Risau dan sedih. Pendapat peribadi aku, semoga apa yang jadi dekat China tu mendatangkan keinsafan kepada rakyat dan pemerintah China. Tolonglah jaga kebersihan dan jangan makan pelik-pelik lagi. Pemerintah China pulak janganlah ego dan cakap besar macam dia tu kuasa paling hebat dalam dunia.

Ah malaslah jadi keyboard warrior. Tulis bahasa Melayu bukan bahasa Mandarin yang aku expect diorang nak faham. Haha.

OKlah, meh kita tengok siapa yang jadi penyeri Blog Sal di bulan Februari..sekuntum mawar merah sebuah puisi..Eh, ternyanyi pulak.

Siti Yang Menaip
Blog: http://sitiyangmenaip.blogspot.com/

Nina Mads
Blog: http://ciksukataip.blogspot.com/

mamapp
Blog : http://www.mamapipie.com/

Wak Lat
Blog: http://tigalalat.blogspot.com/

Azhafizah MN
Blog: http://www.azhafizah.com/

nohas
Blog: https://al-pakri.blogspot.com/

paridah
Blog: http://karyaku-paridahishak.blogspot.com/

Mrs.A
Blog : https://mrsablogstori.blogspot.com/ 

notie
Blog : http://sajesuka-suka-notie.blogspot.com/

Jepun Mari
Blog : http://jepunmari2.blogspot.com/

Han Hanni
Blog : https://puapoo.blogspot.com/

ezy.xixii
Blog: http://lemonribena.blogspot.com/

adianiez AIDA
Blog : http://www.adianiez.com

Sha Mohamed
Blog:http://kasihkuamani.blogspot.com/

Mimie
Blog: https://www.mimiazirah.com/


OKlah, macam biasa nak ucap thanks kat sesape yang selalu singgah kat blog aku ni. Tak kisahlah follower, silent reader atau kaki komen, korang semua memang awesome! Thanks a lot, walaupun korang tak sedar, aku memang happy dengan kehadiran korang. Nanti free aku gi jalan-jalan blog korang ye!

Doakan aku dapat berpindah tempat kerja memandangkan company aku kerja sekarang tak tentu lagi masa depannya. Paling penting aku nak sihat. Nak dapatkan berat badan seimbang dan nak ceria balik macam dulu.

Till then, see you next time, lovelies! Thanks for reading and supporting my blog ya!


31 comments:

  1. semoga semakin sihat & ceria dan dapat kerja baru...

    ReplyDelete
  2. Moga dapat segala-gala yang dikehendaki.

    ReplyDelete
  3. sal ko nyannyi wak nk fantunn..
    buai laju2 smpi pohon sena
    apa dlm baju wak tnye jee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyo wak, nak berpantun g blog kak ParidahIshak

      Delete
  4. Sekejap je dah februari kan.... hari tu wish tahun baru eh lah ni dah bulan 2...huhuhu masa macam roket terbangnya. Semuga Allah mempermudahkan urusan Sal dan semuga sal cepat sembuh dan sihat serta happy macam dulu2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dapat travel ni baru hepi balik kot. hehe

      Delete
  5. jangan, nanti diorang bukak google translate, baru tau..hahahhahahha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. orang malaysia pun tak habis baca blog ni, apatah lagi orang tanah besar sinun

      Delete
  6. abis dah ekk Januari :)
    baju raya lom carik lagi ni, sal hu hu hu hu...
    karang, tetiba dah April. fengsan lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, dah nak dekat bulan puasa. kejap je rasa

      Delete
  7. Semoga semuanya baik-baik je. Sekarang dah masuk february pun. Semoga cepat sihat Sal. Aaminn

    ReplyDelete
  8. harap pasni rajin menghapdep blog tau.. hehehehe

    ReplyDelete
  9. Mrs. A rasa pulak sekejap aje bulan Januari dah berlalu Sal.
    Didoakan semoga Sal berjaya menambah berat badan dan dikurniakan rezeki dapat kerja baharu.

    ReplyDelete
  10. Dah masuk Februari..
    sha doakan sal dikurniakan kesihatan yang baik dan dipermudahkan urusan untuk bertukar kerja..

    ReplyDelete
  11. x tersenarai tp nak hadiah boleh tak? nk tggu 6 game lambat lg eh ehhh

    ReplyDelete
  12. Lama tak jenguk blog Sal tapi LZ sentiasa mendoakan agar Sal sentiasa sihat dan ceria selalu..

    ReplyDelete
  13. tahniah2... 2020 boleh komen byk2 lg

    ReplyDelete
  14. wooooot woooottttttttt nama itew laaaa..
    ini jarang jarang terjadiiii ni..

    ReplyDelete
  15. Eh tak sangka pulak blog akak pun ada.. Nanti nak terjah blog yang lain jugak

    ReplyDelete
  16. sekejapan aje dah berlalu kan.. tak sangka mama masih tersenarai.. yahuu

    ReplyDelete
  17. 2020 memang byk komen sbb byk sgt masa terluang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Esok dah ada keje n ada baby takut Nina langsung tak sempat tengok blog. So enjoy je sekarang

      Delete
    2. tulah sal.. dh boleh agak. sekarang semua post dh buat autopublish sampai tahun depan. hehehe

      Delete
    3. Hahaha. Moga ada rezeki baby n rezeki keje untuk nina tahun depan ye. Aminnn

      Delete
    4. Aaminn.. maceh Sal. Harap2 boleh kerja lah tp masalah lain pulak kt penang ni. banyak company kena covid.

      Delete
    5. Samalah KL ni. Tu pikir dulu nak lompat keje. Padahal lemau jangan cakap la

      Delete
    6. hari2 sil cerita operator kena covid pun dh risau kt dia.. kadang2 kerja lama kt tempat tu sbb boleh hadap stress, kawan pun ok

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

 

Template by BloggerCandy.com