Sunday, 22 September 2019

Sharing Sunday : Tekanan Darah Yang Sesuai Dengan Umur


Bila kali terakhir korang check tekanan darah? Normal tak? Share lah di ruangan komen.

P/s : Jaga diri tau. Jangan stress nanti sakit macam aku. Take care semua!

20 comments:

  1. Alhamdulillah SAL, di usia kak ana ni masih normal lagi BP cuma kak ana masih berjaga2 juga lah kan bila usia kian meningkat ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga kak ana sekeluarga sentiasa sihat ye

      Delete
  2. Replies
    1. Insha allah. WP pun amalkan gaya hidup sihat. berkebun dan banyak makan sayur. betul x?

      Delete
  3. macam lama sangat tak check BP ni. takut juga nak check

    ReplyDelete
    Replies
    1. check bp tak seram pun. saya takut kalau check gula sebab kena cucuk jari nak amik darah.

      Delete
  4. hmm kita dekat tahap minimum tu. mak kata memang kitorang low blood pressure.

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah. tu yang tak boleh kalau tak jaga makan atau duduk bertinggung lama2. berpusing dunia

      Delete
  5. Dulu masa stress kerja dengan boss hampir saje nak jadi darah tinggi. Jadi selalu buat check up tapi yang di kesan ialah kolestrol jahat ada...huhuhu. Tapi nasib baik tak start makan ubat darah tinggi tapi kena start makan ubat untuk kolestrol jahat. Apa pun kena selalu buat check up. Sekarang banyak penyakit timbul tanpa kita sedari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu masalah kolesterol jahat ni orang kurus. betul tak?

      Delete
  6. 2 3 thn lepas darah really go upstair, trus doc bagi MC suruh mkn ubat, since then trus mkn ubat control darah tinggi.. tho bila cek up darah ok, still perlu continue mkn ubat, tambah lah dlm darah keluarga, mmg jenis darah tinggi 😣😣

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat cmane kan. jangan skip makan ubat n selalu buat check up ye

      Delete
  7. Alhamdulillah setakat la masih ok lagi. 16 sept lepas baru lepas cek

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. masa preggy memang lagi kena jaga sebab 2 nyawa kan

      Delete
  9. Tq sharing this cik sall.. umur2 akak ni mmg kena extra jaga kesihatan.. bab2 tekanan darah ni mmg kena ambil tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita. dah lebih 30 ni macam-macam penyakit datang

      Delete
  10. Akak check dua tiga kali gak seminggu. Maklumlah kadang2 makan benda high salt content lupa diri, berfikir sampai stress kalah pendeta hahahah Alhamdulillah, setakat ni masih range normal :)

    ReplyDelete
  11. Ooo Makin berumur Makin Naik ye

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com