Wednesday, 24 January 2018

I'm back!!

Warning : Ini adalah entry rambling+merapu. Read at your own peril

Assalamualaikum dan hai semua..

Alhamdulillah, home sweet home. Actually hari Isnin aku dah sampai rumah. Semalam sibuk kemas baju, kemas beg, kemas bilik pastu tidur. Tak taulah nape badan rasa letih dan lemau sangat. Maybe sebab period, or maybe sebab beralih cuaca. Bayangkan lebih seminggu terperap dalam suhu tak lebih 9 degrees, balik ke negara beriklim khatulistiwa. Tetibe semalam hidung dah start meleleh. Nice! Hari ni aku kerja, rasanya tak sanggup amik MC.

So, here I am at work, today so kelam-kabut, bangun lewat and everything. Pastu jalan jam. Pastu check result Atletico Madrid kalah. Dahlah Liverpool pun kalah dan Rafael Nadal tarik diri sebab injured for Australian Open. Luka paling perit adalah Alexis Sanchez pemain yang aku minat sejak dia masih berhingus sampai dah ada six pack pindah ke kelab rival - Manchester United. Tapi aku suka video promo dia. Nampak sexy giler main piano pastu tayang perut boleh basuh baju dia tu. Hahaha. Aish, asal gatal sangat ni!

Tu alasan-alasan kecik je, kemurungan aku pagi ni adalah disebabkan poket tengah kering. Sape suruh ikutkan sangat nafsu travel tu! Tak pernah aku travel sampai berhutang. Tapi bukanlah hutang Along atau Ah-long, tapi hutang my travel partner. Nasib baik dia tak berkira bayarkan duit flight dan expenses aku dulu. So terharu dear, rasa nak nangis. Thanks a lot for understanding how badly I need a break. Ingatlah rakan-rakan, jangan join MLM. Nangis tak berlagu.


Shout out to whoever invented concealer and foundation, coz I would look macam hantu today if it wasn't for them. Sunburn teruk walaupun gi tempat sejuk. Kulit kering dan jerawat naik mencanak. Benci betul tengok muka sendiri. Kalau ada laki mau dia pun nangis sekali. Kah kah.

OK then, I should go, kerja melambak seminggu aku tinggalkan. Bad mood tolong pergi jauh-jauh. Duhai hidung, tolonglah berkerjasama. Duhai hati, aku dah bawak kau jauh ke seberang lautan kau nak menjeruk rasa lagi kenapa? Cukup-cukuplah tu.

Maybe I should just blame it on hormones..Yerp!

41 comments:

  1. untung la de orang payung hahaha..
    semoga hingusan berlalu dengan cepat DAN sesambil travel tu usha mamat hencem kut mana tahu bolh bawak balik mesia ngegeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. balik dah Zie...haha. x bawak balik sesape pun

      Delete
  2. moga cilsal sihat sepenuhnya, ye lah baru lepas bercuti segan pulak nak ambik mc kan, kerjalah kalau terdaya tak terdaya tu mc jugaklah jangan dipaksa2..

    InshaAllah hati tu pasti akan terubat dan terisi satu hari nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far dah hari kedua, masih bertahan

      Delete
  3. SLMT BERTUGAS DGN PENUH SEMANGAT SAL..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. cute macam orang yang tulis..hahaha

      Delete
  5. hehehe ini memang after effect balik jalan2 eh ? bebelan hati.. makan vitc orang pesan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. vitC boleh ubat hati ke?hahaha

      Delete
    2. vitc ubat sok sek sok sek tu.. hati memang tadak ubaaat. rindu jugaaa tiada ooobat. oooh obat ooo ooobat mari beli ooobat..

      Delete
  6. jgn salahkan liverpool kalau hidung sok sek sok sek... tlg salahkn sanchez ko tu yg buatkn kemurungan ko bertambah2 ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..tumpang nangis kat bahu Van Djik

      Delete
  7. Wah bercuti ke mana tu Sal. Sejuk nau cuaca kat sana. Ana hanya rasa cuaca sejuk kt malaysia ni je. Hehe. Nk ke luar negara tak lagi kot thn ni.

    Dah seminggu cuti ye? Kerja dh pgl tu. Selamat bekerja. Moga hati yg hlg tu kembali bertaut kembali ke jalan yg benar. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah hati lebih tenang sekarang. Thanks Ana

      Delete
  8. Hye sal.. Welcome back.. Chayook.. Chayook..

    ReplyDelete
  9. Ingat ada contest kat sini. kat blog Siti ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye abang mkl, kalau join, drop link kat sana ok

      Delete
  10. Amboih..... dah sedap bercuti cutian oversea, nak berkeluh kesah pulak.....meh sini hakak kutil sikit pipi yg berjerawat tu....
    Tu yg malas tu nak berjalan, duit pokai lepas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..janganlah kutil saya mak. dah le sakit hati, sakit pipi lagi.

      Delete
  11. Selamat kembali bekerja cik Sal jangan lupa makan ubat supaya tak yah MC hehehe...

    Orang kata happiness is a choice. So Mrs. A sarankan cik Sal choose la to be happy ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baiklah Mrs.A. sedih-sedih nak buat apa kan...

      Delete
  12. Jetlag lagi Kut.. time poker kering Dan bad mood bacalah balik entry sal pasal travel Tu mesti Rasa berbaloi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila bad mood tengok gambar-gambar travel hari tu rasa happy balik. Haha

      Delete
  13. Welcome back Sal..
    Harap lebih bersemangat masuk kerja, hehehehe.
    It's okay Sal, duit boleh dicari.. ;-)

    P/s : Sal dah terima hadiah LZ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah LZ. lupa bagitau aduhai. nak buat entry memang tak sempat. sorry ye

      Delete
  14. Eeeeeee.. rajinnya tak sihat pun datang kerja..!
    Kalau kak ain laju2 gi cari m.c. je lagi pun angin2 oversea tu masih melekat, so tak abis berangan lagi.. hahahahaa..

    ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. berangan lama sangat ni.nanti member opis kata lupa jalan ke tempat kerja

      Delete
  15. takpe takpe... keje dulu.
    kalau stress sgt, gi travel lagi :)
    tapi tu la, kumpul ongkos nyer dulu hi hi hi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, stress fikir mana nak cari duit nak travel ni.

      Delete
  16. kak.. CT dah jumpa ubat rinduuuu hahaha ada orang tolong carikan ubatnya sampai dapat kak hahahaha.. tapi skarang takut nak telan obat ke tidak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius ke? wah cite camni kena pm tepi. hahaha

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com