Friday, 11 November 2016

Cadangan topik

Ada banyak benda boleh sembang...



1. Donald Trump adalah presiden baru United States. Apa akan jadi pada Amerika? Apa akan jadi pada dunia? Fuhhh...menarik kalau ajak borak ni.

2. Elly Mazlin tarik diri dari Gegar Vaganza. Mana perginya Ely Mazlein yang boleh buat hati kering je masa kena kecam nak jadi klon Siti Nurhaliza suatu masa dulu? Poyolah sejak bila pandai sentap? Macamana eja Eli Mazlin yang sebenarnya?


3. Liverpool top of the table. Sampai bila? Ada peluang ke jadi juara season ni? Aku rasa peluang cerah. Same old mantra every year. Kah kah.

4. Aku baru balik dari Jepun by the way. Nak dengar cerita aku tak?

5. Piala AFF Suzuki 2016 dah nak mula. Agak-agak Malaysia boleh menang? Ke kau rasa FAM tu baik bungkus je masuk tong sampah.




Punya banyak topik. Bila aku nak kahwin jugak yang kau nak tanya. Buang masa.

49 comments:

  1. Banyak sebenarnya topik kalau diajak berbual tapi balik-balik topik bila nak kahwin tu juga yang paling best, Sal ^_^ Hehehe...

    Janganlah sebut pasal Trump mahu pun Elly Mazlein. Dua-dua akak tak berapa gemar nak ajak sembang tapi memang pun hot topic sekarang ni, ramai yang suka mengutuk ^_^

    Sambung kisah Jepunlah Sal senang. Kang Jepun tak habis, Melbourne terbengkalai, dah nak buat itinerary travel tempat lain pulak.

    Eh, Krabi dah habis ke belum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan pasal sembang kat blog. Tapi sembang kat luar. Taulah spesis dah lama x jumpa ni takde benda lain nak tanya

      Delete
  2. KISAH SOSIAL N POLITIK NI PENING NK FIKIRKANNYA SAL...TOPIK JALAN2 TENGOK KEINDAHAN ALAM TEMPAT ORG BOLEH LEGAKAN STRES N DPT INFO KUT MANA TAU NK TRAVEL KE SANA JUGA SATU HARI NANTI

    ReplyDelete
  3. crita yg hapening2 je..
    cite blik dr jepun la pe lagi..hal politik mls nak cita..
    cita bab artis pun ok jugak hahha

    ReplyDelete
  4. Carilah cerita yg boleh memantapkan jiwa sket, wat pe citer pasal politik, pasal artis ni, wat tambah dosa je.

    Watlah citer nak jadi usahawan cendawan ke, usahawan jagung rebus ke, mana tau tercetus inspirasi, hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, mentang-mentang baru balik dari Cameron

      Delete
    2. Tak berkenaan lansung tau, topik jenjalan ngn topik artis nih

      Delete
  5. Ko sebut or sembang no 3 tu, kite putus kwn yaa!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah...no.3 tu sebenarnya topik seram nak sembang

      Delete
    2. Haha..doakan Liverpool win the league. Kitorang hepi setahun

      Delete
  6. Replies
    1. habis dah..nama pun short vacay. so, short blog entry

      Delete
  7. Keep the blue flag flying high.. ehh tetiba.... by the way, slogan the reds tu kitaorg dah lali, setiap musim ada...oppsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah..blue flag tu bolehla amik tempat nombor dua.

      Delete
  8. macam2 kan sal. paling menarik trump takkan ambil gaji presiden yang berbilion usd setahun tu. bagus juga kalau tokoh bisnes jadi ketua kerajaan, takdela sibuk nak cari kekayaan daripada harga negara. ini one side of good la yang saya nampak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. somehow perjalanan Trump menjadi presiden ni mengagumkan jugak. Tapi tulah, Trump ke, Hillary ke, sama je natijah nya. Hanya mampu berdoa yang terbaik.

      Delete
    2. tapi kan, naj.ib pun kaya juga. yang jadi masalahnya sebab tamak. doakan yang baik utk negara kita

      Delete
    3. Tu lah kan..harap yang mana ambil hak orang tu cepatlah sedar salah sendiri

      Delete
  9. Topik no 1 lh ...

    Cam lawak je bila semua suspen trump menang.

    Gaya si hilary tu baik nau...

    ReplyDelete
  10. Lbh baik nmpk clear dia musuhi kita sbb yg lg sorang tu pun musuh juga tp dok cover2 line...

    Cisss

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..Trump hanya cakap dia akan buat. Hillary actually pernah buat.

      Delete
  11. Sambung citer jepun lh sal.

    Kalo malas...

    Buh gambo je bnyk2...

    Cepat update...

    ReplyDelete
  12. ahahha... topik tu sentiasa jadi pertanyaan.. hihi

    ReplyDelete
  13. topik kak lina pom pom tu,mmg viral ...

    ReplyDelete
  14. Hihi...soklan soklan cepumas cenggitulah baru best nak dibincangkan Sal. Apa kerlas bincang topik GV haha...

    Tapi, tiap tiap mlm Isnin hakak layan GV hokey!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita Mak..GV diutamakan, bola esok-esok pun boleh tengok..haha

      Delete
  15. Soalan no 5 tu sensitif sikit.. Malaysia cam tak boleh go je, elok hantar JDT lagi bagos.. ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah..jangan main-main. Jersi baru ni 'ganas'..at least boleh menang jersi tercantik

      Delete
  16. 1. Donald Trump... Ada yg panggil Donald Duck... Ada yang panggil Trompet... Apa ke payah bebeno nak nyebutnyeeee? he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape salah sebut.. "You're Fired!". jangan main-main SS..hahaha

      Delete
  17. Ely Mazlin patut tuko nama... Elyien Malaslalayanko.. Haaa gitewww... ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukar nama..EhRimas MacamTakdeOrangLain pun OK

      Delete
  18. Kat jepon ada slipor jepon tak cik sal? he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tak perasan lah plak SS. rasa macam takde

      Delete
  19. Mana pergi ni Sal. Penat akak refresh page ni masih di tajuk lama. Penyakit sibuk ke atau penyakit malas yang hinggap ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua-dua pun ada kak..haha.bila tak sibuk, malas or ngantuk lah pulak. hihi

      Delete
  20. Minat nak tahu topik ni 1 dan 4

    ReplyDelete
  21. Soalan bila sal nk kahwin tu mmg dh lama simpan kemas..bukan kuasa kita serah pd Allah

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com