Monday, 1 August 2016

Ogos yang tak berapa nak merdeka

Assalamualaikum semua! Ogos tiba lagi..Bulan yang memang kebiasaannya aku sibuk. Iyelah, aku ni kerja bahagian arkib, so tiba-tiba bersepah pameran Merdeka sini-sana yang aku terlibat. Maka jangan tanya ke mana aku mengilang. Sibuk kat opis le tu. Tak pun, outstation.

Sebelum aku ghaib bagaikan Puteri Gunung Ledang di balik puncak (wah..gitu!), ijinkan aku share senarai pengomen tegar bulan lepas. 4 entry, kira banyak lah tu kan. Oh by the way, jangan mintak cerita raya dari aku. Tulis cerita raya is not my forte. Lagipun, cerita lebih kurang sama je. Lainlah kalau cerita pengalaman kali pertama beraya di perantauan ke, beraya dengan mertua ke, raya kena kerja ke (mintak jauh) barulah syok nak tulis ye tak. Korang pun teruja nak baca.

Intro panjang macam filem hindustan.. Mana senarai pengomennya? Mana? Mana?


Tu dia...


1.Jari Manis
Blog : http://jarimanistravel.blogspot.my

2. Scdha Sein
Blog : http://scdhaseinphoto.blogspot.my/

3.Muhammad Khairuddin Lim
Blog: http://kakitravelkhairuddin.blogspot.my

4.Siti Yang Menaip
Blog: http://sitiyangmenaip.blogspot.com/

5.Siti Nurzafirah
Blog : http://miamorzafirah.blogspot.my

6. Yana Yani
Blog : https://iamaproudmama.blogspot.my

7. Mummydearie
Blog : http://mummydearie.blogspot.my/

8.Hainom OKje
Blog : http://hainomokje.blogspot.my/

9.nhhas
Blog : http://hnr318.blogspot.my/

10. Zie Azi
Blog : http://jepunmari2.blogspot.com/

11. aRz MoHa
Blog : http://www.arzmoha.com

12.  Farrah MF
Blog: http://famf-tower.blogspot.com

13.Farah
Blog : http://herlifemanual007.blogspot.my/

14. Puan Kutu
Blog :  http://puankutu.blogspot.my/

15.Anies
Blog : http://aniesandyou.blogspot.my/

Kita sudahi entry ini dengan gambar propa. Kah kah. OKlah gais, jangan rindu aku tau. Bye..


57 comments:

  1. Hi Salbiah, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. orait Aini, I'll email to you as soon as possible.

      Delete
  2. Cantik nya baju dan aksi cik Sal ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..thanks kak noor. aksi propa namanya

      Delete
  3. hahaha.. part raya lain dari tahun sebelumnya tu, ai like.. wink2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau lain barulah berbaloi nak cerita..haha

      Delete
    2. okey ! nak tunggu next year lah.. :D

      Delete
    3. di sana menanti, di sini menunggu

      Delete
  4. huiyooo ~~~ macam retis lah orang dalam gambar tu.. nak sain bulihhh ?????

    ReplyDelete
  5. suka jugak gambar bebajet retis ni.. nanti tolong amekkan gambar zaf pulak naaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. posing ala-ala insta kononnya..boleh je, Zaf nak posing cmane?hehe

      Delete
    2. nak posing sama cam akak jugak.. boleh dak ?? hiks

      Delete
    3. haha..boleh je.nak pinjam kasut tak?

      Delete
  6. Fewwwittt... wahhh posing cam retis ni ... hihihi

    ReplyDelete
  7. Bukan main lagi aksi posing tuh :)

    ReplyDelete
  8. Nasib baik tak tercampak kelas sebelah! Sorrylah, Sal,..bulan lepas tak sempat nak congceng kat sini sangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah, saya pun x berjalan blog orang sangat

      Delete
  9. no 15 nk terbang ke rio... bye2 jumpa lagi... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik-baik, jangan bawak balik virus zika

      Delete
    2. nk bw balik aurelio..winduuuuuuuuuuuuu kat dia ;-)

      Delete
    3. aurelio..kaki dah baik belum? power tapi asyik injured, sayang betul

      Delete
  10. Tahniah kpd rakan2 yg tersenarai... saya bw dah kelaut ni huhu... salam ceria ogos Sal.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Ogos abang Khir..saya pun dah lama tak jalan2 ke sana

      Delete
    2. bw mood kadang kelaut kadang ke darat...

      Delete
    3. kadang sampai ke angkasa lepas

      Delete
  11. Replies
    1. bukan baju raya sebenarnya..tu baju beli nak pakai g wedding

      Delete
  12. Mentang mentanglah baju cantik buat buat propa pulak.....nyampah mak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. propa blog sendiri takpe Mak..haha

      Delete
  13. sweet jer sal dgn baju kaler gitu..chomel..

    ReplyDelete
  14. Dah lama tak singgah sini,tapi bila akak singgah sal nak menghilang pulak...
    Canteklah sal macam model mengayakan baju biru tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdelah menghilang terus..macam biskut je.hehe

      Delete
  15. ku tercari2 diriku disni....upenya kumasih kena usaha lg keras tuk pastikan diri ini tersenarai sama...kahkahkah.. tu ler sapa suh layan MALAS...

    ReplyDelete
  16. hahaha ini macam tak percaya...melekat di blog ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan pura-pura terkejut ye..haha

      Delete
  17. tahniah pada yang tersenarai!! hehe. nama yang sudah biasa baca.

    uih, kemain vogue hakak Salbiah sorang ni :P

    ReplyDelete
  18. Ehh ada juga dlm senarai walaupun sipi2 lg nk keluar carta dah.huhu

    Wah baju raya ke tu.gojesnya cik sal kita.hehehe

    ReplyDelete
  19. Tak sempat akak nak merindu dengan Sal ni tau. Walaupun kerjanya bersembunyi di sebalik gunung sekalipun, nanti-nanti muncul gak sekejap!

    Cerita raya takda, tapi gambar raya tetap juga ada ya, Sal ~_^

    ReplyDelete
  20. eh eh nama kita dh masuk list lah bulan ni yeayy

    ReplyDelete
  21. kombinasi warna yg sgt cantik..biru n pink..iolss suka sgt

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com