Saturday, 16 July 2016

Craving for 'Me Time'

Misi : Menulis tanpa gangguan dalam masa 20 minit sebab memanjang sibuk nak update blog. Kalau tak sibuk pun internet connection macam lahanat. Ready, set, go!

Assalamualaikum dan Salam Aidilfitri semua. Ah...finally! Dapat jugak masa nak tulis blog walaupun aku nak warning korang awal-awal yang entry ni takde arah tujuan.

It's just that, aku sibuk betul lately. Sibuk raya dah satu hal, sibuk dengan keluarga pun satu hal. Macam-macam jadi. Baru enam orang adik-beradik dah pening kepala. Kalau lagi ramai tak tahu entah apa.

Tu baru hal peribadi, hal kerja pun busy jugak. Minggu depan ada event, kena keluar office. Hampeh, tak tahu ke ni musim jamuan raya. Musim yang tepat untuk gi department lain buat-buat hantar dokumen atau jumpa orang, kot ada rezeki boleh tumpang jamuan raya diorang. Pastu, mana boleh miss jamuan raya company. Tak merasa lah jumpa dan bergambar ngan artis. Tak merasa tumpang aura glamer staf TV yang lain. Aku pun artis gak, artis karaoke merangkap pengulas sukan kat twitter.

Aku harap korang tak kata aku sibuk sebab Euro 2016 sebab Euro tahun ni macam sampah. Format yang bodoh, grouping tak adil, draw tak seimbang, dan pemenang takde kredibiliti langsung. Aku tengok gitu-gitu je.

Nak sangat update blog, tapi bila internet slow, memang punah impian nak edit gambar. Aku mintak maaf kat kawan-kawan yang bagi kad raya sebab aku tak sempat buat entry untuk appreciate korang. Melbourne dan Krabi tak taulah bila nak sambung, Dan yang lagi penting, aku ada dua future trip yang banyak lagi aku tak prepare ni. Ahhhh...stress!

Dah nak habis 20 minit. Thanks membaca entry tanpa arah tujuan ni. Ni pun lepas gian menaip sebab dah rindu sangat kat blog. Doakan keadaan kembali reda untuk aku agar dapat aku menikmati sedikit masa untuk diri sendiri.

Entah apa-apa entah aku ni. Belum ada suami atau anak lagi. Dah tak tentu arah sebab tak dapat 'Me Time'.

Terlebih 5 minit plak. Aku dah ngantuk sangat ni. Tido dulu. Esok banyak lagi hal menanti.

Maybe I'm just craving for a full 90 minutes of live football - A type of drug yang dah lama sangat tak dapat.

Aku yang sunyi dalam meriah.

Bye.


63 comments:

  1. internet kalo lahanat memang laaa. kita pun monyok jaa hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalah org datang bulan... ha ha ha...

      Delete
    2. serupa gaduh laki bini.. heee

      Delete
  2. kalo kita tukar 'me time' ke 'us time' nak ?? sweeeet kan haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..seriousla nak me time sangat-sangat ni..penat

      Delete
  3. semogaaaa Kak Sal diberi kerajinan untuk hapdet blog.. habiskan cerita2 tertunggak dia hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan jatuh dalam #teammalasupdateblog he he he...

      Delete
    2. kerajinan tu ada..masa mana masa?

      Delete
    3. ha ha ha... mentang-mentang dia dah khatam hapdet citer melben dia ...

      Delete
    4. tulah..takpe, nanti kak Sal copy n paste je..hehe

      Delete
  4. Artis karoeke eh... Cer nyanyi skit... Gelek2 macam anak kaza.. ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I kalau gelek, macam anak che ta..comel je..kah kah

      Delete
  5. Kalu tenet slow.. jawapnya... tidooooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangun-bangun tengok still slow..hangin weh

      Delete
  6. hahaha... comel sangat tau entri ni... adeh !

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde comelnya Firah, ditaip dalam keadaan letih dan kepala berselirat. emosi jangan cakap lah, tak tentu arah

      Delete
  7. ye ke tengok gitu-gitu je ni time Euro ??? ngeh2

    ReplyDelete
  8. eehhh ! akak !! baru 6 beradik, kalau 6 anak + akak + husband.. sobb ! rindulah nak lempar komen kat sini.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. lemparlah Firah kat mana suka..tak dapat entry baru, entry lama pun boleh

      Delete
  9. Hai sal, salam syawal. Lama dah kita tk berukhwah ek? Tak kawan dah ek? Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya kak...alahai, dalam entry pun ada mention busy..huhu

      Delete
  10. time raya busy kemahen smpi tv pun tak sempat nengok,
    tp tgh2 mlm ada pulak geng kaki bola yg ber horey2,
    hahhaa

    ReplyDelete
  11. releks sal... spain x de rezeki, terima laa yg CR7 ko tu akhirnya yg julang piala hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. semak la ronaldo tu..bukan buat apa pun.tetiba acah2 hero

      Delete
    2. tu namanya from zero to hero... hahahahahah ye la hero tu...hero laa sangattt

      Delete
    3. Dia kan acah-acah coach ala Fergie katanya..haha

      Delete
  12. dah x yah serabut2... kite fokus game vs chel plak... pg td dah baham wigan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak sabar nak bahan arsenal first week nanti..dahla diorang ramai injured..ngeh ngeh

      Delete
  13. Kita pun busy juga sampai takde masa nak berblog pun :(

    ReplyDelete
  14. Salam, hai :) Terima kasih sudi singgah blog saye..haha selamat hari raye..tu lah kan, kadang mood nak update tu sgtlah membuak-buak, tetiba tenet slow...damnn sangat! Hihi...

    p/s: sy skang layan JDT je lah, liga omputih sy tgk FIFA je, yg lain tak berapa faham..hahah

    ReplyDelete
  15. Terlalu banyak benda hendak dibuat. letih juga..

    ReplyDelete
  16. Internet pun slow..itu yang teruknya.

    ReplyDelete
  17. Chewah...aku sunyi dalam kemeriahan..

    ReplyDelete
  18. Internet klu slow memamg stress..tak bukak blog tido lagi baik.haha..biasalah tu cik sal..busy sedia.aoa2 pun selamat hari raya maaf zahir batin ye

    ReplyDelete
  19. Tenet slow ok lgi tapi kalau letrik takde lagi haru.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi paling haru kalau takde air

      Delete
  20. bila nak nonton - hello k

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..lama ni tak tengok wayang..huhu

      Delete
  21. 20min leh siap satu entri?..terbaiklah...sis JM ambik masa seminggu tau nk siapkan 1 entry ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. entry tak tentu hala macam ni bolehla..kalau entry serius maybe ambil masa

      Delete
  22. untunglah keje company surat kabor..ehh betul kan...ada peluang jumpa retis..iolls jeles

    ReplyDelete
  23. mmg tak puas hatilah EURO tu eh..sib baik x tgk ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nasib baik baca komen sampai habis.terkejut tadi

      Delete
  24. woww..future trip..nak ke mana tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat-dekat je..kak JM dah pernah sampai

      Delete
  25. kat umah sis JM..internet laju berdesup..tapi malas nk up entri huhhu

    ReplyDelete
  26. sibuk benar tu...tp cayalah dpt penuhi 20min dgn jayanya

    ReplyDelete
  27. ingat internet lahanat kat tempat akak je
    ko pun sama ye. menci tau, bayar mahal

    eh akak pun tak tengok sangat, masa ada jerman aje tengok
    nasib masa dia kalah tak tengok..haha

    hebat ko boleh cari idea dalam tempoh 20 minit
    akak, sejam pun belum tentu boleh ko tau
    hampeh...tu yang kadang payah nak up entri
    biasa up banyak sikit, pastu auto published. settled! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je taip laju-laju gitu, tapi takde point pentinglah..merapu je

      Delete
  28. Kira banyaklah sebab musabab tak dapat update blog tapi sebab malas tu takda pulak dalam entri ni. Baguslah gitu :)

    Akak pun lama tak blogwalking makanya tak tahulah siapa yang rajin update dan siapa yang tidak. Ni baru hari ni akak nak bertandang raya ke rumah kawan-kawan alam maya. Dah depa pulak dilanda malas dan sibuk macam akak juga. Camna nak khatam raya macam ni...

    ReplyDelete
  29. Tah pape lah boss tu....kalau ye pun nak outstation nanti nantilah ye dak Tunggulah jamuan department settle. Rugi weyh tak rasa rendang tok kikiki....
    Namanya pun manusia Sal...mmg gitulah bizi sokmo....Ada aje benda nak kena pikir

    ReplyDelete
  30. Sempat lagi cerita bola tu ... Hehehe ... Pergi cuti baru rehat tuh ... Sis pun Ada masalah internet connection ... Huhuhuuu

    ReplyDelete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com