Thursday, 2 June 2016

Azam bulan Jun

Assalamualaikum semua! Bulan baru, bloglist baru. Bulan lepas banyak jugak entry aku. Perasan banyak sangat lah tujuh entry tu! Orang lain tulis berpuluh-puluh! Nak buat cmane, kalau nak tulis satu entry pun belek sampai 3,4 hari, memanglah kekerapan mengupdate lebih slow dari kura-kura. Takpe, azam aku bulan Jun nak habiskan entry Melbourne!  Kau ingat awal tahun je orang berazam..tengah tahun pun ada.

Apa-apa pun, tetap curi masa nak appreciate rakan-rakan blogger yang rajin datang komen bulan lepas. Ada wajah-wajah yang aku rindui, muncul kembali....

1.Jari Manis
Blog : http://jarimanistravel.blogspot.my/

2. Scdha Sein
Blog : http://scdhaseinphoto.blogspot.my/ 

3.Muhammad Khairuddin Lim
Blog: http://kakitravelkhairuddin.blogspot.my

4.nhhas
Blog : http://hnr318.blogspot.my/

5.Mummy Julia
Blog : http://notachentamummy.blogspot.my 

6.aRz MoHa
Blog : http://www.arzmoha.com/

7.Siti Yang Menaip
Blog: http://sitiyangmenaip.blogspot.com/

8. Mummydearie
Blog : http://mummydearie.blogspot.my/

9.Siti Nurzafirah
Blog : http://miamorzafirah.blogspot.my

10. Puan Kutu
Blog :  http://puankutu.blogspot.my/

11.  Farrah MF
Blog: http://famf-tower.blogspot.com

12.adieaniez AIDA
Blog : http://adianiez.blogspot.my

13.paridah
Blog : http://karyaku-paridahishak.blogspot.my/

14. Zie Azi
Blog : http://jepunmari2.blogspot.com/

15.Hainom OKje
Blog : http://hainomokje.blogspot.my/

Thanks semua! Nanti free aku gi jalan-jalan blog korang ye! Selamat bercuti sekolah n selamat menyambut Ramadhan. Untuk kaki-kaki bola, selamat ber Euro dan ber Copa..moga index qiamulail tahun ni lebih tinggi. Tahu sangat korang tu, kalau tak sebab bola, liat nak bangun, kan! So, alang-alang dah bangun tu, luangkan sikit masa dan tenaga. Sekurangnya dua rakaat tahajud . Yang bagi nasihat tu pun sama gak sebenarnya. Liat!

Rendez-vous dans le Ramadhan! Semoga ini jadi Ramadhan terbaik buat kita..Selamat berpuasa dan beribadah di bulan mulia. Wish awal-awal, kang takut tak panjang umur. Tak pun, tahap kerajinan tu yang tak panjang. Hehehe.


Jumpa next entry! Lebiu!

50 comments:

  1. woi, rindu aku tak? hahaha... aku tunggu kau punya cerita melbourne dah abis, baru baca dari mula. kbai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kau menghilang gi mana wei..aku pun dah lama x menyingah

      Delete
  2. ahaha ada di situ, slamat meymbut Ramadhan al-mubarak

    ReplyDelete
  3. Harapnya sempena bulan Ramadhan ni, kerajinan mengupdate blog pun mencanak naik hendaknya. Maklumlah mana nak tahajud lagi, bola lagi, sahur lagi. Pendekata tak payah tidurlah bulan Ramadhan ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia..terus raya dalam hospital.kah kah..bola tu acah je, padahal tengok highlight

      Delete
    2. haha...akak pun konon aje
      dah tak mampu juga buat cam dulu

      Delete
    3. betul tu..faktor usia.lagipun sebab bulan puasa kan..banyak lagi yang lebih berfaedah nak dikejar

      Delete
  4. Ehhh.. ada nama kite kat situ.. mihmih.. thank you sematkan namaku didalam kelambu.. ehh... kalbu.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tak pakai kelambu,pakai tudung saji.

      Delete
  5. cepat lunaskan azam tengah tahun mu akak.. hahaha

    ReplyDelete
  6. Selamat berpuasa, bersahur, menahan nafsu, berterawaih dan selamat meningkatkan amal... :)

    ReplyDelete
  7. SELAMAT SAMBUT RAMADAN SAL...KAK PUN LEMBAB NK UPDATE N3 PANJANG2 SAL..TKSH SEBARAIKAN BLOG KAK DI SINI.

    ReplyDelete
  8. MD dan okje tu ada je depa berdua..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seiring sejalan tak nak kalah..haha

      Delete
  9. Cisss tengah2 taip komen ada call masuk... terus hilang komen yg ku taip...


    Lupa dh tulis apa tadi ... hihihi

    ReplyDelete
  10. Haaaaa ingat dh...

    Cepat abeskn citer melben ... sebab :

    1. Saya dh malas nk hapdet.
    2. Saya nk baca citer krabi ...

    Cepattt

    ReplyDelete
    Replies
    1. haiyoh..Krabi je pun.bukannya Hawaii..hehe

      Delete
    2. Akak kena ulang kaji dari mula. Dah lupa + berterabur mixed up dengan citer SYM sekali :)

      Delete
    3. uit..ulang kaji bagai..ada plan nak ke sana ke?

      Delete
  11. Bila JM mula mengebom...
    terus daku tersungkur di tangga ke 4...

    Mujur masih ada dalam carta...

    Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shian dia tersungkur. Meh bangun balik meh,..

      Delete
    2. alolo..kak Farrah nak dukung ke?

      Delete
  12. Fuyooooo! Ada azam tengah tahun! Cayalah!

    ReplyDelete
  13. Uiks, corotnya akak di rumah Sal ni. Sikit lagi nak kena pindah kelas ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau akademi fantasia ni..sikit lagi nak tersingkir..hehe

      Delete
  14. hoho, selmt mnymbut puasa jugk kak sal!

    ReplyDelete
  15. Syok la tak susah nk bgun sahur..tgok bola sekali harung bersahur.hehe.selamat menyambut ramadhan cik sal..

    Ada peningkatan ni..dh top 10.haha

    ReplyDelete
  16. Syok la tak susah nk bgun sahur..tgok bola sekali harung bersahur.hehe.selamat menyambut ramadhan cik sal..

    Ada peningkatan ni..dh top 10.haha

    ReplyDelete
  17. rasanya nama akak masuk dalam list ni
    for next month...rasanya lah

    ReplyDelete
  18. selamat menyambut ramadhan ye sal
    mohon maap kot ada salah silap ye =)
    chow for now

    ReplyDelete
  19. Selamat Menyambut Ramadhan Siti.... Tengok bola tu jgn lupa baca niat posa tau.. keh keh keh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siti pun boleh mummy..hehe.niat puasa sebelum tido baca dah..takpun baca sebulan terus, walaupun tau takkan cukup sebulan...hihi

      Delete
  20. Ehhh ada nama mummy la... Macehh Sal! Muahhhsss

    ReplyDelete
  21. tuuuu diaaaaa... tukang2 baling bom hahahahhaha tahniahhh

    ReplyDelete
  22. Alamak!!! Mentang mentanglah corot, tulisan pun warna lain nampaknya tu. Sah sah nak tersingkir tak lama lagi hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. warna tulisan lain tu maknanya 'visited link'..rajin pulak saya nak tukar-tukar kaler..hehe

      Delete
  23. yess masih mnngekalkan carta.. kat few people nye blog CT da kena kick out da..
    nampak sangat tak rajin blogwalking skrang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sibuk kan..banyak benda nak kena buat.akak pun sama..slow sikit Ramadhan ni

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com