Friday, 5 February 2016

Di bulan Februari

Assalamualaikum dan apa khabar semua! Sedar tak sedar dah masuk bulan Februari ye.. Cepatnya masa berlalu. Rasa macam baru je tukar kalendar 2016. Bulan Januari lepas tak taulah nape aku sangat sibuk. Sibuk kerja, sibuk urusan keluarga, tambah pulak peel aku yang tak reti hampakan hati orang. Tak pandai nak cakap "Tak boleh," "Malas" or "Kau ajaklah orang lain...". Hasilnya, badan sendiri yang lunyai. Oh, hadiah giveaway tak sempat nak pos lagi! Sabar ye, partner aku baru balik. Kitorang akan mulakan proses mengepos secepat mungkin. Ada sesape yang belum bagi alamat? Email kat salbiahm85@gmail.com ye. Senarai pemenang boleh check sini

Macam biasa, jom tukar bloglist, aktiviti wajib setiap kali awal bulan. Tujuan aku letak bloglist bulanan ni adalah sebagai promosi blog diorang kat readers lain sebagai tanda penghargaan sebab tak putus-putus komen kat blog aku. Yang tak ada pun jangan risau, aku akan tetap terjah. Percayalah, kekerapan aku merayap kat blog orang, lagi tinggi dari kekerapan update blog sendiri.

OKlah, meh kita tengok siapa yang jadi penyeri Blog Sal di bulan Februari..sekuntum mawar merah sebuah puisi..Eh, ternyanyi pulak. Apa da, 5 haribulan baru update!

1.Yana Yani
Blog : http://iamaproudmama.blogspot.my

2.Siti Yang Menaip
Blog:http://sitiyangmenaip.blogspot.com/

3.Amy J
Blog : http://www.amysyeera.com

4.Muhammad Khairuddin Lim
Blog: http://kakitravelkhairuddin.blogspot.my

5.Deanna Morni
Blog : http://kameqdeanna.blogspot.com

6. Anies
Blog : http://aniesandyou.blogspot.com/

7.Mummy Julia
Blog : http://notachentamummy.blogspot.my 

8. Mummydearie
Blog : http://mummydearie.blogspot.my/

9.aRz MoHa
Blog: http://www.arzmoha.com
 
10.tiga lalat
Blog: http://tigalalat.blogspot.my

11.nhhas
Blog : http://hnr318.blogspot.my/

12.Mardiah Diana
Blog: http://mardiahdiana.blogspot.my

13.  Farrah MF
Blog: http://famf-tower.blogspot.com

14.Hainom OKje
Blog : http://hainomokje.blogspot.my/

15. Farah
Blog : http://herlifemanual007.blogspot.my/

Tahniah Kak Yana Yani sebab berjaya menjadi pengomen paling tegar, mengalahkan juara bertahan, Siti Yang Menaip. Tapi, tak taulah nape, senarai pengomen tegar bulan Januari ni agak pelik. Bilangan komen pun sikit sangat. Mungkin sebab aku tak berapa update blog, masalah kehilangan follower atau sebab korang semua pun ada urusan lain yang lebih penting. Paling mengejutkan bila dua orang follower tu yang selama ni selalunya juara, tetibe tak tersenarai langsung bulan ni! Korang perasan tak sape? Huhuhu..diorang merajuk ngan aku ke? Apa salah saya, kakak-kakakku sayang? OK,drama!

Ramai blogger yang buat comeback, mak mertuaku kak OKje yang sentiasa OK, Amy J dan Arz Moha. Sis Mardiah Diana plak kali pertama masuk carta.

OK lah gais, rasanya tu je aku membebel kali ni. Semoga Februari ni boleh rileks sikit. Aku tak taulah, aku sorang je ke, atau ramai blogger yang macam tak ada mood. Sunyi je. Come on gais, kembalilah memeriahkan hari-hari pembaca kita, tak kisahlah walau hanya seorang dua.


Have an awesome month ahead! Thanks for reading!

69 comments:

  1. Nak pegi terjah semua jap :)

    ReplyDelete
  2. dah pun masuk feb ya sal...tahniah yg disenarai pengomen tegar,

    ReplyDelete
  3. Oh no! Bakal besan akak paling atas dalam carta! Habislah lepas ni dia tak mengaku kita besan dia tau. Baru-baru ni pun dia dah buat hal, tetiba hilang akal kita ni siapa. Hahaha!

    Tahniah pada semua pengomen tegar termasuk diri sendiri. Bukan Sal aje rasa dunia alam maya ni suram, akak pun sama. Ini boleh menyumbang kepada kemalasan mengupdate blogkan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...tapi kan kak MD, kita ni spesis yang kalau takde orang nak baca or komen pun blog kita tetap terupdate..kah kah.

      Delete
  4. hahaha.. tahu sapekah gerangannya.. derang majuk ngan akak lettew.. aiyokkk !

    ReplyDelete
  5. Pasai pa nama sy muncul dua kali na dlm pengkomen bln lps... prasan x

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, perasan jugak..xpela, huda, banyak sikit bilangan komen..hahaha

      Delete
    2. Henpon masuk air... JAdi botol air... he he he...

      Delete
    3. masuk air tasik wakenatipu la tu..haha

      Delete
    4. Ha ah lah... kena sampuk air wakenatipubeb...
      #wataktipulu... percayalahSitiNurHaliza....

      Okay bye

      Delete
  6. Rasa aneh bila tak nampak nama kak JM dengan kak SS kat sini :O

    ReplyDelete
    Replies
    1. cekap je mata Farah..akak pun pelik mencari diorang..mana la depa pi

      Delete
    2. Hadoiiiiii.... Soalannnnn! Rasa bersalah dah nih... Banyak blog kengkawan SS tak terjah semua... Ini baru nak dpt balik momentum... Sob Sob Sob....

      Delete
    3. ala, SS..takpe, we olls faham..kalau SS tak datang pun ktorang akn tetap gi blog SS buat macam rumah sendiri..haha

      Delete
    4. Ha ha ha... yg tu betul sal...
      kita mmg sering buat blog diaorang mcm jajahan takluk kita kan kan kan

      Delete
  7. betul tu, ramai yg dah buat comeback nampaknya.... chelsea pun nampak macam dah buat come back tuu.. ehhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, takut sikit lagi potong liverpool..adoi ai...

      Delete
  8. tahniah..pengomen2 tegar..tahun baru ni mood blogging mnjunam..dgr lagu janam janam..ambik mood..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni bukan menjunam lagi nih..jahanam dah..hahaha

      Delete
    2. Haaaaa... Memang jahanam... kah kah kah...

      Delete
    3. Ish ish ish... saya sorang je ke yg mood blogging...

      Hu hu hu...

      Delete
    4. Sbnrnya sy super stress skrg...
      so blogging blh menghilangkan stress...

      Tetiba henfon gilerz...

      Lagi bertambah2 stress nya...

      Hu hu hu

      Delete
    5. hadoi..kesian huda.tukar handphone baru la..

      Delete
  9. Memang jarang blog walking 😕

    ReplyDelete
  10. Wahhh tahniah semua !!

    selamat bercuti semua !!

    Jom vote blog acik di MSMW 2016 : Cara mengundi di sini

    ReplyDelete
  11. Wahhh tahniah semua !!

    selamat bercuti semua !!

    Jom vote blog acik di MSMW 2016 : Cara mengundi di sini

    ReplyDelete
  12. Ada terselit jugak nama akak di situ,...rasa macam dah tiga bulan tak jenguk Sal ;)
    Apa habaq, Sal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, takdela sampai 3 bulan..haha.sihat kak, cuma busy sikit..bila dah free, malas pulak

      Delete
    2. Statement Cikgu Ceketed... Statement mintak prihatin... kah kah kah...

      Delete
  13. Tahniah buat YY yg menjuarai carta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Farah bila nak juarai carta? hee

      Delete
    2. tulah, boleh amik kesempatan SS tengah sibuk ni

      Delete
  14. sal...sorry dah lama nk muncul kt sini...bz dgn urusan duniawi...huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duniawi katanya... HAdoiiii ayatttt... Sastera bafakkk...

      Delete
    2. komen jangan skema sangat boleh?haha

      Delete
  15. rasa mcm tau jer sape 2 org tuhhh...ehemmmm...paham2 jer laa kan...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeling Jay Emmmm.... Jeling Jay Emmmm.... Jeling Jay Emmmm....

      Delete
    2. depa sibuk terbang sana-sini..kahkah.janji souvenir tak lupa

      Delete
  16. Tahniah buat pengomen tegar...

    Akk ni walaupun blog suam2 kuku tetap jg hapdate, dapat 1,2 komen pun dah gumbira sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah saya kak..hehe.gian nak menulis kan. ada ke takde komen tu belakang kira.

      Delete
  17. Bulan Januari semua orang sibuk setup azam baru... ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi, setup azam sampai sebulan..haha

      Delete
    2. ahaha weh setup azam untuk setahun.. mau x khusyuk..
      ada lagi plak azam tahun lepas x capai.. jenuh cover..

      Delete
  18. Sorry Cik Sal... Lama tak jenguk... Hanya sempat drop beberapa msg di beberapa blog... Ohhhh! Tidak nama ku tercampak dari carta... Sob Sob Sob...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apalah SS..SS dah sihat ke?nanti free I g jalann-jalan sana ye

      Delete
    2. samalah uols.. entry SS pun dapat jenguk sikit2.. JM pun.. Kak Sal pun.. Kak Farrah pun semualah !!! aargh !!

      Delete
  19. Baru sampai dekat blog ni semalam sis. hihihi. Jauh perjalanannya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...takpe.tuan tanah pun tak sempat mengupdate

      Delete
  20. Eh....mak mertua ko pun termasuk carta ek Sal hihu....patut ar ko dtg ngomen mlm tadi ek. Cis!!!

    Betullah Sal, mak pun sama, sawan malas menulis dahsyat betul bulan ni..

    ReplyDelete
  21. Ptutlah tengah minum Wonda coffee tersedak....

    ada orang sebut nama kita.
    Sal mood bw dan up entri aRz agak ke tengah laut sambil dibadai ombak...

    insyaallah ada entri terbaru tak lama lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokmo entry kelaut Arz ni.. wakakaka.. cakap orang aku pun sama =P

      Delete
    2. samalah..bukan ke laut lagi ni, dah terselam terus

      Delete
  22. sAL OOOO sAL...skroll berkali2..pesal nama Jari Manis tak masuk list ni huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..jari manis kurang manis la bulan lepas..mana tau ada rezeki bulan ni..

      Delete
    2. konpem next month masuk balik.. worry not laaa.. jamin !!

      Delete
  23. Sal!!! sorry tau..last month sibuk travel pastu mood swing!!! so this month i buat comeback!!! rasa sunyi kalau x datang sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pun rasa sunyi kalau u tak datang, kak JM..sedih tau

      Delete
    2. ahahaha yang travel sama pun kat blog tersisih.. nasib ada buat comeback..
      sekali Akak JM bom.. semput ceq..

      Delete
  24. siapa 2 orang follower yang tenggelam tu..iskk!!!! cam janji lak heheeh...kebetulah tu Sal...2 org tu masih setia ngan blog Sal ni cuma kekadang tu sibuk ngan urusan lain..jgn ambil hati eh...ambil daging x pe hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengsan baca komen nih... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hahaha..amik daging takpe, amik lemak tak nak..

      Delete
    3. ahahaha janganla amek daging n lemak Kak Sal.. tatau tinggal apa nanti..

      Delete
  25. adeh.. kenapa rasa macam bakal terkeluar carta eh this month..
    bukan blog akak je.. tapi blog orang lain juga T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog akak rasanya CT still in, sebab tak berapa update pun, orang pun tak ramai datang komen..haha

      Delete
  26. terpelosok di nombor 6 yeahhhh cm liverpool di akhir musim hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..apa sangat la nombor 6. Liverpool pernah duduk nombor 11, tu namanya big club.

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com