Saturday, 5 December 2015

Dari Liverpool ke Kota Baru

Aku nak tanya sikit, walaupun tahu korang tak boleh jawab : Apasal lately Liverpool power sangat ni? Gol skit-sikit dahla, yang sampai 6 bijik tu dah kenapa?


Mampu ke kehebatan tu diteruskan menentang musuh tradisi, Kota Baru United (baca : Newcastle United) di stadium St.James' Park. Lately Liverpool asal gi stadium orang je buat perangai sampai tuan rumah terduduk diam. Stamford Bridge, Etihad dan St. Mary's semua dah dapat 'kenangan terindah'.


Fan rival yang dengki pun berkata, "poyo je fan Liverpool ni, baru sekali-sekala menang, nak berlagak, hari tu semua senyap!". Eleh...biasalah tu, time menang kita berlagak bagai nak rak, bila kalah, kita gi menyorok dalam gua. Non-football fans harap faham yang menyorok dalam gua hanyalah perumpamaan.

Cakap jelah korang dengki sebab kitorang dapat Jurgen Klopp, antara manager paling cemerlang, kelakor, sempoi dan humble.

Once a Red, always a Red..YNWA

***autopublish***

43 comments:

  1. Peminat bola dah bersuara..hihi...

    ReplyDelete
  2. Perh.... tegar .. sungguh tegar...

    ReplyDelete
  3. Cik sal... bukan "kota baru bersatu" ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin juga...

      Kota
      Istana
      Bersatu

      Hahaha.... boleh lah...

      Delete
    2. Fans bola mmg pggl kota baru ;-)

      Delete
    3. yup..memang bese gelarkan newcastle ni kota baru..macam man siti digelar mek siti

      Delete
  4. ahahaha.. ini memang tak boleh belah Kak Sal ! *sebab saya tak geng dengan Liverpool*

    ReplyDelete
  5. di kota baru yang indah permai memang sangat cocok jika di beri warna merah dan dijuluki the red devil musuhnya liverpool

    ReplyDelete
  6. The Magpies v liverbird

    lama x gn perkataan the magpies. Rs last gn time shearer dulu kwkwkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. zaman shearer, Given..power doh Newcastle time tu...

      Delete
  7. Saya peminat City, bila-bila nanti kalau Liverpool lawan City kita boleh pi tengok sama-sama, hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh..boleh..takde hal.sape kalah, belanja makan..haha

      Delete
  8. wak baru je balik dari newcastle., hehe2

    ReplyDelete
  9. saya minat merah, tapi saya xminat liverpool..
    ok! larikkkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya minat liverpool, tapi tak minat merah...hahaha

      Delete
    2. Akak tak minat liverpool (tak minat bola), tak minat merah ;)

      Delete
  10. da la klh own goal plak tu! acu tgk selangor? ecehhhh ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..serba-serbi tak kena lawan kota baru...selangor gak best! #misi33

      Delete
  11. Nasibla melati tak minat bola. :)

    ReplyDelete
  12. Aha, bila sawan footballnya dah sampai, memang sepatah haram pun tak faham akak ni Sal walaupun tekun membaca patah demi patah perkataan. Yalah, berlagaklah sementara Liverpool asyik menang aje ni. Nanti kalau asyik kalah aje, pandai-pandailah nak beli topeng muka gaya mana ya, Dik Sal ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  13. Kelantan pun red jg..Red Warriors..hihi..Southampton tak terer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liverpool saya lagi risau kalau lawan team tak terer..team terer diorang boleh makan, team divisyen ketiga, nak seri pun perit

      Delete
  14. Hahahaaa... gitu lah cerita nyer yer.. tapi kalau betul kelantan lawan liverpool.. kita org pertama beli tiket huhuu..

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. haha..betul tak prediction akak! Misi 33 berjaya

      Delete
  16. Seronok sal,dahlah menang dpt cuti pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada cuti, kak yon..saya keje kat kolumpo

      Delete
  17. hehehhehe....bkn selalu tgk liverpoo menang kan....biar laa fan dia menghayati moment kemenangan tu......jgn diganggu heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sedih pulak ayat bukan selalu liverpool menang tu...hahaha

      Delete
    2. haha...make sense jugalah kan deanna
      bukan selalu diorang menang
      kasi can ajelah fan dia nak bersorok bagai tu

      Delete
  18. mulalah tu datang riak dia...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. riak lebih kurang je, most of the time ke gua je..haha

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

 

Template by BloggerCandy.com