Monday, 2 November 2015

Sweet November

Assalamualaikum dan hai semua! Sebelum aku bentangkan senarai nama top pengomen bulan lepas, aku nak ucap takziah kat blogger Qaseh Vee, yang baru kehilangan bonda tercinta. Al-fatihah untuk arwah Hajah Mangiah binti Haji Abdullah, semoga ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Kemudian, dapat pulak berita sedih yang Blogger Siti Yang Menaip pula kehilangan ayah. Semoga Allahyarham Shuhami bin Sulaiman tenang di sana. Al-fatihah untuk arwah. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Semoga Siti dan kak Qaseh Vee kuatkan semangat dan tabah menghadapi ujian Allah ini.



*****



Mencabar betul nak buat entry top commentator bulan Oktober ni sebab widget yang selalu guna tu crash. Nak kata masalah Java Script, widget lain yang guna HTML coding takde masalah pulak. Aku guna je widget baru yang Farrah MF ajar, walaupun hakikatnya tak berapa faham. Not your fault, kak Farrah, memang saya yang blur. Huhuhu.

So, let's cekidout the lucky (lucky ke?) fifteen!

1. Jari Manis
Blog :  http://jarimanistravel.blogspot.com

2. Yana Yani
Blog : http://iamaproudmama.blogspot.com

3. Qaseh Abadi
Blog : http://syidamenulis.blogspot.com

4.Siti Yang Menaip
Blog:http://sitiyangmenaip.blogspot.com/

5.nhhas
Blog : http://hnr318.blogspot.my/

6.Muhammad Khairuddin Lim
Blog: http://kakitravelkhairuddin.blogspot.my

7. Mummydearie
Blog : http://mummydearie.blogspot.my/

8. Farrah MF
Blog: http://famf-tower.blogspot.com

9.Deanna Morni
Blog : http://kameqdeanna.blogspot.com

10. Anies
Blog : http://aniesandyou.blogspot.com/

11.aRz MoHa
Blog : http://www.arzmoha.com/

12. Scdha Sein (SS)
Blog : http://scdhaseinphoto.blogspot.com/

13.tiga lalat
Blog: http://tigalalat.blogspot.my

14. QasehVee
Blog : http://harumankasehvee.blogspot.com/

15.aiman mania
Blog : http://aimanbudakbaik93.blogspot.my/

Jari Manis is back! Tahniah JM sebab berjaya merampas kedudukan takhta liga. Tapi heran gak Scdha Sein terguling-guling ke bawah. Takpe, bulan depan boleh kembali mengganas ye.

Blogger yang buat comeback, abang kawasan blogger utara - aRz MoHa dan kakak yang kalau datang komen memang tak reti pendek-pendek - Mummydearie. Hari tu sibuk katanya, kalahkan mak pengantin. Hehehehe. Aiman pulak kali pertama masuk carta walaupun dah selalu komen kat sini. Thanks gais!!!

Thanks jugak dekat kak Yana Yani yang sudi review blog saya, dan Wak Lalat yang telah buat interview ala-ala Oprah Winfrey Show gitu! Disebabkan ada yang memberi cadangan supaya blog ni ditambah widget 'Archive', dengan senang hatinya aku telah menambah di sidebar. Engkorang jangan tak baca pulak entry lama-lama aku.

Till then, thanks for reading! See ya lain kali!

99 comments:

  1. Kakk sall. Sihat keeee? Rinduuu lama nya tak dtg siniii

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu scha jugak..eh! heeeee

      Delete
    2. wah..Scha datang komen!rindu gak!

      Delete
    3. Scha super duper busy skrg ni :)

      Delete
    4. rindu ye...nanti kita gi jalan-jalan sana ek

      Delete
  2. salam takziah buat sis Vee..al fatihah buat bonda beliau..semga roh arwah di cucuri rahmat aminnnn

    ReplyDelete
  3. al-fatihah juga buat arwah pak cik Mie ayah kepada CT...semoga CT tabah dengan dugaan ini ingatlah Allah lebih menyayangi mereka...amin...jika CT baca entri ni salam takziah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. takziah buat CT dan vee
      moga mereka berdua tabah hadapi kehilangan insan tersayang
      moga juga ayahanda dan bonda mereka ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman

      Delete
  4. so Sal..utk bulan Nov ni perlu reset semula bilangan hari tu eh heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... nak saing dengan Sis Jm.. tapi, cam tak mampu je... heee

      Delete
    2. reset? *garu kepala* biar jelah, hujung bulan nanti sy check..haha

      Delete
    3. Haaa tak yah pening2. Hujung bulan nanti check :)

      Delete
    4. Amboiii... X sabar nak bom laaa nih ehhh...

      Delete
  5. Sal!!!!! lupa nak cakap..Terima kasihhhhhhhhhhhh! last week hari isnin sis JM terima sekeping sampul yang sgt cute....cute seperti si pemberi...so..mmg suka sangat..mocho mocho mmg sgt surprise tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..dah dapat ek.kan dah kata, saya xkn lupa orang yang selalu ingat saya..

      Delete
    2. untung la JM dpt sampul comel...hahhaahha

      Delete
    3. sebab JM pun comel kanz..haha

      Delete
    4. Ok... I is jeles... He he he...

      Delete
  6. hehe2 ada gak terselitnama wak disitu disitu., wak nk fantun satuu.,

    Anak dara berkain cukin,
    Dari Daik bulan puasa;
    Tidak kira kaya miskin,
    Asalkan baik budi bahasa., cheers ciksal ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak puji saya ke..hehehe.thanks wak, selalu d\berfantun di sini

      Delete
  7. Hahaha.. saya masih dalam liga divisyen 3 nampaknya..belum masuk senarai. Malangnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. divisyen 3 pun boleh mengalahkan juara divisyen 1.tak caya tanya Chelsea..hahaha

      Delete
  8. tahniah semua ! tahniah jugak untuk diri sendiri sebab tak berjaya menduduki mana2 carta... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..takpe, mai komen ni pun dah cukup bagiku..hehe

      Delete
  9. best kerana saya menanti coretan sal tentang Aussie

    ReplyDelete
  10. p/s dgr kata ko g rusia kamis ni? betul ke? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. papa Klopp x bagi..takut Lallana tak boleh concentrate.ko gi x? Hendo yang patah kaki pun g...

      Delete
  11. Sal.... g rusia?

    Waaahhhh... nk ikut.... wish list kita tu....
    Nk ikottttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. gi Rusia? ni mesti Anis yang cakap kan?haha

      Delete
    2. ce baca komen atas ni..boleh dapat jawapan kat situ

      Delete
    3. uish nak ekot gak la.. tapi seram je negara tu =P

      Delete
    4. hahaha..saya ngan Anies kalau komen pelik-pelik, tu biasanya berkaitan bola, esspecially Liverpool.so, janganlah hairan kalau tetiba pasni kitorang nak 'gi Perancis' pulak

      Delete
  12. takziah utk kedua blogger Vee & Siti diatas kehilangan orang yg teesayang semoga roh kedua nya tenang disana ameen

    ReplyDelete
  13. JM emang tk dapat disangkal dimana saja mesti JM paling ngetop jeles me lah

    ReplyDelete
  14. hairan bin ajaib kenapa SS jatuh merudum?? tkpe mesti next month jadi johan lagi haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow, kak noor dah pandai komain................

      Delete
    2. hidup ni ibarat roda kaknoor..haha

      Delete
    3. Kannn.... advance kak noor skrg

      Delete
    4. jgn pandang sebelah mata ~~ Syidaaaaa
      amboiiii patut dok batuk2 kemarin tu ada org dok sebut nama kaknoor Hudaaa

      Delete
    5. Hi kak... masak apa hari ni. Hihihi

      Delete
  15. betul tu Sal kalau MD ni mengomen memang tk reti pendek mesti MD cita2 nk jadi menulis buku kot dulu2 nya hehhe jgn marah MD larikkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen lagi panjang dari entry...hahaha

      Delete
    2. hahaha harap MD tk baca yg u all tulis Sal dan Syida aduhhh kaknoor pun nk larikkk dah ni

      Delete
    3. takpe, dia tengah sibuk tu..confirm tak pasan...haha

      Delete
    4. ingat kak blog akak aje dia suka komen berjela
      rupa kat rumah semua orang dia buat kerja
      ingat nak kena charge GST lah tuk dia next time...
      panjang komen dia mengalahkan entry kite! hehe

      Delete
    5. hahaha..kat mana-mana blog pun dia buat cam blog sendiri...hihihi

      Delete
  16. Bom tangan kurang power, boleh dok bawah2 je lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawah apanya..you duduk nombor 3 tau

      Delete
  17. lepas ni nak try masuk dalam senarai top komentar..eceh!!!heheheh...berangan je la..tengok semua dalam senarai, hebat2 dalam blogwalking..tak heran la kalau diaorang tersenarai..tahniah semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tiada apa yang mustahil di dunia ni kak DR..

      Delete
    2. tu pun kira nasib diana...hehe

      Delete
    3. mana ada nasib, kak YY kalau mengebom memang dahsyat..hehe

      Delete
  18. semakin sampai ke penghujung perjalanan 2015 kita dah Sal, takziah juga buat SYM dan semoga tabah dengan ujianNya ini. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al fatihah....

      Semoga Allah ampunkan dosa2 allahyarham dan allahyarhamah...

      Dan Allah ampunkn dosa2 kita jua.
      Insya Allah

      Delete
  19. salam takziah ....

    sal mmg cili tu mmg size tu la ..sbb tu tak pedas kot cili tu sbb besar dan kontot2....

    ReplyDelete
  20. alfatehah buat arwah ibu dan bapa bloggers tersebut.
    tahniah buat bloggers yang tersenarai..

    ReplyDelete
  21. ehhhhh...nama sy masih terselit....walaupun busy diluar kawasan...aikenbelivit...hahhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh masuk Ripley's believe or not nih...

      Delete
  22. Hahaha don't worry, Sal. Akak tak marah,..akak sendiripun kadang2 tak faham apa akak tulis ;) Nway, yg deserve the credits ialah Kanda SS. Gigih dia ajar akak hingga berjaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS garang tak?nak belajar ngan dia gak la..hihi

      Delete
    2. CT givap belum cuba apa2 pun lg.. napalah widget lama tu rosak eh..
      tak suka lah widget yg lain2 tu.. nak yg lama jugak.. please sapa2 terer tlg baiki..

      Delete
  23. Saya tidak tersenarai kali ini. huhuhu

    ReplyDelete
  24. SS jatuh terjelepokkkk... Adusss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. biarin kamu jatuh terjelepukkk eheee

      Delete
    2. takpe..nanti dia bangkit lah tu...hehe

      Delete
  25. As salam
    Knor dtg melawat sini
    nmpknya knor byk ketinggalan..♥♥♥♥

    ReplyDelete
  26. yahuuuu masih di dalam carta.. huhuhu.. nak kekalkan kedudukan ni hehe..
    CT givap la dengan widget tu.. harap2 yang sudi komen tak lari la bila widget tu xdak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time tu baru tau sapa true reader you...
      Yg appreciate your writings... kan

      Delete
    2. a ah betoi jugak tu kak.. betoi2..

      Delete
    3. yang ni saya pun setuju gak!

      Delete
  27. merosot ekonomi bulan ni. Hehehehehhe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terkeluar carta belog sal dah. Nak kena kejo balik ni.

      Delete
  28. al fatihah ... alhamdulillah masuk carta wpun suam2 kuku je blogwalking sini ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam takziah juga QV.. sama2 kita doakan mereka disana..

      Delete
    2. salam takziah buat kamu berdua ye

      Delete
  29. salam takziah buat mereka berdua... harap tabah ya

    ReplyDelete
  30. Sal, nama akak ada yerk? Uhuh, tak sia-sia usaha akak menjejak blogmu, Sal. Kalau bulan ni tak masuk sekali lagi, akak memang bercita-cita nak buat hattrick jer, tak payah masuk carta selama 3 bulan berturut-turut. Kira dalam erti kata lain macam kes merajuk ler... (macamlah ada yang nak melayannya, lemps sekali kang baru tau terus tak datang lagi!)

    Tulislah entri banyak-banyak lagi. Senang akak nak datang beromen..oppss... nak datang mengomen! Jari jemari mulus ni kan, kalau sesekali datang memang bukan main laju menekan keyboard tau ^_^

    ReplyDelete
  31. akak tak suka widget komen yang baru ni
    cam tak accurate
    lebih suka yang sebelum ni tapi tulah...ada probs plak
    menci betul! dah tak berupdate top komentator blog akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, sebab dia kira 30 hari, bukan dari 1 haribulan..so, kena curi masa gak check on last day of the month, kalau tak result dia tak adil

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com