Monday, 5 October 2015

Pemenangnya adalah...

Assalamualaikum dan apa khabar semua! Dalam entry Melbourne-Intro hari tu, aku ada buat pertandingan 'Teka Harga' untuk para pembaca. Saja suka-suka, kot ada boleh teka dengan tepat, atau hampir tepat harga Jaket Light Down putih yang aku beli kat Cotton On, Essendon DFO, Melbourne during the trip.

Klu : kurang dari AUD150


Sorang boleh teka sekali je. Teka di ruangan komen, tapi kali ni aku tak publish. Hari tu aku janji cukup 30 penyertaan, atau genap seminggu entry ni, aku tamatkan contest. 

So, dah genap seminggu..nampaknya ada tiga orang berjaya menjawab dengan hampir tepat daripada 15 yang meneka.


Sorry gambar blur, tak tau nak adjust cmane dah

Tahniah Yana Yani dan Farah. Si ... tu aku tak tahu sape, sebab pakai identiti misteri. Hahaha, korang jangan nak mengaku pulak ye! Jawapan yang sebenar adalah AUD25! Kak YY teka AUD20 dan Ferah teka AUD30, so to be fair, aku pilih dua-dua sekali sebagai pemenang. Tak caya, ni bukti resit. Tak caya gak, gi tanya Siti.

Hampun, gambar blur!

Untuk Farah, sudilah kiranya menghantar alamat ke email akak di salbiahm85@gmail.com. Kak YY tak perlu, saya dah ada alamat akak.

Harap sudi terima souvenir yang tak seberapa dari the land of down under tu ye..

Till then, thanks semua yang ambil bahagian dan yang baca entry ni! Love you all.

68 comments:

  1. wah..tahniah tahniah kpd yg menang..

    ReplyDelete
  2. Wah tahnia yang menang ni ya Sal...

    ReplyDelete
  3. saya teka jauh gilee lari ni.. hihihihiii... Murahkan AUD20 kalau kat sini confirm mahall...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 25 la Ikhwan..darab 3 baru rm75..still sangat murah. Kat uniqlo 200 lebih. Kalau x murah mmg akak x beli

      Delete
  4. betul2.. hahaha CT approve betoi.. and memang rezeki Kak Sal.. ada 2 unit je utk dirembat ketika itu hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..thanks juri jemputan..dah rezeki, tak ke mana

      Delete
    2. Macam kenal la juri jemputan ni :)

      Delete
  5. Haha... dh agak.... below 50...

    Nk teka 30aud gak hrtu.... haha... sbb den beli baju panas dia 5aud n 15aud je.

    Haha... berbaloi till today. Btl2 punya panas..

    Blh pakai time sejuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de rezeki huda...hihi.takpe, huda dah banyak souvenir from Australia. Bagi peluang orang lain plak

      Delete
    2. ostrolia tu da mcm rumah keduaaaa dia *jeling 180 darjah*

      Delete
    3. macam JM la, orang Koya..Huda orang Ozzy, mate!

      Delete
    4. Hmmm akak jugaklah yg remain jadi oranh Mesia. Pegang Jalur Gemilang ni hah :)

      Delete
    5. hahaha...samalah kita kak Farrah...

      Delete
  6. Apa2 pun tahniah kpd yg menang... kipidap gals

    ReplyDelete
  7. Kalau ikut harga yg akak teka, boleh beli 4/5 helai hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. ..kan..murah giler aud25 je.

      Delete
  8. Alhamdulillah, dekat-dekat gak jawapan dia. Happy nya rasa! :D

    Kak Sal nak alamat Malaysia ke, alamat Canada?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamat Malaysia lah..akak x pandai la nak pos barang antarabangsa ni.kang ada yg x sampai. Tahniah farah!

      Delete
    2. Dah hantar dah kak Sal! Maaf lambat. Busy dengan assignments. Thank you so much :D

      Delete
    3. dah dapat! thanks dear, akan hantar secepat mungkin ;)

      Delete
  9. tudia aish..I teka punyalah mahai...hahaha... dpt 4 helai tu yg I teka..kah2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, you kena tahu yang I ni kedekut..mahal-mahal I takkan beli.hahaha. travel nya entah bila-bila.silap-silap gemuk sebelum sempat rasmi..baju tu saiz S

      Delete
  10. ingat tadi kak farrah yg teka.. rupanya farah lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni Farah orang canada tu..hehe

      Delete
    2. Yg teka betul tu Farah dgn 1 'r'...kak FaRRah teka lebih kurang macam Syida gak ;)

      Delete
  11. Wow memang murah la..tahniah pada pemenang

    Blik johor tu khamis lepas la..adoii dah janggal tu cik sal komen.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..eh, ingat aktiviti time cuti sekolah..

      Delete
  12. tahniah winners !

    tu CT dok ajak cari ni.. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. miamorrr !! rahsia rahsiaaaaa ahahaha

      Delete
    2. xdela rahsia sngt kak oi.. ritu p belek2 kat uniqlo.. tp x nk tnggu winter kot ada sale..

      Delete
    3. cis macam mana lah tak tanya SYM jawapan...hehe

      Delete
    4. da lambat da abang long ahhaha

      Delete
  13. tahniah pemenang

    tapi memang cantik jaket tu. kaler dia aumm aumm sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya nak kaler gelap sikit, sayang kalau kotor.tapi dah tu aje, so amik jelah

      Delete
  14. Kak YY menang, Sal? Oh, berbelah bahagi pulak nak ucap tahniah kat budak 13 tahun ni ^_^

    Apa-apa pun tahniahlah pada pemenang yang berjaya meneka hampir tepat. Nasib baik akak tak sempat baca entri tu. Kalau tidak, akak baca semua komen, akak campurkan semua harga lepas tu akak bahagi dengan bilangan pengomen yang meneka. Nampak tak betapa akak rajin dan bersungguh-sungguh? Menang kalah belakang cerita. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..masa saya buat contest ni,semua komen saya buat awaiting moderationn..so x mungkin lah akak tau orang lain teka apa..hihi. ucap jelah tahniah kak,bakal besan jugak

      Delete
    2. ada orang jelous rupanya! hehe
      gelak jahat sikit...hehe

      tulah kan sal kan, dengan bakal besan pun nak jelous
      menci tau!

      Delete
  15. murah sesgt ni! kalu tau kirim seketui

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kirim seketul kena la cover extra luggage..haha

      Delete
  16. Pergh!!! rugi tak teka..... udah terlambat datang sini. Ko dah balik ke Sal? Camne mak tak tau ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..saya ni kan low profile kak..tau-tau dah balik je kan..

      Delete
    2. lain kali mesej mak hainom tau hehe

      Delete
    3. tulah, patut mintak restu kakak mertua sebelum berangkat

      Delete
  17. ok nak teka jugak...leh dapat hadiah tak muahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...keputusan hakim adalah muktamad.

      Delete
  18. Wah.. tahniah untuk YY dan Farah...Kathy hari tu tak berani teka.. Hehehehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala sis, patut teka aje..betul salah belakang kira

      Delete
  19. yeayyyy ... tekaan ku benar2 belaka ... hihihih

    tak pe .. i tak kisah pasal hadiah .. saja suka2 meneka .. insya Allah will be in melbourne by next month .. tgh ambil ilmu from your melbourne postings .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh really...haha.thanks for reading..have fun in Melbourne nanti ye!

      Delete
  20. alaaa....lambat follow sini...kalau tau sure dah menang...muahahaha...salam kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe..salam kenal.thanks follow sini ye

      Delete
  21. wowww....bestnyerrr.....tahniah kepda pemenang....sy xreti nk teka harga baju tuhhh....hihih

    ReplyDelete
  22. dah tahu pemenang eh..adus...sis JM teka tersasar terus...AUD25 je....kalau compare dgn harga yg sis JM eka leh dapat 4 pasang...tepuk dahi sbb murah sgt! beli sepasang je

    ReplyDelete
  23. Tahniah buat Farah dan YY...so kami-kami yg salah tekaan ni x dapek lah eh ole2 Melbourne tu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kalau sesiapa yang selalu ingat kat saya setiap kali gi travel, of course ada something untuk dia ;)

      Delete
  24. alahhhhhhhhhhhhhhhhhh...nak jugakkkkkkkkkkkkk.............kekekkekekekkekekee......pergilah travel lagi.......lpastuh bagi souvenir kat saya..ahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insha Allah..next time ye..doalah saya ada duit n masa, so boleh travel selalu.. ;p

      Delete
  25. Wow. YY dpt present dari sal!
    nak jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...tumpang sengih tayang gigi
      sebab menang! hehe

      Delete
  26. sal!!! seriously akak tak tahu akak menang!
    tetiba dapat pakej dari kamu semalam...excited tak hingat okay!
    terima kasihlah sesangat walau kamu selalu dok kutuk GGMU...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..dh dapat ye.baguslah..harap akak suka ye.pandai gak akak teka ek..macam orang selalu shopping oversea..hihi

      Delete

Thanks sudi baca. Komen je apa-apa korang suka. Lagi panjang lagi best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Template by BloggerCandy.com